Antonescu: Un presedinte trebuie sa adune energii

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 09:00
1611 citiri
Antonescu: Un presedinte trebuie sa adune energii
Foto: TVR

"Romania are nevoie de un nou model de presedinte", a declarat, joi seara, Crin Antonescu, precizand ca noul sef al statului ar trebui sa fie diferit de Traian Basescu.

"Noi toti in USL continuam pe ideea ca avem nevoie de un model nou de presedinte care ar trebui sa aiba cel putin trei lucruri prin care sa difere de Basescu: sa faca eforturi si sa reuseasca, odata devenit presedinte, sa nu mai fie presedintele partidului care l-a propulsat. Sa fie echidistant.

Functia de moderator a presedintelui nu a fost jucata. Intelesul faptului ca presedintele, spre deosebire de premier, ministri, primari, este al tuturor. Sigur, nu toti pot fi multumiti, dar preocuparea lui trebuie sa fie aceea de a-i reprezenta pe toti concentatenii. In al treilea rand, capacitatea de a aduna energii", a mai spus Crin Antonescu, la TVR.

Liderul liberal a precizat ca nu-si doreste sa fie subiect de discutie pentru Traian Basescu si, in acelasi timp, vrea sa vorbeasca mai putin despre presedinte.

"Nu ma intereseaza sa fiu in discursurile lui Traian Basescu. Pe de alta parte, doresc ca si domnul Basescu sa existe cat mai putin in discursul meu", a spus liderul liberal la TVR.

Pe de alta parte, Antonescu a subliniat ca nu va fi presedintele Romaniei pentru ca este "nefrecventabil, izolat si condamnat", sau ca a "dat o lovitura de stat impotriva cu Victor Ponta".

Despre candidatura la presedintie, liderul USL a spus ca nu are nicio neliniste, fiind suficient de cunoscut.

"Campania electorala nu a inceput. Nu am vreo neliniste, nu sunt un om care trebuie sa se faca acum cunoscut, nu sunt un candidat nou aparut pe scena politica. In 2009, am avut un rezultat record pentru un candidat al PNL, dar nu persoana mea, calitatile sunt cele care ar trebui promovate, ci proiectul meu. Notorietatea e un avantaj, dar reprezinta si o vulnerabilitate: rezerva unei bune parti din electorat fata de intreaga clasa politica. Cel care e mai nou intr-o asemenea cursa are avantajul noutatii, dar acelasi lucru este si un dezavantaj", a spus Antonescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Antonescu calitati presedinte, #Antonescu discurs Basescu, #Antonescu candidat presedinte , #presedinte PNL