Antonescu vrea ca fostii presedinti sa nu se poata intoarce in politica, prin Constitutie

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 20:40
4235 citiri
Antonescu vrea ca fostii presedinti sa nu se poata intoarce in politica, prin Constitutie

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri ca se gandeste ca fostii presedinti sa nu se mai poata intoarce in viata politica, dupa incheierea perioadei din fruntea statului. Liderul liberal vrea ca o astfel de prevedere sa fie inclusa in Constitutie.

Senatorul PNL vrea ca, in acest mod, presedintele Romaniei sa fie cat mai putin partizan si sa nu mai reprezinte interesele unui partid.

Crin Antonescu a facut precizarile in contextul in care a afirmat ca se astepta la anuntul presedintelui Traian Basescu, cel care a spus ca se va intoarce in politica in anul 2014, dupa alegerile prezidentiale.

"Cred de principiu ca nu ar fi rau ca la un moment dat sa se aseze, daca nu la nivelul legii, dar macar ca o cutuma, ca cine a ajuns o data presedinte al Romaniei sa considere asta varful si capatul carierei sale politice, cumva dupa maniera americana, pentru ca nimeni n-a vazut un presedinte al SUA care dupa aceea sa fie din nou senator, deputat, sa se lupte acolo pentru o noua candidatura.

Antonescu: Ma asteptam ca Basescu sa revina in politica, e in floarea varstei

Daca vrem cu adevarat sa avem pe viitor un presedinte cat mai putin partizan, deloc partizan daca se poate, un presedinte care sa nu mai reprezinte acolo interesele unui partid, poate ca acest lucru ar trebui impus si prin lege, sau prin Constitutie. Ai ajuns presedinte, fa-ti mandatul de presedinte avand in minte ca nu mai ai treaba cu niciun partid, ca nu te intorci dupa aceea intr-un partid sau in viata politica", a explicat Antonescu, miercuri.

Presedintele PNL a spus ca propunerea nu are legatura cu anuntul facut de Traian Basescu, adaugand ca se poate discuta si despre impunerea prin Constitutie a acestei prevederi.

Basescu: Ma intorc in politica in 2014, nu pot sa fiu pensionar

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Viena, ca ramane in continuare in viata politica si dupa ce i se termina mandatul, pentru ca nu poate fi pensionar.

"Eh, am spus ca nu ma intorc in PDL in 2014, dar am mai spus eu si ca demisionez in cinci minute. (...) Ce este sigur este ca, dupa ce predau cheile de la Cotroceni, nu cheile de la Palat, ci de la seifuri, cele cu documente, cred ca imi iau sotia si as merge vreo 2-3 saptamani undeva, sa fiu sigur ca nu suna nimeni.

Stiti ca un presedinte nu are prevazut concediu. Mi-as dori trei saptamani in care sa nu am obligatii fata de stat si vedem apoi ce va fi, dar am ajuns la concluzia ca nu pot fi pensionar", a afirmat Basescu.

F.N.

Comunicarea electorală este crucială în campania din 2024. Publică mesajul tău pe Ziare.com pentru a ajunge la milioane de români care accesează site-ul lunar. Ofertele pot fi solicitate la publicitate@ziare.com

Eveniment Quarterly Report

România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
Ministerul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Federaţiei Ruse de...
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
#Crin Antonescu fosti presedinti iesire politica, #Antonescu presedinti politica, #Crin Antonescu revenire politica Basescu, #Traian Basescu revenire politica 2014, #pensionare Traian Basescu , #presedinte PNL