Antonescu, un castigator deja infrant

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 05 Martie 2010, ora 23:40
9061 citiri
Antonescu, un castigator deja infrant

Crin Antonescu a dezamagit. A adunat atata simpatie, atata incredere si speranta, incat atunci cand i-au fost transferate si puse in carca lui Geoana, ele s-au transformat in motive de furie si dezamagire.

Antonescu a atins varful carierei sale in noiembrie 2009. Nimeni nu stie sigur, poate ca si acesta va fi depasit in viitor. Insa, toate datele din prezent, actiunile si noua imagine pe care Crin Antonescu si-o construieste, par a contrazice orice posibila revenire a liderului liberal in topul preferintelor electoratului.

Noua imagine de dictator din cadrul partidului (culmea, si unul liberal!?!), cu care Crin Antonescu s-a ales cu sau fara sa vrea, il poate chiar ajuta. Cel putin pentru moment, forta cu care Antonescu isi impune dorinta si lista in partidul liberal poate sa ii aduc un plus la imagine, chiar de ar fi doar sa il comparam cu Geoana, care a pierdut ce nu a avut niciodata tocmai pentru ca nu si-a impus niciodata vointa in PSD.

In aceasta privinta, Crin nu are decat un singur punct de reper - Traian Basescu. Doar Basescu a mai reusit sa isi impuna dictatura in partid, pe atunci fostul PD, dar apoi a combinat arta impunerii vointei proprii cu electrizarea maselor, iar aceasta combinatie i-au adus doua mandate de presedinte al Romaniei. Marea problema a lui Crin Antonescu nu este castigarea partidului, care este oricum la mana sa, din moment ce nu are un concurent serios, ci confruntarea pe care o va duce peste doar cativa ani pentru Palatul Cotroceni.

In prezent, Crin Antonescu are premisa de baza pentru drumul catre Cotroceni. O mana forte, o vointa impusa in cadrul unui partid care in ultimul timp este in crestere. Insa Antonescu are de rezolvat cateva probleme serioase si ramase inca deschise in constiinta publica, pentru a putea spera sa se inscrie pe axa catre Cotroceni. Desi memoria electoratului este scurta si nu depaseste cateva luni, Antonescu trebuie sa depaseasca momentul sprijinirii lui Geoana si aliantele cu PSD ale partidului, chiar daca doua dintre acestea dateaza de pe vremea guvernarii lui Tariceanu.

Cel mai important si, probabil, cel mai greu lucru de facut pe care il are de implinit Antonescu de acum incolo este sa invete sa cucereasca masele electorale. Desi la urmatoarele alegeri prezidentiale, teoretic, Antonescu nu se va mai confrunta cu Basescu, el trebuie pana atunci sa castige increderea populatiei.

Trebuie ca in locul dezamagirii sa puna ceva, iar cea mai dura critica pe care a primit-o din partea alegatorilor - aceea ca inca nu a realizat nimic concret pana acum - trebuie sa o faca uitata si sa demonstreze, asa cum reuseste acum in cadrul partidului, ca este singura solutie posibila si unica alternativa.

Insa, de acum incolo, Crin Antonescu poate sa stie ca va lupta impotriva intregului sau trecut, tuturor obisnuintelor sale si, uneori, si a credintelor. Caci ceea ce il distinge de Traian Basescu il si desparte de capacitatea de a atrage si a castiga inima maselor de alegatori. Iar iluzia pe care Traian Basescu a dat-o ca a facut ceva, nefacand in realitatea niciodata nimic decat mult zgomot, trebuie sa devina un model pentru Crin Antonescu daca isi doreste cu adevarat vreodata sa conteze in cursa prezidentiala.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...
Comentarii
Ghilotina
rank 5
Inclestare mare la PNL . Un partid asa de mic , cu atat de putina reprezentare in Parlament , peste 70 % intrati pe usa din dos de pe locurile 2-3-4 ..... Mare noroc au avut ei cu Hrebenciuc , tata securistilor .