Antonescu vrea sa ia UDMR din Guvernul lui Boc (Video)

Marti, 13 Iulie 2010, ora 14:59
2567 citiri
Antonescu vrea sa ia UDMR din Guvernul lui Boc (Video)

Crin Antonescu, presedintele PNL, a facut, marti, intr-un discurs despre necesitatea schimbarii actualei puteri, o oferta UDMR si "tuturor celor din arcul guvernamental care nu vor sa se faca partasi la dezastrul Romaniei" sa caute impreuna cu liberalii solutii pentru a scapa romanii de "un Guvern care distruge de la o zi la alta".

"Asistam la farsa prin care presedintele Romaniei incearca sa ne convinga ca ar putea exista un conflict intre Palate, cata vreme locatarul unuia dintre Palate este Boc. Asistam la discutii neverosimile despre darea inapoi si darea in jos a TVA-ului care tocmai a fost dat in sus. Deruta, lipsa de predictibilitate a uneia dintre datele fundamentale a realitatii economice atinge apogeul si dupa ce am asistam la modificarea in sus a TVA-ului de azi pe maine, asistam acum ca presedintele si PD-L nu sunt de acord.

Se incalca orice regula de comunicare si de actiune politica, economica, guvernamentala. Colac peste pupaza, Vladescu ne anunta moartea cotei unice si faptul ca o asemena formula fiscala nu mai poate sustine bugetul. Nu e de ras, daca s-ar intampla in alta tara am putea sa ne minunam. Se intampla, insa, in tara noastra si aceasta nu e decat una dintre partile vazute ale crizei.

Romania este in acest moment pe mainile unor iresponsabili a caror actiuni afecteaza grav viata de zi cu zi a unei parti coplesitoare din populatia Romaniei", a spus Antonescu in discursul sau.

Astfel, el a aratat ca este obligatia tuturor politicienilor responsabili sa puna capat "dezmatului pe spinarea romanilor" si sa vina cu solutii pentru a indeparta actuala putere.

"Obligatia noastra e de a gasi o solutie cat mai rapid pentru a pune capat acestui dezmat pe care actuala Putere il face pe spinarea romanilor. Avem un Guvern care distruge de la o zi la alta. Cei de la putere au devenit, sub o formula diplomatica, parteneri de neinteles. Noi credem ca obligatia noastra este sa dam acum raspuns acestor probleme. Sa impiedicam aceasta Putere sa faca rau romanilor", a mai spus Antonescu.

PNL da PSD pe UDMR

In acest context, liderul PNL le-a lansat si invitatia celor de la UDMR de a contribui la daramarea "regimului Basescu-Boc".

"Partidele politice pot astepta alegeri anticipate sau pot astepta alegerile la termen. Cetatenii Romaniei nu pot astepta, e vorba de viata lor, unii dintre ei nu vor mai apuca anul 2012 sau 2014 si datoria noastra prima e fata de ei, si nu fata de proiectele si aspiratiile noastre electorale. Partidul care aduce solutii pentru a scoate Romania din mainile actualei Puteri va avea si beneficii electorale.

PSD pare mai ocupat de interese electorale plasate in viitor si nu face decat sa pastreze la Putere acest Guvern. Si vreau s-o spun cu tot calmul si toata deschiderea in continuare, responsabilitatea pentru ceea ce li se intampla si li se va intampla celor mai multi dintre romani le revine si acelora care nu fac tot ce le sta in putinta pentru a schimba aceasta stare de lucru", i-a atacat Antonescu pe social-democrati.

El a adus in discutie varianta unui Guvern de Coalitie, lansandu-le o oferta tuturor celor "responsabili" din arcul guvernamental.

"Pentru noi, interesul societatii romanesti in ansamblu este primordial. Daca cineva doreste inlocuirea populismului portocaliu cu un alt sir de minciuni, trebuie sa vina cu solutii practice.

PNL a spus public care sunt problemele sale, lucram la aprofundarea lor, cautam solutii impreuna cu parteneri care pot fi din Opozitie sau din arcul guvernamental, de exemplu UDMR, de exemplu parlamentarii chiar din PD-L, care nu vor sa se faca partasi la dezastrul Romaniei", a mai spus Antonescu.

Eu si domnul Ponta nu formam un personaj colectiv

Presedintele PNL Crin Antonescu a sustinut marti ca, in conditiile in care deja este demarat procesul pentru o noua motiune de cenzura impotriva Guvernului, opozitia ar trebui sa discute o alternativa pe care s-o propuna public, altfel fiind vorba doar de un joc de imagine.

"Sa distingem: eu si domnul Ponta nu formam un personaj colectiv, dar deloc. Nu spunem si nu facem aceleasi lucruri. Am spus foarte clar ca asta ar trebui sa facem din punctul nostru de vedere, ca suntem dispusi s-o facem, domnul Ponta a spus ca nu doreste, ca nu e cazul, si ca atare n-o facem (alcatuirea unei platforme de avarie - n.r.). Dar deschiderea noastra ramane si acum.

Pentru ca atata vreme cat o motiune de cenzura este deja initiata, sub o forma speciala, dar e initiata, trebuie sa am raspunsul pentru a doua zi, daca motiunea trece, pentru societate, pentru parlamentarii din arcul actualei majoritati pe care eu ii chem sa voteze motiunea de cenzura cu mine, e normal sa-i spun ce se intampla a doua zi. Pentru ce-i cer eu sa paraseasca o majoritate, sa dea jos acest Guvern?

Pentru a salva Romania din ghearele unui Guvern incompetent, dar trebuie sa-i spun care e guvernul competent care a doua zi il inlocuieste. Aceasta discutie trebuia purtata cu PSD, sunt gata in continuare s-o port, nu e responsabilitatea mea daca PSD nu considera ca trebuie purtata", spune Antonescu.

Citeste si:
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...