Crin Antonescu cere anticipate si ameninta cu instigarea la alte revolte

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 13:06
5807 citiri
Crin Antonescu cere anticipate si ameninta cu instigarea la alte revolte
Foto: Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, va cere organizarea alegerilor parlamentare anticipate, considerand ca aceasta este singura solutie pentru eliminarea tulburarilor sociale.

"Alegerile anticipate se pot face, pot da sansa ca Romania sa aiba un guvern sustinut democratic de un Parlament ales. Ideea vehiculata de Traian Basescu si Emil Boc ca, intr-un an de criza, nu avem nevoie de campanii electorale este sprijinita de ideea ca, daca am face mai repede aceste alegeri, ar fi mai bine", a declarat, sambata, Crin Antonescu, in cadrul unei conferinte de presa.

"PNL - si vom cere acest lucru si USL - cere public presedintelui, PDL, complicilor sai de la guvernare sa ne asezam la masa si sa pregatim cat mai rapid alegeri anticipate. Este singura solutie pentru ca tulburarile sociale sa nu escaladeze", a subliniat Antonescu.

De asemenea, presedintele PNL va cere biroului politic de luni, precum si USL, sa stranga semnaturi si sa inceapa dezbaterea publica privind proiectul de suspendare a presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

Potrivit spuselor sale, demisia lui Raed Arafat este doar picatura care a umplut paharul, iar presedintele a incalcat, din nou, Constitutia, avand in vedere ca lucruri gen Legea Sanatatii tin ca atributii de Parlament si de ministerul de resort.

"Asa cum ati constatat, nici noi, nici colegii din USL nu ne-am implicat in prima parte a acestor evolutii, tocmai pentru a nu politiza un caz clasic pentru atacul Puterii la societatea civila. S-a demonstrat ca razboiul Puterii nu este cu Opozitia politica, ci cu intreaga societate, cu elitele romanesti, cu toti acei oameni pe care Arafat ii simbolizeaza: oameni competenti, care fac ceva pentru Romania, dar care au defectul de a nu se ploconi la picioarele unui om care a inceput sa se creada atotputernic", a comentat Antonescu.

In acelasi timp, liderul PNL a declarat ca, daca pana acum partidul sau nu s-a implicat in protestele de strada, ar putea sa o faca in viitor. De altfel, el i-a laudat pe membrii PNL care au cerut oamenilor sa iasa in strada sa-si ceara drepturile.

"Nemultumirea publica de o amploare fara precedent se va manifesta in continuare. Daca PNL nu a fost implicat in manifestari, nu inseamna ca, in lipsa de raspuns din partea Puterii, vom sta de-o parte. Ne vom implica direct in chemarea in strada a celor care nu mai au alta solutie pentru a-si apara drepturile, democratia si buna guvernare", a spus Antonescu.

Intrebat daca are informatii ca un membru al PNL a initiat pe Facebook protestul de vineri de la Bucuresti, liderul liberal a spus ca nu stie, dar daca acest lucru este adevarat "il felicit".

El a subliniat ca alegerile anticipate sunt singurele care pot stopa "razboiul" pe care Basescu l-ar fi declansat fata de intreaga tara. "Nu putem iesi din tensiunea si nevroza publica in care Romania s-a cufundat decat prin alegeri anticipate", a spus liderul liberal.

Nu in ultimul rand, Antonescu a cerut institutiilor responsabile pentru apararea ordinii publice sa nu ii pedepseasca pe demonstranti, avand in vedere ca acestia nu au facut altceva decat sa-si exprime nemultumirile in mod pasnic.

"Nu exista democratii in care oamenii sa nu aiba dreptul sa faca asta. Nimic din protestul de ieri nu a degenerat in violente. Asadar, cerem insistent tuturor institutiilor care apara ordinea publica sa nu treaca dincolo de ceea ce, intr-un regim democratic, este responsabilitatea lor", a conchis Antonescu.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

CTP, despre plicul suspect cu zahăr primit de Diana Șoșoacă: ”Asta e faza în care se află această dihanie”. Asemănarea cu Băsescu și Trump
CTP, despre plicul suspect cu zahăr primit de Diana Șoșoacă: ”Asta e faza în care se află această dihanie”. Asemănarea cu Băsescu și Trump
Senatoarea Diana Șoșoacă a declarat marți, 27 februarie, că a fost informată de SPP cu o zi înainte despre faptul că a primit un plic ”suspect” care conţine ”o substanţă...
Gestul cu care Traian Băsescu a făcut senzație la înmormântarea Mioarei Roman: ”E prima oară când văd, e chiar unică”
Gestul cu care Traian Băsescu a făcut senzație la înmormântarea Mioarei Roman: ”E prima oară când văd, e chiar unică”
Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman, s-a stins din viață vineri, 23 februarie, la căminul de bătrâni de la Snagov, acolo unde locuia de câteva luni, iar înmormântarea a avut loc...
#Crin Antonescu, #alegeri anticipate, #legea sanatatii, #Traian Basescu, #Raed Arafat , #presedinte PNL