Crin Antonescu, despre Traian Basescu: E un presedinte sau e un bufon?

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 20:22
2710 citiri
Crin Antonescu, despre Traian Basescu: E un presedinte sau e un bufon?
Foto: evz.ro

Crin Antonescu crede ca este inacceptabil ca presedintele Basescu sa se substituie premierului si ministrului Finantelor.

"E un presedinte sau e un bufon?", a intrebat liderul PNL, in cadrul unei emisiuni difuzate de Antena 3. El a spus ca Traian Basescu face lucruri inadmisibile, fara ca cineva sa reactioneze: "Nu e in regula ca presedintele sa spuna ca, indiferent ce hotarare ar da Curtea Constitutiuonala, nu conteaza".

Seful liberal crede ca presedintele tarii exercita presiuni "inacceptabile constitutional" asupra puterii judecatoresti, pe care Basescu a criticat-o ca a dat anumite sentinte, dar nu si ca nu ar avea temei legal.

Unde se duc banii?

"Nu putem sa mintim oamenii in continuare. Bugetul unei tari este o suma care este alocata de Guvern in functie de anumite prioritati. Nu poti sa spui ca nu sunt bani, ci ca nu sunt bani pentru asta. Presedintele trebuie sa spuna ca avem bani, dar ii dam baietilor de la Cluj, ii folosim sa facem patinoare, parcuri in mijlocul padurilor, sa facem borduri, sa facem fantani", a afirmat Crin Antonescu.

Totodata, el crede ca Basescu trebuia "sa-i tina piept lui Emil Boc" cand s-au taiat salariile cu 25% si sa spuna: "Eu conduc acesti oameni, nu pot sa fac ce nu a facut nimeni in Europa". Presedintele PNL aminteste ca este dat exemplul Opozitiei din Grecia si Italia, dar ca acest exemplu ar trebui dat lui Boc, pentru ca acolo prim-ministrii au demisionat.

"Sa presupunem ca nu se putea, trebuia sa taiem 25% din salarii si sa taiem din pensii, sa presupunem ca toate sunt adevarate. Dar daca esti silit sa iei masurile astea, trebuie sa ai grija ca de ochii din cap sa nu faci cadouri pentru clientela ta. Sa nu sporesti bugetul la Presedintie cand oamenii rabda, in timp ce tu iti pui robinete noi si marmura la Cotroceni", a spus liberalul. El este de parere ca si Traian Basescu trebuia sa dea afara cativa dintre consilierii sai, in spirit de solidaritate cu zecile de mii de oameni concediati.

Antonescu crede ca firmele tuturor parlamentarilor PDL au mers bine in anii crizei, desi multe alte firme din tara au dat faliment: "Vom costata ca tuturor acestor imbuibati, care plang de mila poporului si injura opozitia, le-au mers bine intreprinderile, s-au imbuibat de profit. Chiar daca 200.000 de IMM-uri au falimentat, firmele lor au mers bine".

Rentele viagere ale veterenilor si ale sportivilor

"Nu tii un sportiv care a adus aur, prestigiu tarii, pana la 30 de ani, ii acorzi o renta viagera, care nu face gaura in bugetul Romaniei", a declarat liderul PNL referitor la scandalul din sport, unde cele mai multe dintre componentele lotului national de gimnastica vor sa se retraga din activitate, dupa ce Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret a propus ca renta viagera sa fie acordata dupa varsta de 30 de ani.

Crin Antonescu aminteste ca, in calitate de ministru al Tineretului si Sportului, a reusit sa legifereze rentele viagere pentru marii sportivi ai Romaniei: "In 1998, cand am devenit ministru al Sportului, am primit un om in varsta, care era nimeni altul decat Leon Rotman, campion olimpic la canoe, in 1956. Era un pensioner infirm, care facea pe paznicul de noapte".

Liberalul crede ca o renta buna "nu te imbogateste, dar macar poti sa traiesti. Este un efort al statului de a nu lasa pe drumuri un om care te-a reprezentat candva". El aminteste si de situatia veteranilor de razboi: "Sunt veterani de razboi, care sunt la o varsta. Suma pentru acesti 80 de oameni, cati au mai ramas, nu se gaseste".

"In Romania, sub acest Guvern, nu sunt bani pentru nimic de unde nu se poate lua spaga. Nu sunt bani pentru nimic in tara asta, decat pentru invartelile lor", a punctat presedintele PNL, referindu-se la actuala guvernare.

Liderul liberal a mai spus ca este bine ca se dau bani pentru Cultura si pentru Sport, dar crede ca meritul pentru acest lucru il are UDMR, nu premierul Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Crin Antonescu rente viagere, #Antonescu Basescu Boc bani , #presedinte PNL