Antonescu: Visul meu ca PDL sa dispara s-a indeplinit

Luni, 28 Mai 2012, ora 23:01
3478 citiri
Antonescu: Visul meu ca PDL sa dispara s-a indeplinit
Foto: Ziare.com

Co-presedintele USL, Crin Antonescu a declarat luni, dupa sedinta Uniunii, ca i s-a indeplinit visul si anume "PDL a disparut" de pe scena politica romaneasca, spunand ironic ca el personal nu a apucat sa contribuie la acest lucru, totul fiind facut chiar de democrat-liberali.

"Prima constatare este ca a disparut Partidul Democrat Liberal. Eu am fost intens, constat, indelung atacat pentru faptul ca am spus clar ca doresc eliminarea prin mijloace demoratice a PDL de pe scena politica", a afirmat Antonescu, dupa sedinta USL.

In urma deplasarilor pentru campania electorala, liberalul a spus ca in tara "nu a mai gasit culoarea porocaliu" ci doar "niste chipuri de oameni buni", ironic spunand ca sunt "buni gospodari - asa cum se autorecomanda".

"Am fost atacat constant pentru aceasta cruzime, dar visul meu s-a implinit fara sa apuc sa contribui foarte mult la asta, pentru ca nu mai gasim PDL nicaieri, el nu candideaza. Nu mai gasim culoarea portocaliu, gasim niste chipuri de oameni buni, buni gospodari - cum se autorecomanda - in verde, in albastru, sub diferite denumiri, alianta pentru judetul cutare, alianta pentru binele general (...) si asa mai departe", a mai adaugat liderul liberal.

Antonescu a mai afirmat ca democrat liberalii sunt singurii "din istoria politica" ce refuza sa vorbeasca in fata cetatenilor la sfarsitul unui ciclu electoral. Mai mult, el a dat ca exemplu partidul taranistilor care "a platit scump", la sfarsitul mandatului acesta fiind scos din scena parlamentara.

"Este cum am mai constatat-o, primul caz din istoria politica si electorala a Romaniei - toata - cand un partid refuza sa vina in fata alegatorilor la capatul unui ciclu electoral. Toate partidele care au existat si au guvernat in Romania si in ultimii 20 de ani si mai inainte, au venit la momentul decontului.

S-au castigat alegeri, s-au pierdut alegeri, in general pe istoria ultimilor 20 de ani asa s-au produs si schimbarile. Sunt partide care au platit foarte scump decontul guvernarii, iata PNTCD, sa ne aducem aminte ca la capatul unui ciclu de guvernare a fost scos din scena parlamentara. Si PSD, si PNL au fost pana la urma evaluate si judecate de catre alegatori asa cum este normal intr-o democratie", a completat liberalul.

"Primul partid care fuge, care se preteaza si la aceasta inselatorie dupa atatea si-atatea altele, care se preteaza practic la un soi de acte foarte false in fata alegatorilor este desigur PDL, adica dupa anii pe care ii cunoastem, de minciuna, de hotie, de inselatorie, ei mai fac una in aceste alegeri", a completat presedintele PNL.

Antonescu si-a exprimat speranta ca cetatenii Romaniei au observat ce a realizat PDL in ultimii ani, mentionand ca acestia au facut "politica lui Basescu".

"Noi avem speranta ca cetatenii, alegatorii, stiu foarte bine ca toti acesti oameni care astazi se recomanda doar gospodari, verzi - albastri si cam fara de partid asa, sunt oamenii care facut posibila politica lui Basescu, politica PD, tot cortegiul de suferinte, de umilinte, de agresiuni pe care acesti oameni le-au comis asupra unei majoritati, a cetatenilor Romaniei", a subliniat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Crin Antonescu disparitie PDL, #Crin Antonescu declaratii PDL, #Crin Antonescu alegeri locale USL , #presedinte PNL