Ziare.com

Antonescu va discuta cu liderul minerilor de la Rosia Montana

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 08:34

   

Antonescu va discuta cu liderul minerilor de la Rosia Montana
Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca va avea joi o intrevedere cu liderul sindical al confederatiei Meridian pe subiectul Rosia Montana.

Antonescu a precizat, insa, ca nu poate da curs solicitarii minerilor de a se deplasa la Rosia Montana, potrivit Romania Libera.

"Astea sunt niste forme de presiune carora eu nu le pot da curs, pentru ca nu avem iesire din asta. Eu nu cred ca trebuie sa intre in greva foamei, e decizia domniilor lor, eu cred ca trebuie sa discutam foarte serios despre tot ceea ce-i intereseaza. Nu putem crea asemenea precedente, pentru ca nu se poate ca Parlamentul sa voteze imediat o lege pentru ca cineva a intrat in greva foamei.

Rosia Montana: 25 de mineri s-au blocat in subteran - cer aprobarea proiectului

E un gest pe care eu il respect, el are niste motivatii pe care le inteleg si le respect, dar nu putem proceda in felul acesta. Toate formele de comunicare normale si institutionale sunt deschise din punctul meu de vedere", a spus presedintele Senatului.

Mai multe persoane s-au blocat, miercuri, in galeria Catalina-Monulesti din localitatea Rosia Montana (Alba), solicitand inceperea proiectului minier de exploatare a aurului din zona, in timp ce alte circa 300 de persoane protesteaza in centrul comunei.

Liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" de la Rosia Montana, Cristian Albu, afirma ca in subteran s-au blocat, miercuri, mai multi mineri care lucrau in schimbul I in galerie, acestora fiindu-le teama ca isi vor pierde locurile de munca, intrucat le expira contractele.

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca proiectul referitor la Rosia Montana va fi pus pe ordinea de zi a Senatului si respins, acelasi parcurs urmand sa fie si la Camera Deputatilor. Guvernul a adoptat, in data de 27 august 2013, proiectul de lege referitor la Rosia Montana.

Documentul ar fi trebuit sa ajunga in Parlament pentru dezbatere, insa luni, 9 septembrie, sedinta Birourilor permanente reunite, care decideau infiintarea Comisiei speciale pentru proiectul Rosia Montana, a fost anulata.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 460 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Eu nu sunt de acord ca Romania sa piarda 15-20 miliarde

euro in afacerea RMGC doar pentru ca 500 de roshieni sa capete locuri de munca. Cu numai un miliard de euro ii putem stramuta pe toti la Monaco si ii tinem acolo in puf tot restul vietii.

 

Nici eu

Mii de oameni si-au pierdut slujbele cand s-au facut privatizarie alea si pana la urma n-a murit mimeni. Chiar nu mi se pare o tragedie ca 500 de oameri raman fara servici.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor