Crin Antonescu: De ce nu candideaza Mircea Diaconu pe listele PSD-PC?

Vineri, 21 Martie 2014, ora 22:40
3317 citiri
Crin Antonescu: De ce nu candideaza Mircea Diaconu pe listele PSD-PC?
Foto: Antena3

Crin Antonescu si-a exprimat regretul pentru plecarea lui Mircea Diaconu din partid, dar a explicat ca nu intelege de ce, daca Antena3 strange semnaturi pentru candidatura lui la europarlamentare, PC nu ii ofera acestuia un loc pe lista sa.

Prezent, vineri seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, presedintele PNL a explicat ca Mircea Diaconu nu a putut candida pe listele acestui partid nu din cauza Agentiei Nationale de Integritate, ci pentru ca o decizie a Inaltei Curti ii interzice acestuia sa candideze.

"Noi nu putem sa strangem voturi impotriva unei sentinte", a spus Crin Antonescu.

Mai mult, acesta a reamintit ca Victor Ponta, PSD si toti cei care "extraordinar de prefacuti plang prin toate studiourile de mila" lui Mircea Diaconu se fac ca uita de ce acesta nu a fost pus pe listele USL la alegerile din decembrie 2012 - din cauza aceleiasi decizii a Inaltei Curti.

In context, Crin Antonescu, care considera ca actiunea de strangere de semnaturi demarata de "mecenatul politic,cultural si mediatic al domnului Dan Voiculescu" este de fapt un atac la PNL, a ridicat o problema.

"De ce nu ii propune domnia sa un loc pe listele PSD-PC, daca lucrurile sunt in regula?", a intrebat liderul liberal.

Mircea Diaconu a demisionat din PNL dupa ce partidul l-a scos de pe lista de candidati la alegerile europarlamentare din 25 mai si a anuntat ca va candida ca si independent, in ciuda deciziei Inaltei Curti. Pentru a se putea inscrie la BEC, acesta trebuie sa adune 100.000 de semnaturi pana miercuri, cand se incheie inscrierile, o misiune extrem de dificil de indeplinit.

Directorul Teatrului Nottara a declarat la postul Antena3 ca de strangerea de semnaturi se ocupa cineva de la teatru, iar la scurt timp postul respectiv de televiziune a lansat o campanie masiva de strangere de semnaturi.

Mircea Diaconu strange semnaturi pentru europarlamentare la Teatrul Nottara

Mai mult, Dan Voiculescu a lansat pe blog o invitatie publica pentru ziua de luni, la Teatrul Nottara, unde sa se stranga toti cei care vor sa semneze pentru candidatura la alegerile europarlamentare a lui Mircea Diaconu.

Romica Tociu vrea sa-l trimita pe Mircea Diaconu la... Consiliul Europei

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a atras atentia ca toti cei care participa la strangerea de semnaturi pentru candidatura lui Mircea Diaconu se opun infaptuirii actului de justitie si incalca legea.

Horia Georgescu (ANI): Cine strange semnaturi pentru Diaconu incalca legea

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...