Antonescul (Opinii)

Duminica, 13 Martie 2011, ora 22:39
6128 citiri
Antonescul (Opinii)
Foto: RealitateaTV (arhiva)

A transformat un nume cu rezonanta intr-un substantiv comun. Doar ca la inceput de propozitie, trebuie scris cu litera mare. Altfel, din omul de care si-au legat sperantele milioane de romani spre a revolutiona nu bunul simt, cu asta te nasti, ci maniera de a reprezenta viitorul - prin intelepciune, viziune si constructie - iese acum la iveala singurul zbucium al liderului PNL: Traian Basescu.

Fara doar si poate, presedintele tarii are un potential nesfarsit de a starni ostilitate, chiar dibcie. Si-o asuma, se joaca cu nervii adversarilor, dar spre deosebire de acestia, pare ca nu depune niciun efort. L-ati vazut vreodata improscandu-si inamicii intr-un ambalaj atat de frecventat de liderul PNL, criza de isterie?

Spre deosebire de seful statului, "viitorul presedinte" scrasneste din dinti. Dupa afirmatia Adrianei Saftoiu, care a subliniat ca liberalilor le va fi greu sa mai vorbeasca despre "revolutia bunului simt" atata vreme cat coabiteaza cu un colaborator al Securitatii, ca "trecutul conteaza", antonescului a inceput sa-i tremure falca:

"Alta femeie pedista, actualmente in PNL, moralista second-hand achizitionata pe vremea lui Dinu Patriciu si Calin Popescu Tariceanu, sau invers, doamna Saftoiu imi spune mie ca trecutul conteaza. Ca sa vezi! Nu mai spuneti, doamna Saftoiu, mie imi spuneti? Dumneavoastra imi spuneti?"

... Am fost sustinatorul sau cel mai aprig. Il faceam pe Tariceanu nebun de vreme ce personajul cu retorica cea mai muscatoare din PNL era tinut pe tusa, si afirmam, cand ideea ca antonescul sa devina liderul numarul unul al liberalilor de-abia se nastea, ca este singura salvare a dreptei istorice.

Nu imi vine sa imi dau pumni in cap ca am fost bou, imi reprosez doar ca dorind sa-l vad invesmantat in calitati, nu am fost mai atent la modelul sau comportamental. M-am incolonat in oastea naivilor care apreciau ca, daca esti in stare sa pleznesti inteligent, cu umor, sa starnesti zambetul audientei, politician de anvergura scrie pe tine.

Daca nu poti sa apreciezi ca auditoriul este suficient de inteligent astfel incat sa judece singur cum arata un stat european care are un colaborator al Securitatii in functia de vicepresedinte de Senat, daca tot ce visezi este sa ajungi presedintele tarii si astfel preferi lichelele in dauna traditiei partidului tau, atunci anvergura pe care ti-o pretinzi exista, fara doar si poate, dar e atatica!

Nici nu e nevoie de asemenea argumente, e suficient sa contabilizezi prezenta in Parlament: putin sub senatorului Catalin Voicu, arestat.

Desigur ca activitatea unui sef de mare partid nu se poate reduce la ridicari de labute in comisii si plen. E nevoie de o truda intensa pe ogorul hedonismului in relatia cu tine insuti, iar asta se petrece la televizor. Acolo, antonescul se simte in largul sau. Avea nevoie de o tribuna unde sa nu-l intrerupa nimeni, sa-i astearna platoul la picioare pentru a-si autosatisface piticul, care desi e, prin definitie, ... pitic, e gras ca un motan sef de cartier: Traian Basescu.

Acuma, nu ca obiectivul ar fi de lepadat. Dar atata patima, de domnisoara iesita din manastire direct in mijlocul unui regiment de infanterie, nu are cum sa mearga de mana cu limpezimea. Si de amorul artei de-a transmite rachete spre cel caruia se pregateste sa-i ia locul, s-ar putea sa nu vada bine tinta, sa-i tremure naturelul. Si sa sacrifice prea mult. Nu viitorul sau, ci pe al partidului.

Ar putea invata multe de la Dinu Patriciu, daca n-ar fi atat de tulburat sa-si analizeze profilul. Omul de afaceri n-a abandonat critica la adresa Puterii, dar are taria sa aprecieze pozitiv noul Cod al Muncii, ca om care conduce o afacere - si nu e vorba despre un chiosc de racoritoare. Starnind mania antonescului, care-l vede pe Patriciu "flatat, incantat" de faptul ca ministrul Botis i-a cerut opinia.

Cu alte cuvinte, Patriciu ii face jocul lui Basescu. Nici nu i-a trecut prin minte antonescului ca el s-a calificat cel mai tare pentru aceasta postura, prin atitudinea fata de Dan Voiculescu. Si aici, seful statului n-are nicio vina. Seful PNL a ajuns sa-si dea capete in gura fara ajutor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Antonescu Voiculescu securitate , #presedinte PNL