Atentie, liberali! Vi se pregateste o uriasa capcana (Opinii)

Duminica, 17 Noiembrie 2013, ora 17:58
7489 citiri
Atentie, liberali! Vi se pregateste o uriasa capcana (Opinii)

M-am uitat atent la jocurile din ultimele zile. Si nu e bine deloc pentru PNL, care se confrunta cu un risc tot mai mare - sa ramana izolat. Nu vorbim doar despre faptul ca Basescu incearca si el sa-l delegitimeze pe Antonescu in ochii electoratului USL, dar mi-e teama ca cineva incearca si mai tare lucrul asta. Cineva din USL. Ati ghicit, e Victor Ponta.

Dar nu singur. Peste capul lui Crin Antonescu se face alianta PSD-PC, adica PSD-Dan Voiculescu. Adica Dan Voiculescu-Victor Ponta, cu ultimul candidat la prezidentiale. Ati vazut declaratiile Varanului, nu e nevoie de mai mult. Spune ca PC poate avea candidat propriu la prezidentiale. Aiurea!

Iar primul lucru pe care incearca sa-l faca Dan Voiculescu si, da, Victor Ponta, e sa-l delegitimeze pe Crin Antonescu in ochii electoratului USL. Fara doar si poate. Exact asta se intampla. Asta e uriasa capcana la care se poate astepta Crin Antonescu

Asta e unul dintre sensurile insistentei asteia cu celebra comisia de ancheta. Comisie atat de absurda incat cineva trebuia sa o respinga, iar acel cineva a fost Crin Antonescu, un om care stie ca va trebui sa se bazeze pe electoratul lui Traian Basescu intr-un eventual tur doi al prezidentialelor. A fost o capcana pentru Crin Antonescu. Pe care acesta a evitat-o in prima faza, dand de inteles ca e de acord cu respectiva comisie.

O plecaciune pentru electoratul lui Basescu

E un joc prezidential. Ponta a intrat, pe nevazute si nesimtite, intr-o alianta cu Dan Voiculescu, asta se observa de mult timp. Nu vedeti cum e promovat intens, aproape bagat pe gat? Nu vedeti cum Crin Antonescu aproape a disparut de la Antena 3, acolo unde Ponta, altadata injurat (Mircea Badea zicea ca il da cu capul de masa) si umilit, e "imparat"? Ce zice Crin Antonescu atunci cand vede cum Ponta e invitat sa dea flori gimnastelor campioane, umanizat si "zugravit" induisator, pana la limita ingretosarii?

Strategia lui "Felix" e simpla - se da cu ala care are sansele cele mai mari de a deveni presedintele Romaniei. Pentru ca presedintele Romaniei are o forta uriasa daca mai are si guvernarea. Si cum, daca se rupe USL, guvernarea ramane sigur la PSD, daca se mai adauga si presedintele Ponta, va fi cea mai mare forta din tara asta. Iar ala cu sansele cele mai mari de a deveni presedinte e acum Ponta. O arata sondajele, iar faptul ca detine sefia Guvernului, are toate resursele si va organiza alegerile, e un atu in plus. Varanul Voiculescu nu poate rata asa ceva, mai ales ca are nevoie ca de aer de un asa prieten. Pentru ca prietenul ala va numi procurorii-sefi, va numi sefii serviciilor secrete si, la nevoie, va putea da si o gratiere. Sa nu uitam ca Voiculescu are sanse mari sa ajunga dupa gratii, fiind condamnat la 5 ani de inchisoare, in prima instanta, si implicat in alte dosare.

Cand esti in situatia asta, devii foarte pragmatic. Te lipesti de cel cu sansele cele mai mari de a te ajuta. Ce face Ponta? Ii canta in struna lui Felix, in schimbul sustinerii acestuia.

Spre deosebire de Crin Antonescu, el n-are nevoie de electoratul de dreapta, nu pe ala il cauta. El cauta electoratul USL, ala puternic anti-Basescu. Tot ce face in ultimul timp, tot jocul asta jenant la care se coboara, cu atat mai jenant si marunt cu cat e seful Guvernului, e o declaratie de fidelitate pentru Dan Voiculescu. Iar cand faci din astea, eu cred ca nu poti fi presedintele Romaniei. Asa sa-i ajute Dumnezeu!

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta alianta Voiculescu, #Ponta sustinere prezidentiale Voiculescu , #presedinte PNL
Comentarii
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3
Poza bum
bum
rank 5
trebuia sa bagi ghilimelele la "liberali" ca sa intelege altceva !