Opinii: Crin Antonescu, presedintele din umbra guvernului fantoma

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 18:21
1650 citiri
Opinii: Crin Antonescu, presedintele din umbra guvernului fantoma
Foto: radufilip.wordpress.com

Crin Antonescu a intrat in campanie. Electorala, desigur. Nu stim daca a urmat, indeaproape, exemplul Elenei Udrea, sau a decis ca acum e momentul.

Momentul sa te pozitionezi in ochii electoratului, impulsionat fiind de cifrele din sondaje care te dau ca favorit la prezidentiale. Este aceasta calea cea mai eficienta pentru Crin Antonescu, in tentativa sa de a ridica partidul pentru legislativele din 2012?

Victor Ponta a invatat ceva din ultimele experiente si nu mai raspunde provocarilor. Nu mai ramane decat ca Ion Iliescu sa iasa la rampa si sa ne vorbeasca despre "pustanul tupeist" numit Crin. Insa aflu, de prin ziare, ca "nea Nelu" a ajuns in sfarsit actor pe bune.

Aceasta campanie electorala de tip distructiv provoaca lehamite marii majoritati a electoratului roman. Deja, cliseele de genul "anticomunist, antisistem" sunt perimate definitic si nu mai pot fi, nici macar, reciclate. Oamenii acestui popor au deja experienta unor astfel de justitiari care s-au pozitionat tot timpul antisistem si pro tara, dar au sfarsit lamentabil, sfasiati de propria ipocrizie si obsesiile personale.

Ce incearca sa ne vanda in acest moment Crin Antonescu? Nici el nu prea stie ce, dar n-ar fi prima data cand cuvintele sale capata un aspect sterp din cauza inconstantei declarative.

La ultima tentativa prezidentiala, a inceput prin a striga din toti rarunchii impotriva gastii pesediste, si a sfarsit lamentabil in sanul acestei gasti. Nu poti sa strigi astazi contra lui Iliescu si Vanghelie, iar maine sa aplauzi, alaturi de ei, "succesul" rasunator al lui Geoana.

Crin a incercat ceva, a la Basescu. Dau in Marean si-n Hrebe si, pac, pac, vin procentele la mine. N-a fost sa fie, pentru ca electoratul liberal nu agreaza astfel de iesiri paranoice. Oamenii care au aceasta ideologie in sange apreciaza persoanele care vin cu idei constructive, viabile, care sa-i ajute sa-si tina micile afaceri in acest mediu ostil democratiei si economiei de piata. Aratatul cu degetul catre comunistul Iliescu si primarul Marean tine de mahalaua politica, nicidecum de conceptele liberale aplicabile societatii.

Probabil ca cifrele din sondaje l-au cam ametit pe domnul Antonescu. Altfel, e de neinteles cum, in plina criza politico-economica, si-a gasit sa se razboiasca tocmai cu partenerii de opozitie, aliatii de baza impotriva "dictaturii" Boc-Basescu.

Revenirea la vechile stereotipii, legate de comunism si de PSD-ul ticalosit, arunca in derizoriu pana si pregatirea intelectuala a istoricului Antonescu. Cum poti sa sustii ca Traian Basescu a venit la putere din cauza esecurilor PSD? Nu era domnul Crin un liberal cu acte in regula in 2004, la formarea Aliantei DA? Sau, deja, Tariceanu nu mai este considerat liberal, tocmai din aceasta cauza? Nici macar in guvernul din umbra nu si-a mai gasit locul fostul prim-ministru al Romaniei.

Daca are cineva vreo informatie legata de acest guvern poate s-o spuna public. Ar fi fost de asteptat ca si Crin Antonescu sa se autointituleze presedintele din umbra al Romanie. Macar, avea dreptul sa numeasca intaiul prim-ministru virtual al Romaniei.

Desigur ca in 2004 domnul Crin era in PNL, la fel cum era si in "96-2000 cand se inscaunase la Ministerul Tineretului. Era firesc ca, fiind la putere, domnul Crin sa nu dea cu lunile prin Parlament, ca, doar, urmarea sa preia primul loc in topul celor mai mari chiulangii din istoria Parlamentului Romaniei.

Aceasta eticheta nu se va dezlipi mult timp de fruntea domnului Antonescu, iar electoratul cu ceva tinere de minte nu va omite acest aspect la urmatoarele alegeri. Cum, necum, PSD este cel mai mare partid din Romania iar situatia sociala din tara va ridica inevitabil acest partid la statut de partid de guvernamant. Ar fi curios de vazut, in acel moment, daca domnul Crin Antonescu isi va schimba discursul sau se va resemna cu statutul de tanar politician, desi e trecut bine de 51 de ani?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#guvern umbra Antonescu, #alegeri legislative 2012, #campanie promovare Crin Antonescu , #presedinte PNL