Antonescu: Exista posibilitatea sa nu candidez la prezidentiale

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 22:55
4250 citiri
Antonescu: Exista posibilitatea sa nu candidez la prezidentiale
Foto: Realitatea Tv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, sustine ca exista posibiliatea ca el sa nu candideze la prezidentiale, excluzand insa ipoteza in care Klaus Iohannis sa intre in cursa pentru Cotroceni.

De asemenea, Antonescu a declarat, la Realitatea Tv, ca prima sansa la alegerile prezidentiale o are fostul sau partener de alianta, Victor Ponta, atuul sau principal fiind "aparatul politic al PSD", insa chiar daca va fi ales, acesta nu va fi un presedinte liber, pentru ca are o problema de model si de cultura.

"Nu e o chestiune de cifre. Klaus Iohannis nu doreste si nici nu se pune problema sa candideze la presedintie. Nu am facut o pravalie, cine doreste sa candideze. Klaus Iohannis, indiferent de cota de incredere politica, sper sa facem experienta asta, sa conduca un guvern al Romaniei, dar presedintia Romaniei e un alt concept, in care Iohannis nu doreste sa se implice. Nu stiu daca voi castiga, ma bat sa castig, exista posibilitati teoretice sa nu mai candidez", a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberal a adaugat isi doreste sa candideze la functia de presedinte al Romaniei, dar a admis ca exista "posibilitati teoretice" care ar putea sa il impiedice sa faca acest lucru, dar nu a dorit sa dea mai multe detalii pe aceasta tema.

"Presedintia Romaniei inseamna o alta misiune, un alt concept, in care Klaus Iohannis nu este implicat, in care nu doreste sa se implice, in care eu doresc sa ma implic si sunt pregatit sa o fac. Acum, in ce conditii n-as mai candida, sunt tot felul de posibilitati, dar, daca le povestesc acum, acest lucru de catre toti ceilalti, cu masinile lor de propaganda, va fi folosit. (...) Nu stiu daca o sa castig, ma bat sa castig, am sanse, au si altii, unii chiar mai mari. Exista posibilitati teoretice sa nu mai candidez, dar nu le am acum in vedere, nu se profileaza. Sunt plecat pe acest proiect, e foarte greu", a completat Crin Antonescu.

Antonescu, despre puterea PSD

Totodata, acesta a comentat si puterea pe care o primeste PSD din teritoriu.

"Baronii nu sunt numai la PSD, asta e mecanismul de dezvoltare al puterii. Noi (PNL - n.red.) nu avem baroni pentru ca am avut mai putini oameni in acele pozitii si n-au apucat sa stea mult acolo", a sustinut presedintele liberalilor, care a apreciat ca datorita social-democratilor din teritoriu, Victor Ponta are prima sansa la alegerile prezidentiale.

"Principalul atu al lui Ponta este aparatul politic care se numeste PSD, care chiar daca primeste lovituri de imagine sau din partea justitie. (...)

E o fatalitate ca din 1990, dar mai ales dupa 2004 si 2007, se pleaca din Romania. Cine pleaca? Pleaca oameni din baza electorala a PSD? Nu. Ci oameni potentiali liberi", a sustinut Crin Antonescu, care a mentionat ca acest avantaj il poate aduce in functia de presedinte pe Victor Ponta, insa il va impiedica sa actioneze ca un presedinte liber, avand in vedere ca va fi nevoit sa reprezinte un anumit grup de interese.

Pe de alta parte, liderul liberal nu vrea sprijinul lui Traian Basescu sau al oamenilor sai.

"Nu resping votul nimanui, dar nu vreau votul si sprijinul lui Traian Basescu. Asupra mea se duce o campanie bazata pe o minciuna urata de tot. Din cauza ca s-a rupt USL, asta inseamna ca s-a inteles cu Traian Basescu. Nu am niciun fel de reevaluarea asupra lui si nu il consider nici in perspectiva alegerilor prezidentiale un aliat. Eu nu accept voturile prin delegatie, de la marii electori.

Acesta e principiul feudal al votului. Eu vreau voturi de la orice cetatean roman, inclusiv de la Traian Basescu, dar fac intelegeri pentru asta. Daca dansii (alegatorii lui Traian Basescu - n.red.) doresc un presedinte aidoma lui Traian Basescu, asta nici nu doresc sa fiu si nici nu se poate. Daca doresc un presedinte care sa fie de fapt omul lui Traian Basescu, nici atat", a adaugat Crin Antonescu.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Crin Antonescu prezidentiale, #Antonescu modele Victor Ponta, #antonescu , #presedinte PNL