Antonescu: Nu mai candidez la presedintie, desi sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea

Sambata, 31 Mai 2014, ora 13:22
14140 citiri
Antonescu: Nu mai candidez la presedintie, desi sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea

Presedintele PNL Crin Antonescu si-a anuntat deciza de a nu candida la Presedintia Romaniei si de a sprijini desemnarea unui candidat acceptat de toate fortele de dreapta.

"Eforturile de unificare a dreptei trebuie sa faca pasi mai concreti, este obsolut urgent ca un candidat al dreptei unite sa fie desemnat. Constient de toate acestea, anunt intentia de a nu candida la Presedintia Romaniei si de a favoriza in acest fel desemnarea grabnica, rapida, pana la sfarsitul acestei luni sau cel tarziu pana la 15 iunie a unui candidat care sa fie acceptat mai usor de tot ceea ce inseamna dreapta sau cel putin cu aceasta pretentie, de tot ceea ce inseamna presa de dreapta, de toti aceia care pot sa faca din Romania o tara pentru pietoni, si nu pentru baroni.

Dragnea: Antonescu a fost pacalit. Dupa Congresul PNL nu va mai fi nimic

Pietonul la care se refera cu dispret unul dintre reprezentantii cei mai expresivi ai feudalismului pesedist este cetateanul roman", a declarat Crin Antonescu intr-o declaratie de presa sustinuta sambata.

Crin Antonescu si-a descris activitatea in fruntea PNL, aratand faptul ca in perioada in care a condus partidul a obtinut cele mai bune rezultate din istoria sa recenta. "Am obtinut cel mai mare scor al PNL vreodata, cel mai mare numar de primari, consilieri, cel mai mare numar de presedinti de consilii judetene, cel mai mare numar de parlamentari si europarlamentari", a spus Crin Antonescu.

Dragnea: Dupa Congresul PNL, Antonescu va fi simplu pieton

Presedintele PNL a declarat ca se considera cel mai bun candidat al dreptei la Presedintie. "Stiu ca sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Am forta, personalitatea, conturul, experienta poltiica necesara, ideile, viziunea si capcacitaitea de a lupta pentru ca la toamna PSD-ul sa nu puna mana pe presedintia Romaniei", a spus Crin Antonescu, care insa a afimat ca nu are timp sa schimbe "fixatii si marginimi".

"Sunt un om care stie sa-si recunoasca greselile, dar sunt un om care nu face pasi inapoi. Pasul de azi nu e un pas inapoi, este un pas inainte, un pas inainte pentru destinul PNL, pentru Romania, pentru unificarea dreptei, e un pas inainte, chiar daca modest, pentru o sansa pe care Romania trebuie sa o aiba la sfarsitul acestui an pentru a ramane si a intra mai adanc in Europa, pentru a deveni cu adevarat o tara occidentala, pentru a lichida feudalismul persistent de 25 de ani, dupa comunism, in Romania", a declarat Antonescu, care si-a anuntat si demisia din calitatea de presedinte interimar al PNL.

Haos in PNL dupa alegeri: Demisii, scandaluri, excluderi. Incepe lupta pe locul lui Antonescu

"Pun capat interimatului meu si luni ii voi ruga pe colegii din Biroul Politic Central sa preia atributiile", a declarat liderul liberal.

"Am anuntat ca daca PNL nu atinge un prag de 20% demisionez. Neatingerea acestui prag inseamna inceputul unui nou ciclu, nevoia de un nou lider", a spus Antonescu care a adaugat ca se simte multumit ca acum "nu mai exista pericolul ca PNL sa fie capturat de PSD".

Crin Antonescu a vorbit si despre discutiile pe care PNL le poarta cu PDL in vederea unei fuziuni si a spus ca procesul nu va duce la disparitia numelui partidului. "Garantez ca numele si identitatea PNL nu vor fi schimbate", a sustinut Antonescu.

Citeste si:
Orban, despre posibilitatea ca USR PLUS să se întoarcă la guvernare cu Cîțu premier: „Cea mai mare minciună. Sunt pe trend ascendent de când au trecut în opoziție”
Orban, despre posibilitatea ca USR PLUS să se întoarcă la guvernare cu Cîțu premier: „Cea mai mare minciună. Sunt pe trend ascendent de când au trecut în opoziție”
Președintele PNL Ludovic Orban a declarat joi, 16 septembrie, că nu crede în varianta ca USR PLUS să se întoarcă la guvernare cu Florin Cîțu ca premier și subliniază că formațiunea...
Ciolacu, despre intenția lui Dragnea de a-și face un nou partid: „Și Geoană şi-a făcut partid, și Ponta. Acum, dacă doi n-au reuşit, să încerce şi al treilea, nu?”
Ciolacu, despre intenția lui Dragnea de a-și face un nou partid: „Și Geoană şi-a făcut partid, și Ponta. Acum, dacă doi n-au reuşit, să încerce şi al treilea, nu?”
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, 16 septembrie, că i se pare „prea mult” ca fostul șef social-democrat Liviu Dragnea să-și facă un nou partid și a dat exemplul lui Mircea...
Sursa: Ziare.com