Antonescu: Vacanta pentru campanie nu are justificare si precedent

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 17:14
1325 citiri
Antonescu: Vacanta pentru campanie nu are justificare si precedent

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti ca nu exista niciun fel de justificare sau precedent pentru o vacanta parlamentara de o luna de zile, pe perioada campaniei electorale pentru europarlamentare, mentionand ca spera ca alesii sa nu solicite in aceasta perioada diurne.

"Nu are niciun fel de justificare (vacanta parlamentara pe timpul campaniei - n.red.), nu avem un precedent macar in acest sens. Cea mai lunga durata, de exemplu la alegerile parlamentare daca bine retin, in 2012, au fost doua saptamani in care Parlamentul nu a lucrat pe motivul campaniei electorale.

Nu vedem niciun motiv sa se declare practic o luna de vacanta pentru alegerile europarlamentare. Alegerile europarlamentare si campania pentru aceste alegeri implica niste oameni, candidatii, implica partidele cu structura lor si poate implica si parlamentarii, care oricum, din cate stiti foarte bine programul, nu stau chiar toata saptamana, 24 de ore din 24 la Parlament. Eu cred ca se poate gasi o formula rezonabila si ne-am opus, din pacate am fost intr-o trista minoritate si la Camera si la Senat", a declarat Antonescu.

Senatorii si-au votat o mega-vacanta... electorala (Video)

Liderul PNL a mai spus ca presupune ca parlamentarii nu vor solicita pe durata vacantei pentru campania electorala diurnele de sedinta si cele de deplasare.

Senatorii vor lucra saptamana viitoare doua zile in plen, iar apoi vor mai avea sedinta abia dupa alegerile europarlamentare, respectiv in 26 mai, conform deciziei Biroului permanent. Anuntul a fost facut de liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, care si-a exprimat nemultumirea fata de aceasta decizie.

Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) a sustinut, marti, dupa sedinta Biroului Permanent, ca senatorii nu intra in vacanta pentru o luna de zile, ci "lucreaza in teritoriu", fiind o perioada extrem de densa din punct de vedere politic.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...