Antonescu: Vreau pentru aceasta tara lideri care sa zica "doamna", nu "fa"

Duminica, 27 Aprilie 2014, ora 19:58
2457 citiri
Antonescu: Vreau pentru aceasta tara lideri care sa zica "doamna", nu "fa"

Liderul PNL, Crin Antonescu, sustine ca vrea pentru Romania "lideri de bun-simt si cu bun gust, lideri cu o minima cultura", "lideri care sa zica 'doamna, nu 'fa', lideri care sa zica 'domnule', nu 'bai Liviule'", sustinand ca daca Ponta nu era "pus" presedinte la PSD, ar fi ajuns la UNPR.

"Vreau pentru aceasta tara lideri de bun-simt si cu bun gust, lideri cu o minima cultura, lideri cu modele adevarate, lideri cu respect pentru istoria tarii si pentru oamenii tarii, lideri care sa zica 'doamna', nu 'fa', lideri care sa zica 'domnule', nu 'bai Liviule', lideri care sa inteleaga ca banii din bugetul de stat sunt ai romanilor, nu ai lui.

Sa nu mai aud un prim-ministru spunand: 'Eu va da bani, dar sa vad ce faceti cu ei'. Domnul Ponta, banii dumitale, il iei pe Ghita, luati avionul si te duci si ti-i pui in Dubai. Banii aia de la buget sunt banii romanilor, nu ai tai", a spus Crin Antonescu, la lansarea candidatilor liberali la alegerile europarlamentare.

Antonescu: Victor Ponta, ai sa il regreti pe Basescu, daca ajung presedinte

Referindu-se la Victor Ponta, presedintele PNL le-a spus celor prezenti: "Daca nu era pus presedinte la PSD ajungea pe la UNPR, mi-a spus-o Gabi Oprea, nu altcineva".

De asemenea, Crin Antonescu a spus ca social-democratii ca nu au curajul sa candideze sub sigla social-democrata, el comparand decizia PSD de a nu candida sub propria sigla cu cea a PDL din 2012, care a renuntat la portocaliu, culoarea partidului.

"Astazi, PSD nu are curajul, desi e cel mai mare partid, desi e cel mai puternic partid, desi are pact de coabitare cu Basescu, desi are tot ce ii trebuie, il au si pe Zgonea, au toate valorile din tara asta, de ce nu ies in alegeri cu numele lor? De ce incearca sa minta oamenii ca USL exista in continuare?

(...) Pentru ca sunt mincinosi si hoti si in momentul in care m-au intrebat ce au furat sau ce fura, le raspund: tot ce pot, tot ce le lasam noi, daca nu suntem noi atenti. Fura pamant, fura bugetul tarii, fura texte, fura lucrari de doctorat, fura tot!", a mai spus Crin Antonescu.

Ponta, catre ministrul Apelor: "Tu ce faci, fa, Doina, aici?" (Video)

Crin Antonescu a mai spus ca nu datoreaza nimic fostilor aliati politici din PSD, sustinand ca nu Ponta nu intelege ce inseamna tradarea, intrucat este "mincinos, las si tradator".

"Ponta nu poate intelege foarte bine ce inseamna tradarea. Ca sa intelegi ce inseamna tradarea, trebuie sa intelegi ce inseamna principii, valori, consecventa. Nici eu, nici nimeni din PNL nu a tradat pe nimeni. Trebuie sa ii spunem acestui mincinos, las si tradator care este Victor Ponta si cu toata liota lui platita de la bugetul de stat de mincinosi cam cum e cu tradarea. Eu nu am tradat pe nimeni nicio secunda. In raport cu PSD ca partener politic, cu ce am tradat? (...) Nu am ramas datori cu nimic celor din PSD.

(...) Am fost corecti in toate cazurile. Ne-am inteles in fata intregii tari ca domnul Ponta va fi prim-ministru. L-am sprijinit mai hotarat chiar decat PSD-ul sau unii din PSD pe Victor Ponta sa fie prim-ministru. L-am pus prim-ministru si l-am lasat deocamdata sa fie prim-ministru. A fost vorba, in fata intregii tari, sa aiba jumatate de Guvern. I-am dat si cealalta jumatate. Avem vreo datorie? Niciuna", a afirmat Crin Antonescu.

Antonescu a mai spus ca Ponta "s-a dus la Bruxelles si a stat, in cel mai rusinos mod care i s-a intamplat vreodata unui conducator al Romaniei, a stat sa fie tras de urechi si plesnit peste ceafa de acelasi Martin Schulz cu care umbla astazi" si ca "a incercat sa strecoare prin Parlament combinatia cu Gold Corporation".

"Nu ii permit domnului Ponta sa vorbeasca cu noi despre tradare, cum nu ii permit sa vorbeasca cu noi despre minciuna sau eventual despre doctorat. Nu avem ce discuta. Nu ne-a interesat niciodata daca domnul Ponta sau PSD-ul se vor simti tradati", a mai spus Crin Antonescu.

Eveniment Quarterly Report

”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
Premierul şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat mita pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant primind-o, el spunând că nu a văzut...
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Senatorul Robert Cazanciuc (PSD), a declarat luni, despre flagrantul preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, că imaginile apărute în spaţiul public sunt ireale şi că nu...
#Crin Antonescu atac Ponta, #Antonescu Ponta fa Doina , #presedinte PNL