Crin Antonescu, jurnalistilor: Consumati si distribuiti elemente din rechizitoriu

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 11:36
2321 citiri
Crin Antonescu, jurnalistilor: Consumati si distribuiti elemente din rechizitoriu
Foto: Arhiva

Crin Antonescu i-a luat, marti, apararea colegului sau Vajuran Vosganian, pentru care DIICOT a cerut urmarirea penala, iar Senatul a refuzat, prilej cu care i-a ironizat pe jurnalisti, asemanandu-i cu... consumatorii de droguri.

"Dumneavoastra consumati... cum se spune la stupefiante, 'consuma si distribuie', consumati si distribuiti elemente din rechizitoriu", a declarat presedintele PNL, reamintind ca in presa apar diverse fragmente din rechizitorii, inclusiv convorbiri de genul "tatal cu fiica, judecatorii intre ei, mai nou cuscrii", o trimitere clara la dosarul de santaj in care au fost trimis in judecata Dan si Camelia Voiculescu sau cuscrul presedintelui.

Antonescu a incercat sa dezvinovateasca Senatul care a refuzat, luni, cu 126 de voturi impotriva si doar 25 pentru, sa avizeze urmarirea penala a senatorului Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei.

El le-a cerut jurnalistilor sa citeasca documentul trimis de procurori la Senat pentru ca vedea ca din el nu reiese o vinovatie a lui Vosganian, spunand ca senatorii nu au putut sa "inghita pe nemestecate" acuzatiile aduse fostului ministru al Economiei.

"Legea spune totusi ca votul nostru determina inceperea urmaririi penale", a reamintit presedintele Senatului, respingand acuzatiile conform carora parlamentul ar fi "infractor", incercand sa il protejeze in fata justitiei pe unul dintre membrii lui.

Crin Antonescu a reamintit ca PNL a dat voturi pentru ridicarea imunitatii unor liberali, reamintind cazul senatorului Paul Pacuraru, si a subliniat ca nu a vazut in dosarul Vosganian "nici o proba directa sau indirecta" care sa ii certifice o relatie speciala intre fostul ministru si omul de afaceri Ioan Niculae, pe care procurorii sustin ca l-ar fi favorizat.

Totodata, Crin Antonescu nu a exclus posibilitatea ca Senatul sa se razgandeasca si sa avizeze urmarirea penala a lui Vosganian, "daca procurorii vor reveni in legatura cu oricine, dar cu ceva care sa ne dea macar sentimentul ca aici e ceva de cercetat".

Varujan Vosganian a demisionat luni seara din Guvern, dar el nu poate fi urmarit penal de procurorii DIICOT deoarece este inca senator, iar Senatul a respins cererea. In schimb, cel de-al doilea inculpat in dosar, fostul ministru Adriean Videanu (PDL), a fost pus la dispozitia justitiei de presedintele Traian Basescu si a mers deja de cateva ori la audieri.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Antonescu jurnalisti stupefiante Vosganian, #aviz Senat Vosganian, #Vosganian urmarit penal complot , #presedinte PNL