Crin Antonescu: Acesta este un guvern harababura perfect

Autor: Ana Ilie
Luni, 22 Martie 2010, ora 23:24
2858 citiri
Crin Antonescu: Acesta este un guvern harababura perfect

"Intr-o tara in care toate guvernele au pacatuit prin zapaceala, acesta este si un guvern harababura perfect", a apreciat presedintele PNL, Crin Antonescu, performanta Executivului.

"Face lucruri de imagine", a continuat politicianul, invitat la Realitatea Tv.

Antonescu a dezbatut aprecierea ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, care a declarat ca nu a vazut niciun profesor mort de foame.

"Provin dintr-o familie de cadre didactice ... trebuie sa spunem ca atunci (inainte de caderea comunismului, n.red.) cadrul didactic, invatatorul, profesorul etc. era mai respectat si chiar mai bine platit", a povestit seful PNL.

"Dincolo de asta se vorbeste mult de meditatii dar n-am vazut profesor sa se imbogateasca din asta, pentru ca este pentru supravietuire ... Ganditi-va la situatia unor cupluri - daca amandoi lucreaza in invatamant, este grav ... N-am vazut profesori morti de foame, dar am vazut multi profesori imprumutandu-se sa supravietuiasca de la o luna la alta, neputand sa-si cumpere haine - nu vorbesc aici de posetele unor ministri!", a subliniat Antonescu.

"Oricum am da-o, din invatamant nu aveau ce sporuri sa taie, deoarece cu sporurile acelea, cat de cat, se mai tineau profesorii. La tara cu atat mai mult sporul putea fi consistent in unele cazuri, comparativ cu aceste salarii", a spus penelistul, continuand: "Intr-o tara in care toate guvernele au pacatuit prin zapaceala, acesta este si un guvern harababura perfect. Face lucruri de imagine".

Referindu-se la scandalul stenogramelor din cazul Catalin Voicu, Antonescu a apreciat ca "Povestea are un caracter de diversiune in sine, e foarte clar ca in afara grozaviilor pe care le citim acolo, stiam cu totii de la faptul ca exista interferente in justitie pana la interceptarea telefoanelor".

In ceea ce priveste vremuri mai bune pentru profesori, acestea vor veni "cand vom avea la putere o formula politica cu oameni care sa fie minim cu simtul responsabilitatii guvernarii", a conchis liderul PNL.

Citește și:
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat luni, 3 octombrie, că pensiile vor putea fi majorate cu aproximativ 11%. Șeful guvernului a explicat că procentul de majorare nu...