Crin Antonescu, apel catre UDMR: Azi Romania are nevoie de voi

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 13:42
3203 citiri
Crin Antonescu, apel catre UDMR: Azi Romania are nevoie de voi

Presedintele PNL Crin Antonescu, in timul discursului de la tribuna Parlamentului, a facut un apel catre parlamentarii UDMR sa voteze, fie pro, fie contra motiunii, pentru ca Romania si limba romana au nevoie de ei.

"Un cuvant pentru reprezentantii minoritatilor nationale: Dragii nostri colegi, Romania a fost si este neinchipuit de generoasa cand a dat dreptul de a fi reprezentata fiecare minoritate in Parlament, chiar si cu 200-300 de voturi in spate. Azi natiunea are nevoie de ajutorul dumneavoastra, limba romana are nevoie de dumneavoastra.

Nu aveti dreptul sa va ascundeti astazi si sa decideti soarta a 20 de milioane de romani. Daca va ascundeti astazi, nu va va mai cauta nimeni. Daca nu votati astazi, inseamna ca demisionati din functia de parlamentari romani", a declarat Crin Antonescu.

Intalnire de urgenta Ungureanu, Blaga, Anastase, Oltean, Boc

Liderul PNL nu l-a uitat insa nici pe actualul premier, pe care l-a apostrofat pentru cum a repovestit "nasterea Guvernului Mihai Razvan Ungureanu": 'La inceput, a fost un telefon. Si telefonul era la Basescu'".

"Este jenant sa ne tineti lectii de internationalism luminat si patriotism vinovat de la inceputul anilor 90, prefacandu-va ca nu intelegeti ca nu punem in discutie drepturile minoritatilor.

Originea adevarata a puterii este la cetatean, nu la telefon cu Basescu. Intelegeti ca asta e sursa legitima a puterii! Trebuie sa plecati pentru ca executati ordine. Aveti bunatatea ca la plecare sa ne spuneti ale cui ordine le executati in afara acelui om care vi le da de la inceputul lumii.

Partidele si liderii lor se nasc greu, dar nu pe banii publici. Nu-i folositi pentru a salva un ciuruc de partid cum este PDL. Asta noi liberalii nu acceptam si asta nu va ingaduim sa faceti prin votul nostru", a adaugat Antonescu.

Liderul PNL a recunoscut ca se teme, insa nu de Mihai Razvan Ungureanu, personal, ci de capacitatea sistemului de a produce la infinit ungureni: "Ma tem, domnul prim-ministru, nu de dumneavoastra personal, ci de capacitatea sistemului de a produce la infinit ungureni pentru ca ei, ungurenii, nu sunt o noua generatie in politica, generatia premiantilo din Comitetul Central al UTC, al premiantilor pusi la SIE. Generatia nu e o serie de masinute cu un cip in plus".

Marko Bela, catre USL: Cate tradari rusinoase am facut impreuna!

Nu in ultimul rand, Antonescu i-a transmis premierului Ungureanu sa mearga sa se joace de-a facerea lumii, sau de-a "miscarea", intrebandu-l pe cine reprezenta si cum de nu pleaca.

"Pe cine reprezentati? Nici macar pe cine a mai ramas din adunatura pedelista. Atunci de ce nu plecati singur? Mergeti si jucati-va de-a generatia noua, de-a lasa intelectualii sa vina la mine, de-a miscarea, dar nu pe banii publici, nu pe limba romana, nu pe resursele Romaniei", a tinut sa sublinieze Antonescu.

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu se confrunta, vineri, cu prima motiune de cenzura.

Citeste si:
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu...
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...