Crin Antonescu, apel catre UDMR: Azi Romania are nevoie de voi

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 13:42
3179 citiri
Crin Antonescu, apel catre UDMR: Azi Romania are nevoie de voi

Presedintele PNL Crin Antonescu, in timul discursului de la tribuna Parlamentului, a facut un apel catre parlamentarii UDMR sa voteze, fie pro, fie contra motiunii, pentru ca Romania si limba romana au nevoie de ei.

"Un cuvant pentru reprezentantii minoritatilor nationale: Dragii nostri colegi, Romania a fost si este neinchipuit de generoasa cand a dat dreptul de a fi reprezentata fiecare minoritate in Parlament, chiar si cu 200-300 de voturi in spate. Azi natiunea are nevoie de ajutorul dumneavoastra, limba romana are nevoie de dumneavoastra.

Nu aveti dreptul sa va ascundeti astazi si sa decideti soarta a 20 de milioane de romani. Daca va ascundeti astazi, nu va va mai cauta nimeni. Daca nu votati astazi, inseamna ca demisionati din functia de parlamentari romani", a declarat Crin Antonescu.

Intalnire de urgenta Ungureanu, Blaga, Anastase, Oltean, Boc

Liderul PNL nu l-a uitat insa nici pe actualul premier, pe care l-a apostrofat pentru cum a repovestit "nasterea Guvernului Mihai Razvan Ungureanu": 'La inceput, a fost un telefon. Si telefonul era la Basescu'".

"Este jenant sa ne tineti lectii de internationalism luminat si patriotism vinovat de la inceputul anilor 90, prefacandu-va ca nu intelegeti ca nu punem in discutie drepturile minoritatilor.

Originea adevarata a puterii este la cetatean, nu la telefon cu Basescu. Intelegeti ca asta e sursa legitima a puterii! Trebuie sa plecati pentru ca executati ordine. Aveti bunatatea ca la plecare sa ne spuneti ale cui ordine le executati in afara acelui om care vi le da de la inceputul lumii.

Partidele si liderii lor se nasc greu, dar nu pe banii publici. Nu-i folositi pentru a salva un ciuruc de partid cum este PDL. Asta noi liberalii nu acceptam si asta nu va ingaduim sa faceti prin votul nostru", a adaugat Antonescu.

Liderul PNL a recunoscut ca se teme, insa nu de Mihai Razvan Ungureanu, personal, ci de capacitatea sistemului de a produce la infinit ungureni: "Ma tem, domnul prim-ministru, nu de dumneavoastra personal, ci de capacitatea sistemului de a produce la infinit ungureni pentru ca ei, ungurenii, nu sunt o noua generatie in politica, generatia premiantilo din Comitetul Central al UTC, al premiantilor pusi la SIE. Generatia nu e o serie de masinute cu un cip in plus".

Marko Bela, catre USL: Cate tradari rusinoase am facut impreuna!

Nu in ultimul rand, Antonescu i-a transmis premierului Ungureanu sa mearga sa se joace de-a facerea lumii, sau de-a "miscarea", intrebandu-l pe cine reprezenta si cum de nu pleaca.

"Pe cine reprezentati? Nici macar pe cine a mai ramas din adunatura pedelista. Atunci de ce nu plecati singur? Mergeti si jucati-va de-a generatia noua, de-a lasa intelectualii sa vina la mine, de-a miscarea, dar nu pe banii publici, nu pe limba romana, nu pe resursele Romaniei", a tinut sa sublinieze Antonescu.

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu se confrunta, vineri, cu prima motiune de cenzura.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...