Ziare.com

Crin Antonescu, pus la zid de ONG-uri: Sa explice de ce "detesta feminismul"

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 13:54

   

Crin Antonescu, pus la zid de ONG-uri: Sa explice de ce "detesta feminismul"
Mai multe organizatii non-profit au transmis un mesaj catre Crin Antonescu in care ii cer sa explice motivele pentru care liberalul a declarat in mod public faptul ca "detesta feminismul".

"Am luat act cu surprindere de afirmatiile facute de Crin Antonescu, liderul PNL si posibil candidat la functia de presedinte al Romaniei din partea USL, in cadrul reuniunii organizatiei femeilor liberale de vineri, 30 august 2013", este mesajul organizatiilor.

Antonescu: Deseori regret ca nu sunt femeie, dar detest feminismul

Crin Antonescu a declarat de curand ca nu sustine feminismul, desi, uneori, este invidios ca nu poate fi femeie.

"Nu sunt deloc feminist, detest feminismul, pentru ca imi pare ca risca sa desfigureze femeia. Cred cu conservatoare modestie ca Dumnezeu ne-a creat diferiti cu egala splendoare dumnezeiasca si ceea ce are mai pretios femeia este tocmai ceea ce face diferenta in raport cu barbatul. Deseori, deseori, sunt invidios pe dumneavoastra sau regret ca nu sunt femeie [...]" a declarat Crin Antonescu in cadrul unei intalniri cu femeile din PNL.

Trei ONG-uri care sustin feminismul, Societatea de Analize Feministe AnA, Asociatia Front si Centrul de Studii in Idei Politice tin sa ii aminteasca liderului liberal ca femeile din Romania se confrunta in continuare cu numeroase prejudecati.

"Am vrea sa-i aducem aminte liderului liberal ca in Romania femeile continua sa se confrunte cu numeroase prejudecati legate de rolul in familie si in societate, ca la nivel de mentalitate continua sa existe clisee si stereotipuri prin care acestea sunt puse in situatii dezavantajate si inegale in raport cu barbatii si, nu in ultimul rand, ca Romania se situeaza pe ultimele locuri in Europa in ce priveste reprezentarea politica a femeilor, atat in Parlament si Executiv, cat si la nivelul structurilor de decizie din administratia publica locala", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Femeile, victime ale violentei domestice"

De asemenea, in mesajul organizatiilor catre Antonescu se arata importanta atitudinii "feministe" prin prisma faptului ca trebuie combatuta violenta domestica si agresivitatea fata de femei.

"I-am reaminti totodata viitorului candidat la presedintie ca in Romania persista o cultura a tolerantei si a negarii in legatura cu violenta domestica, flagel ale carui principalele victime sunt femeile, dar si in legatura cu alte forme de violenta impotriva femeilor precum violul, hartuirea sexuala, exploatarea sexuala, agresiuni in urma carora tot femeile sunt blamate si stigmatizate si fata de care se practica o tacere complice la nivel public", este mesajul catre seful Senatului.

Discriminarea femeilor la locul de munca

Mai mult, ONG-urile pun in discutie discriminarea femeilor la locul de munca.

"Totodata, femeile continua sa fie platite mai putin decat barbatii la munca de valoare egala - in medie cu 9%; raman principalele prestatoare ale muncilor casnice si de ingrijire, munci care sunt neremunerate si invizibile, in timp ce pe piata muncii se confrunta cu discriminari ocupationale atestate de numeroase studii si statistici: femeile ajung mai greu in functii de conducere si lucreaza in domenii mai prost platite (vezi educatia si sanatatea).

Cumularea dezavantajelor se reflecta in faptul ca femeile varstnice din Romania sunt in special predispuse la saracie din momentul in care se pensioneaza pentru ca in munca au avut salarii mici. Mamele singure fac si ele parte din categoria persoanelor cu risc crescut de saracie pentru faptul ca nu exista servicii alternative eficiente de ingrijire a copiilor", se mai arata in comunicat.

Mesajul organizatiilor nonprofit se incheie cu solicitarea unui raspuns din partea lui Crin Antonescu in ceea ce priveste motivele pentru care acesta a ales sa declare public ca detesta feminismul.

A.C.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1924 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu poate vorbi și omul prin somn din cauza ONG-urilor! Lăsați-l!

.

 

antonescu trebuie inteles !

el a luat multe batai cu coada de matura pe spinare si e clar ca nu poate uita asa usor !

 
 

dar tot i-au tras vreo cateva cand nu vroia sa

se dea jos din pat !
barbat nu e ! are mutra de barbat asa , cand e imbracat la costum !
femeie nu e ! e unicat ! el s-a trezit in parlament si cu siguranta a fost foarte surprins ! acum s-a obisnuit !

Cu discriminarea pozitiva a femeilor

nici eu nu sunt de acord. Insa la Kkrau oricum acuzatia nu-si are rostul, din vreme ce regreta ca nu s-a nascut femeie si cel mai probabil se si simte femeie :)

 

Cred ca Antonescu o invidiaza pe Udrea si vrea sa ii semene.

;-)

Seara incearca la oglinda

desuurile sotiei :)

Sa explice de ce "detesta feminismul"

Cum de ce?Daca poarta izmene degeaba...Nu ati auzit ca-si doreste sa fie femeie autointitulatul presedinte?

 

Nu-i cereti lui Cretinescu mai mult.

Un om sub influenta drogurilor si a alcolului poate spune orice .
Daca totusi vreti un raspuns la o intrebare,atunci intrebati-l pe Tonta,dar luati raspunsul in sens invers
pentru ca el este cel mai mare mincinos.

 
 

 

Crin, iti dau o mina de ajutor!...

...Stiind ca USL-ul vrea sa duca societatea romaneasca in evul mediu, va intind o mina de ajutor si adaug un citat din sec.18, a lui A. Schopenhauer, care se potriveste ca o manusa cu gindirea imbicsita a viitorului "presedinte" inchipuit: "Femeia este un animal cu parul lung si mintea scurta!"... Asta mai lipseste si devii un filosof complet! Inca o data se demonstreaza limbajul contradictoriu, ce scoate in evidenta mai degraba carente de sanatate decit un om pregatit pentru functia suprema!...Va accepta societatea romaneasca un astfel de om in fruntea sa, sau ne vom trezi si-l vom trimite acolo unde ar trebuie sa fie sfatuit de cei din jur, ca sa mearga de cit mai repede?!...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor