Crin Antonescu scade dramatic in preferintele alegatorilor - sondaj IRES

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 18:16
10413 citiri
Crin Antonescu scade dramatic in preferintele alegatorilor - sondaj IRES
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a scazut puternic in preferintele alegatorilor, comparativ cu decembrie 2011, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

Coform cercetarii sociologice, remisa Ziare.com, Crin Antonescu este preferat acum numai de 17% dintre romani, situandu-se pe locul doi, avand acelasi scor cu Traian Basescu. Pe primul loc se situeaza premierul Victor Ponta, cu 24%. In decembrie 2011, Crin Antonescu se afla pe primul loc, cu 24%, urmat de Traian Basescu (13%) si Victor Ponta (8%).

Cu toate acestea, 54% dintre romani cred ca presedintele PNL va ramane candidatul USL pentru prezidentiale.

Printre preferintele romanilor a reusit sa-si faca loc, in acest an, si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, cotat cu 6%.

Conform sondajului, 62% dintre respondenti cred ca USL va castiga alegerile, in timp ce 24 % atribuie victoria coalitiei formate de PDL. 84% dintre cei chestionati au spus ca vor merge la vot.

In ce priveste alegerile prezidentiale, 66% dintre romani cred ca Mihai Razvan Ungureanu va fi candidatul aliantei de dreapta, tot atatia fiind convinsi ca la acest scrutin va candida si primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Intr-o proportie foarte mare, de 75%, romanii sunt convinsi ca scandalurile intre Traian Basescu si guvernul Ponta vor continua, insa 45% nu cred ca USL il va mai suspenda pe presedinte in aceasta toamna, in timp ce 39% spun ca ar fi posibil. De asemenea, 58% dintre respondenti sunt de parere ca Traian Basescu nu-l va mai nominaliza pe Victor Ponta ca premier, daca USL va castiga alegerile.

Un alt fapt notabil relevat de sondaj este ca 80% dintre respondenti cred in continuare ca Romania se indreapta intr-o directie gresita, in timp ce 74% se asteapta sa traiasca mai rau in aceasta toamna decat in prima jumatate a anului.

Sondajul a fost realizat pe 1.312 de respondenti, avand o marja de eroare de +/- 2,8%.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...