Crin Antonescu: De ce nu candideaza Mircea Diaconu pe listele PSD-PC?

Vineri, 21 Martie 2014, ora 22:40
3190 citiri
Crin Antonescu: De ce nu candideaza Mircea Diaconu pe listele PSD-PC?

Crin Antonescu si-a exprimat regretul pentru plecarea lui Mircea Diaconu din partid, dar a explicat ca nu intelege de ce, daca Antena3 strange semnaturi pentru candidatura lui la europarlamentare, PC nu ii ofera acestuia un loc pe lista sa.

Prezent, vineri seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, presedintele PNL a explicat ca Mircea Diaconu nu a putut candida pe listele acestui partid nu din cauza Agentiei Nationale de Integritate, ci pentru ca o decizie a Inaltei Curti ii interzice acestuia sa candideze.

"Noi nu putem sa strangem voturi impotriva unei sentinte", a spus Crin Antonescu.

Mai mult, acesta a reamintit ca Victor Ponta, PSD si toti cei care "extraordinar de prefacuti plang prin toate studiourile de mila" lui Mircea Diaconu se fac ca uita de ce acesta nu a fost pus pe listele USL la alegerile din decembrie 2012 - din cauza aceleiasi decizii a Inaltei Curti.

In context, Crin Antonescu, care considera ca actiunea de strangere de semnaturi demarata de "mecenatul politic,cultural si mediatic al domnului Dan Voiculescu" este de fapt un atac la PNL, a ridicat o problema.

"De ce nu ii propune domnia sa un loc pe listele PSD-PC, daca lucrurile sunt in regula?", a intrebat liderul liberal.

Mircea Diaconu a demisionat din PNL dupa ce partidul l-a scos de pe lista de candidati la alegerile europarlamentare din 25 mai si a anuntat ca va candida ca si independent, in ciuda deciziei Inaltei Curti. Pentru a se putea inscrie la BEC, acesta trebuie sa adune 100.000 de semnaturi pana miercuri, cand se incheie inscrierile, o misiune extrem de dificil de indeplinit.

Directorul Teatrului Nottara a declarat la postul Antena3 ca de strangerea de semnaturi se ocupa cineva de la teatru, iar la scurt timp postul respectiv de televiziune a lansat o campanie masiva de strangere de semnaturi.

Mircea Diaconu strange semnaturi pentru europarlamentare la Teatrul Nottara

Mai mult, Dan Voiculescu a lansat pe blog o invitatie publica pentru ziua de luni, la Teatrul Nottara, unde sa se stranga toti cei care vor sa semneze pentru candidatura la alegerile europarlamentare a lui Mircea Diaconu.

Romica Tociu vrea sa-l trimita pe Mircea Diaconu la... Consiliul Europei

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a atras atentia ca toti cei care participa la strangerea de semnaturi pentru candidatura lui Mircea Diaconu se opun infaptuirii actului de justitie si incalca legea.

Horia Georgescu (ANI): Cine strange semnaturi pentru Diaconu incalca legea

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...