Becali si Ciorbea, candidati PNL - Antonescu, sigur pe el ca USL nu se rupe (Video)

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 14:05
4714 citiri
Becali si Ciorbea, candidati PNL - Antonescu, sigur pe el ca USL nu se rupe (Video)

Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat, luni, ca Gigi Becali si Victor Ciorbea vor candida din partea PNL, pe listele USL, la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"Biroul Permanent Central a votat in unanimitate o pozitie de principiu favorabila unui acord politic cu PNG si cu PNTCD autentic, grupare condusa de Victor Ciorbea. A fost un vot in unanimitate", a precizat Antonescu.

Quintus: Numele Becali o sa ne foloseasca in toata tara. Are gura mare, dar e un bun crestin

Acesta a mentionat ca BPC al PNL a votat si un mandat pentru ca presedintele liberalilor sa poata finaliza detaliile cu privire la candidaturile lui Victor Ciorbea si Gigi Becali pe listele USL.

"BPC a convenit sa propuna Comitetului Executiv derogari pentru personalitatile publice care vor fi propuse pe locurile PNL. Si am vorbit aici despre Sorin Rosca Stanescu, Vlad Nistor, profesorul Daniel Barbu. Pentru toti trebuie derogare de vechime", a explicat Crin Antonescu modul in care acestia vor candida pe 9 decembrie din partea USL.

PNL decide luni daca il primeste pe Becali in partid

Ponta, despre asocierea cu Becali: Cum sa fiu contra? Sunt stelist! Antonescu: Si eu!

Presedintele Senatului a spus ca vor fi intalniri si la USL, unde "pozitia de principiu este favorabila si din partea PSD unei asemenea formule de colaborare", facand referire la presedintele PNG si la fostul premier Ciorbea.

"Discutiile de amanunt cu Gigi Becali, cu Victor Ponta vor avea loc in urmatoarele zile. Nu va astepti la doua lucruri: la destramarea USL si la schimbarea lui Antonescu din fruntea PNL", a spus liberalul.

Acesta a subliniat ca a fost discutata "chestiunea" candidaturii lui Becali si ca "vocile care au ceva de spus, o spun public, votul BPN a fost in unanimitate".

Candidatura lui Gigi Becali si Dan Diaconescu in acelasi colegiu - "un frumos derbi

Vorbind despre posibilitatea ca Gigi Becali si Dan Diaconescu sa candideze din acelasi colegiu al sectorului 6, Antonescu a spus ca i s-ar parea "un frumos derbi", dupa ce anterior si presedintele PSD, Victor Ponta, declarase ca o asemenea confruntare este o idee "foarte buna".

"Nu stiu unde candideaza Dan Diaconescu, sa vedem unde candideaza Gigi Becali. Poate vedem unde candideaza domnul Dan Diaconescu, ne intelegem cu el si organizam acest meci, nu stiu. (...) PNG ramane si, in conditiile in care acest acord se va incheia, membrii PNG vor vota listele USL", a declarat Crin Antonescu.

Victor Ponta: Gigi Becali va candida impotriva lui Dan Diaconescu

Nu in ultimul rand, acesta a transmis ca "toate lucrurile care nu sunt interzise de lege sunt posibile la noi", dar si ca, pentru a candida pe listele USL, orice candidat trebuie sa faca parte dintr-un partid al Uniunii, prin urmare si Gigi Becali va face o cerere de inscriere intr-unul dintre partide.

Citeste si:
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR acuză că, a doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială,...