Crin Antonescu: Nu-l cunosc pe Popoviciu

Luni, 30 Martie 2009, ora 21:56
3297 citiri
Crin Antonescu: Nu-l cunosc pe Popoviciu

Presedintele PNL Crin Antonescu a infirmat zvonurile conform carora ar fi avut diverse legaturi cu omul de afaceri Puiu Popoviciu.

"Nu-l cunosc pe domnul Popoviciu. L-am intalnit o singura data, cu multa lume, am dat mana cu el", a declarat presedintele PNL, luni, la Antena 2, fiind prima sa reactie la acuzatiile presei.

"S-a investigat de presa asocierea mea cu firma sau cu firmele domnului Popoviciu la doi, trei ani de la plecarea mea din minister. Daca eu nu treceam intr-o actiune de descentralizare si de organizare a patrimoniului national, daca nu treceam terenul sub administratia complexului sportiv 'Lia Manoliu' nu se putea intampla nu stiu ce...", a adaugat Antonescu.

In plus, fostul ministru al Tineretului a dat asigurari ca pe durata mandatului sau nu s-a instrainat niciun teren, ba mai mult, "a introdus un amendament care interzice instrainarea oricarei baze sportive".

Potrivit presei, cele zece hectare de teren ale Strandului Tineretului, situate langa Parcul Herastrau, ar fi ajuns la o firma controlata de catre omul de afaceri Gabriel Popoviciu si de asociatul sau, Radu Dimofte, datorita a doua hotarari de guvern promovate de Crin Antonescu in 1999, atunci cand acesta era ministru al Tineretului si Sportului.

Potrivit DNA, in perioada decembrie 2008 - martie 2009, Petru Pitcovici, de la DGA, si Cornel Serban, seful DGIPI, l-au contactat pe Ion Motoc, ofiter de politie judiciara de la DNA, pentru a se emite solutii de neurmarire penala fata de Gabriel Popoviciu si Ioan Alecu.

Procurorii arata ca Pitcovici si Serban i-au solicitat ofiterului DNA, ca, prin orice mod, inclusiv prin incalcarea procedurilor legale, sa determine finalizarea cu celeritate a anchetei si emiterea unei solutii de NUP fata de Popoviciu si Alecu.

DNA mentioneaza ca ofiterul care lucra la DNA fusese delegat, prin ordonanta a procurorului, sa efectueze acte de urmarire penala in cauza in care cei doi erau cercetati.

Antonescu: Nu accept sponsorizare exclusiva

Antonescu, care a anuntat de nenumarate ori ca, in cazul in care va fi candidatul oficial al PNL la presedintie, este gata sa se bata cu actualul sef al statului, Traian Basescu, a dezvaluit ca i s-au facut deja oferte de sponsorizare a campaniei sale.

Insa cum pana acum, cel putin verbal, este romanul care se dezice de toate viciile din politica romaneasca, nu accepta nici sponsorizare exclusiva pentru ca asta ar insemna acceptarea anumitor conditii.

"Mi s-au facut oferte de sponsorizare, dar nu accept sponsorizare exclusiva. Asa ceva mi se pare inacceptabil. Vom face o premiera cu deschidere foarte larga in care o sa strangem cate putin de la multi", a explicat Antonescu.

"Calul de dar nu se cauta la dinti", spune o vorba romaneasca, insa seful PNL spune ca "se cauta in asemenea cazuri. Problema este asupra eventualelor conditii pe care un sponsor ti le pune".

Intrebat daca va fi sponsorizat de omul de afaceri Dinu Patriciu, pe care l-a apreciat drept "cea mai puternica, cea mai clara si cea mai hotarata voce a liberalismului la inceputul anilor '90", Antonescu spune ca nu au discutat acest lucru.

"Nu am discutat acest lucru cu el. Cred ca este unul dintre oamenii care ar dori sa ma sutina si pe mine, dar si PNL", s-a limitat sa raspunda Crin Antonescu.

Noul presedinte al PNL a declarat, in ziua numirii sale la sefia partidului, ca Dinu Patriciu a fost "cea mai puternica, cea mai clara si cea mai hotarata voce a liberalismului la inceputul anilor '90".

Citeste si:
Ministrul Marius Budăi, despre scăderea în sondaje a PSD: ”Probabil că sunt costurile intrării la guvernare”
Ministrul Marius Budăi, despre scăderea în sondaje a PSD: ”Probabil că sunt costurile intrării la guvernare”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat vineri, 28 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Iaşi, că probabil intrarea la guvernare a făcut ca PSD să scadă în ultimele...
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Primarul Capitalei Nicușor Dan a venit vineri, 28 ianuarie, cu o explicație după ce în presă a apărut informația că primăria ar fi pregătit un milion de lei pentru un studiu de...
Comentarii
1...2
rank 2
NEWS ALERT:DOMNISOARA ELENA BASESCU FIICA PRESEDINTELUI ROMANIEI DOMNUL TRAIAN BASESCU A STRANS CELE 100.000 DE SEMNATURI INTR-O SINGURA SAPTAMANA!