Antonescu, un castigator deja infrant

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 05 Martie 2010, ora 23:40
9135 citiri
Antonescu, un castigator deja infrant
Foto-montaj: Ziare.com

Crin Antonescu a dezamagit. A adunat atata simpatie, atata incredere si speranta, incat atunci cand i-au fost transferate si puse in carca lui Geoana, ele s-au transformat in motive de furie si dezamagire.

Antonescu a atins varful carierei sale in noiembrie 2009. Nimeni nu stie sigur, poate ca si acesta va fi depasit in viitor. Insa, toate datele din prezent, actiunile si noua imagine pe care Crin Antonescu si-o construieste, par a contrazice orice posibila revenire a liderului liberal in topul preferintelor electoratului.

Noua imagine de dictator din cadrul partidului (culmea, si unul liberal!?!), cu care Crin Antonescu s-a ales cu sau fara sa vrea, il poate chiar ajuta. Cel putin pentru moment, forta cu care Antonescu isi impune dorinta si lista in partidul liberal poate sa ii aduc un plus la imagine, chiar de ar fi doar sa il comparam cu Geoana, care a pierdut ce nu a avut niciodata tocmai pentru ca nu si-a impus niciodata vointa in PSD.

In aceasta privinta, Crin nu are decat un singur punct de reper - Traian Basescu. Doar Basescu a mai reusit sa isi impuna dictatura in partid, pe atunci fostul PD, dar apoi a combinat arta impunerii vointei proprii cu electrizarea maselor, iar aceasta combinatie i-au adus doua mandate de presedinte al Romaniei. Marea problema a lui Crin Antonescu nu este castigarea partidului, care este oricum la mana sa, din moment ce nu are un concurent serios, ci confruntarea pe care o va duce peste doar cativa ani pentru Palatul Cotroceni.

In prezent, Crin Antonescu are premisa de baza pentru drumul catre Cotroceni. O mana forte, o vointa impusa in cadrul unui partid care in ultimul timp este in crestere. Insa Antonescu are de rezolvat cateva probleme serioase si ramase inca deschise in constiinta publica, pentru a putea spera sa se inscrie pe axa catre Cotroceni. Desi memoria electoratului este scurta si nu depaseste cateva luni, Antonescu trebuie sa depaseasca momentul sprijinirii lui Geoana si aliantele cu PSD ale partidului, chiar daca doua dintre acestea dateaza de pe vremea guvernarii lui Tariceanu.

Cel mai important si, probabil, cel mai greu lucru de facut pe care il are de implinit Antonescu de acum incolo este sa invete sa cucereasca masele electorale. Desi la urmatoarele alegeri prezidentiale, teoretic, Antonescu nu se va mai confrunta cu Basescu, el trebuie pana atunci sa castige increderea populatiei.

Trebuie ca in locul dezamagirii sa puna ceva, iar cea mai dura critica pe care a primit-o din partea alegatorilor - aceea ca inca nu a realizat nimic concret pana acum - trebuie sa o faca uitata si sa demonstreze, asa cum reuseste acum in cadrul partidului, ca este singura solutie posibila si unica alternativa.

Insa, de acum incolo, Crin Antonescu poate sa stie ca va lupta impotriva intregului sau trecut, tuturor obisnuintelor sale si, uneori, si a credintelor. Caci ceea ce il distinge de Traian Basescu il si desparte de capacitatea de a atrage si a castiga inima maselor de alegatori. Iar iluzia pe care Traian Basescu a dat-o ca a facut ceva, nefacand in realitatea niciodata nimic decat mult zgomot, trebuie sa devina un model pentru Crin Antonescu daca isi doreste cu adevarat vreodata sa conteze in cursa prezidentiala.

Citește și:
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în anul 2024 este un scenariu care a apărut pe agenda publică de când Florin Cîțu era încă liderul liberalilor, iar pe măsură ce se...
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi, 1 decembrie, despre beneficiile pe care le-ar avea cetățenii Republicii Moldova dacă țara s-ar uni cu România, potrivit tv8.md Fostul...
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Inclestare mare la PNL . Un partid asa de mic , cu atat de putina reprezentare in Parlament , peste 70 % intrati pe usa din dos de pe locurile 2-3-4 ..... Mare noroc au avut ei cu Hrebenciuc , tata securistilor .