Crin Antonescu: Imi asum postura de premier (Video)

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 10:22
3380 citiri
Crin Antonescu: Imi asum postura de premier (Video)

"Imi asum postura de premier, daca Delegatia Permanenta a PNL ma va mandata", a afirmat luni, liderul liberal Crin Antonescu, inainte de a intra la discutiile din Biroul Politic Central al Partidului.

Intrebat de jurnalisti care este stadiul in care se afla programul de guvernare si echipa de guvernare alternativa, Antonescu a precizat ca "exista un grup de lucru condus, din partea PNL, de Varujan Vosganian, care incearca, impreuna cu reprezentantii PSD, sa identifice un program minimal de guvernare".

Presedintele liberal a mai afirmat ca sustine candidatura Marianei Campeanu pentru alegerile in colegiul 3 Hunedoara ("Tara Hategului") pentru Camera Deputatilor, organizate dupa decesul fostului deputat Ioan Timis (ales la PNL si trecut ulterior la PD-L). "Din cate stiu eu, colegii de la Hunedoara propun candidatura Marianei Campeanu, iar eu o sustin", a spus Antonescu.

Intrebat ce parere are despre faptul ca Executivul Boc a strecurat in Legea salarizarii unice o prevedere prin care cei care detin functii de conducere nu pot fi restructurati, Antonescu a spus: "Eu nu i-am vazut continutul, dar din ce s-a discutat in presa - mi se pare o discriminare inacceptabila, o discriminare favorabila. Nu inteleg de ce oamenii politici - si cum se defineste omul politic? - au un drept in plus fata de ceilalti candidati care vad ca pot fi si chiar vor fi disponibilizati. Mi se pare inca o expresie a clientelismului ridicat la rang de politica de stat".

In ce priveste intentia deputatilor liberali de a cere suspendarea presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, anuntata saptamana trecuta, Crin Antonescu a subliniat ca nu stie in ce stadiu se afla aceasta.

"Este o decizie a grupului parlamentar, pe care eu o sustin, dar nu sunt deputat si nu stiu in ce masura s-au facut demersurile respective", a mai precizat Antonescu, inainte de intalnirea cu colegii sai liberali.

Citeste si:
Cum explică Șoșoacă cei 30.000 de euro pe care-i plătește statului silit: ”ANAF ar trebui să mă execute ca pe orice om de rând”
Cum explică Șoșoacă cei 30.000 de euro pe care-i plătește statului silit: ”ANAF ar trebui să mă execute ca pe orice om de rând”
Senatoarea Diana Șoșoacă a reacționat luni, 8 august, după ce Lucian Heiuș, șeful ANAF, a declarat că politicianul este executat silita pentru neplata unor datorii către stat....
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Trei miniștri din guvernul Ciucă ar urma să fie înlocuiți în următoarele zile, premierul pregătind remanierea. Este vorba despre ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), ministrul...