Antonescu: Visul meu ca PDL sa dispara s-a indeplinit

Luni, 28 Mai 2012, ora 23:01
3282 citiri
Antonescu: Visul meu ca PDL sa dispara s-a indeplinit

Co-presedintele USL, Crin Antonescu a declarat luni, dupa sedinta Uniunii, ca i s-a indeplinit visul si anume "PDL a disparut" de pe scena politica romaneasca, spunand ironic ca el personal nu a apucat sa contribuie la acest lucru, totul fiind facut chiar de democrat-liberali.

"Prima constatare este ca a disparut Partidul Democrat Liberal. Eu am fost intens, constat, indelung atacat pentru faptul ca am spus clar ca doresc eliminarea prin mijloace demoratice a PDL de pe scena politica", a afirmat Antonescu, dupa sedinta USL.

In urma deplasarilor pentru campania electorala, liberalul a spus ca in tara "nu a mai gasit culoarea porocaliu" ci doar "niste chipuri de oameni buni", ironic spunand ca sunt "buni gospodari - asa cum se autorecomanda".

"Am fost atacat constant pentru aceasta cruzime, dar visul meu s-a implinit fara sa apuc sa contribui foarte mult la asta, pentru ca nu mai gasim PDL nicaieri, el nu candideaza. Nu mai gasim culoarea portocaliu, gasim niste chipuri de oameni buni, buni gospodari - cum se autorecomanda - in verde, in albastru, sub diferite denumiri, alianta pentru judetul cutare, alianta pentru binele general (...) si asa mai departe", a mai adaugat liderul liberal.

Antonescu a mai afirmat ca democrat liberalii sunt singurii "din istoria politica" ce refuza sa vorbeasca in fata cetatenilor la sfarsitul unui ciclu electoral. Mai mult, el a dat ca exemplu partidul taranistilor care "a platit scump", la sfarsitul mandatului acesta fiind scos din scena parlamentara.

"Este cum am mai constatat-o, primul caz din istoria politica si electorala a Romaniei - toata - cand un partid refuza sa vina in fata alegatorilor la capatul unui ciclu electoral. Toate partidele care au existat si au guvernat in Romania si in ultimii 20 de ani si mai inainte, au venit la momentul decontului.

S-au castigat alegeri, s-au pierdut alegeri, in general pe istoria ultimilor 20 de ani asa s-au produs si schimbarile. Sunt partide care au platit foarte scump decontul guvernarii, iata PNTCD, sa ne aducem aminte ca la capatul unui ciclu de guvernare a fost scos din scena parlamentara. Si PSD, si PNL au fost pana la urma evaluate si judecate de catre alegatori asa cum este normal intr-o democratie", a completat liberalul.

"Primul partid care fuge, care se preteaza si la aceasta inselatorie dupa atatea si-atatea altele, care se preteaza practic la un soi de acte foarte false in fata alegatorilor este desigur PDL, adica dupa anii pe care ii cunoastem, de minciuna, de hotie, de inselatorie, ei mai fac una in aceste alegeri", a completat presedintele PNL.

Antonescu si-a exprimat speranta ca cetatenii Romaniei au observat ce a realizat PDL in ultimii ani, mentionand ca acestia au facut "politica lui Basescu".

"Noi avem speranta ca cetatenii, alegatorii, stiu foarte bine ca toti acesti oameni care astazi se recomanda doar gospodari, verzi - albastri si cam fara de partid asa, sunt oamenii care facut posibila politica lui Basescu, politica PD, tot cortegiul de suferinte, de umilinte, de agresiuni pe care acesti oameni le-au comis asupra unei majoritati, a cetatenilor Romaniei", a subliniat el.

Citeste si:
Premierul Florin Cîțu, despre sumele alocate prin PNRR: ”Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie”
Premierul Florin Cîțu, despre sumele alocate prin PNRR: ”Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie”
Premierul Florin Cîţu a declarat luni, 27 septembrie, că este un moment istoric pentru România după ce primii bani prin PNRR vor veni la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii...
Neînțelegeri în USR PLUS privind referendumul din Buzău: „Ziua rușinii” vs. „Haideți la vot” VIDEO
Neînțelegeri în USR PLUS privind referendumul din Buzău: „Ziua rușinii” vs. „Haideți la vot” VIDEO
Membrii USR PLUS se contrazic în privința referendumului prin care duminică, 26 septembrie, s-a votat alipirea comunei Țintești de orașul Buzău. Președintele filiale USR PLUS Buzău...
Sursa: rNews