Crin Antonescu, nemultumit de Radu Stroe - Afla de ce

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 09:22
3333 citiri
Crin Antonescu, nemultumit de Radu Stroe - Afla de ce
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat nemultumit de faptul ca ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a propus Guvernului modificarea codului rutier, inainte de a discuta aceasta tema in partid, si a precizat ca vrea sa discute si cu premierul acest subiect pentru a vedea daca nu cumva anumite prevederi sunt "nepotrivite" sau "exagerate".

"Sunt nemultumit, si o spun despre un om care imi este apropiat, ca sa nu supar pe altcineva, ca inainte de a propune Guvernului modificarea codului rutier, nu a discutat si cu noi ministrul de interne. Poate ne mai gandeam", a afirmat Antonescu, vineri seara, la Antena 3.

El a tinut sa sublinieze ca ministrii nu sunt niste "politruci" care trebuie sa execute "o lista de ordine" de la partid, dar ca anumite decizii au o "importanta politica speciala".

"Exista niste initiative legislative, niste ordonante, ca tot s-au dat atatea ordonante, niste decizii, care au o importanta politica speciala si acelea este normal sa fie discutate si sustinute de partid", a explicat seful liberalilor.

El s-a declarat convins ca in cazul lui Stroe nu a fost vorba despre "rea-vointa" sau despre "neglijenta", el fiind un ministru care a facut si face "atatea lucruri bune".

"A gandit (ministrul Stroe - n.r.) ca modificarea codului rutier nu este o chestiune politica si, in fond, nu este", a aratat Antonescu.

Potrivit acestuia, ideea de a inaspri sanctiunile pentru cei care incalca normele de circulatie este una corecta in sine, dar trebuie vazut daca nu cumva inasprirea ar trebui "calibrata mai gradual".

"Exista sentimentul, si am vorbit cu multi oameni in aceste zile care nu m-au sunat sa ma intrebe daca m-am certat sau daca m-am impacat cu Ponta, nici macar despre Rosia Montana, dar m-au sunat sa imi explice ca este totusi prea mult pentru o greseala pe care o poti comite sa isi pierzi permisul patru ani. Nu stiu cum este, nu sunt acum expert si in politie rutiera, dar am putea discuta acest lucru si la partid", a precizat liderul PNL.

Intrebat daca se va intampla ceva, la nivelul partidului, cu Radu Stroe, Antonescu a spus ca nu, pentru ca PNL este o formatiune "cat se poate de libera".

"Radu Stroe este un ministru bun pe un minister foarte greu. Radu Stroe a rezolvat si a intampinat corect cateva provocari. Ati vazut, de altfel, ca si primul-ministru a exprimat multumiri publice pentru minister si pentru cei din subordinea sa. (....) Deci, nu avem probleme cu activitatea lui Radu Stroe. Am o relatie de prietenie politica si personala cu Radu Stroe si niciodata nu s-ar pune problema in cazul sau de sanctiuni", a adaugat Antonescu.

Intrebat daca o sa-i ceara lui Stroe sa retraga proiectul de modificare a codului rutier de la Guvern pentru a fi discutat in partid, Antonescu a spus ca ar vrea sa vorbeasca si cu premierul pe aceasta tema.

"As vrea sa-l discutam si cu premierul si sa vedem daca nu cumva anumite prevederi sunt nepotrivite sau exagerate", a raspuns presedintele PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Antonescu nemultumit Stroe, #Antonescu cod rutier , #presedinte PNL