Crin Antonescu: Monarhia este forma cea mai convenabila pentru Romania

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 16:42
6845 citiri
Crin Antonescu: Monarhia este forma cea mai convenabila pentru Romania

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a reafirmat, miercuri, optiunea pentru schimbarea formei de guvernamant a Romaniei, din republica in monarhie.

Declaratiile presedintelui Senatului au venit in urma ceremoniei prin care Regelui Mihai I s-a conferit Emblema de Onoare a Armatei Romane de catre ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu.

Iliescu, Constantinescu si regele Mihai, decorati de Armata

"Sunt fericit ca am trait ziua in care armata romana l-a celebrat pe capul sau. Regele a fost capul ostirii, institutia moharhiei nu poate fi deosebita de institutia armatei, au fost intotdeauna impreuna. Incerc o emotie profunda si o mare bucurie", le-a spus Crin Antonescu jurnalistilor.

Liderul liberal si-a manifestat, din nou, optiunea pentru revenirea la monarhie.

"O monarhie constitutionala este forma cea mai convenabila de guvernare pentru o tara ca Romania", a spus Antonescu. "Eu am trait vremuri, in 1990, in care erai intr-un pericol fizic daca pomeneai de rege, de monarhie. Daca am avut convingerea sa sustin monarhia in 1990, n-am de ce sa nu o sustin in 2012", a adaugat seful Senatului.

Aniversarea regelui Mihai: Piateta Regelui, inaugurata joi in Bucuresti

Regele Mihai a fost decorat, miercuri, cu cea mai inalta distinctie militara, Emblema de Onoare a Armatei Romane.

"Un popor care nu-si cunoaste istoria este in pericol sa ignore lectiile cele mai importante si sa repete greselile. Iar o Armata care nu-si poate croi viitorul fara fundatia solida a mostenirii lasate de inaintasi devine o institutie sensibila la ineficienta institutionala si operationala.

De aceea, in acest an, manifestarile dedicate sarbatorii Zilei Armatei se desfasoara sub conceptul Armata se intoarce la traditii. Militarii romani de astazi trebuie sa refaca legatura de suflet cu cei care au fost inaintea noastra, care s-au jertfit pentru aceasta tara", a spus ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, in timpul ceremoniei.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...