Crin Antonescu, jurnalistilor: Consumati si distribuiti elemente din rechizitoriu

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 11:36
2277 citiri
Crin Antonescu, jurnalistilor: Consumati si distribuiti elemente din rechizitoriu
Foto: Arhiva

Crin Antonescu i-a luat, marti, apararea colegului sau Vajuran Vosganian, pentru care DIICOT a cerut urmarirea penala, iar Senatul a refuzat, prilej cu care i-a ironizat pe jurnalisti, asemanandu-i cu... consumatorii de droguri.

"Dumneavoastra consumati... cum se spune la stupefiante, 'consuma si distribuie', consumati si distribuiti elemente din rechizitoriu", a declarat presedintele PNL, reamintind ca in presa apar diverse fragmente din rechizitorii, inclusiv convorbiri de genul "tatal cu fiica, judecatorii intre ei, mai nou cuscrii", o trimitere clara la dosarul de santaj in care au fost trimis in judecata Dan si Camelia Voiculescu sau cuscrul presedintelui.

Antonescu a incercat sa dezvinovateasca Senatul care a refuzat, luni, cu 126 de voturi impotriva si doar 25 pentru, sa avizeze urmarirea penala a senatorului Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei.

El le-a cerut jurnalistilor sa citeasca documentul trimis de procurori la Senat pentru ca vedea ca din el nu reiese o vinovatie a lui Vosganian, spunand ca senatorii nu au putut sa "inghita pe nemestecate" acuzatiile aduse fostului ministru al Economiei.

"Legea spune totusi ca votul nostru determina inceperea urmaririi penale", a reamintit presedintele Senatului, respingand acuzatiile conform carora parlamentul ar fi "infractor", incercand sa il protejeze in fata justitiei pe unul dintre membrii lui.

Crin Antonescu a reamintit ca PNL a dat voturi pentru ridicarea imunitatii unor liberali, reamintind cazul senatorului Paul Pacuraru, si a subliniat ca nu a vazut in dosarul Vosganian "nici o proba directa sau indirecta" care sa ii certifice o relatie speciala intre fostul ministru si omul de afaceri Ioan Niculae, pe care procurorii sustin ca l-ar fi favorizat.

Totodata, Crin Antonescu nu a exclus posibilitatea ca Senatul sa se razgandeasca si sa avizeze urmarirea penala a lui Vosganian, "daca procurorii vor reveni in legatura cu oricine, dar cu ceva care sa ne dea macar sentimentul ca aici e ceva de cercetat".

Varujan Vosganian a demisionat luni seara din Guvern, dar el nu poate fi urmarit penal de procurorii DIICOT deoarece este inca senator, iar Senatul a respins cererea. In schimb, cel de-al doilea inculpat in dosar, fostul ministru Adriean Videanu (PDL), a fost pus la dispozitia justitiei de presedintele Traian Basescu si a mers deja de cateva ori la audieri.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Come si dice in rumeno? Antonescu s-a scapat pe el?