Crin Antonescu si-a prezentat realizarile primului mandat (Video)

Sambata, 06 Martie 2010, ora 12:48
1222 citiri
Crin Antonescu si-a prezentat realizarile primului mandat (Video)
Foto: Antena3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a prezentat sambata, in discursul tinut la Congresul ordinar PNL, cateva dintre realizarile primului sau mandat si a reiterat ideea ca liberalii trebuie sa stranga randurile pentru o victorie de proportii la alegerile care urmeaza.

Antonescu a explicat ca acest prim an de conducere a fost marcat de "nevoia reasezarii PNL ca partid de opozitie", precum si de cele doua randuri de alegeri, cele europarlamentare si cele prezidentiale.

"A fost dificil sa preiau din mers gestiunea administrativa a partidului(...) Partidul a trebuit sa amortizeze din mers si dificultatile care exista cand treci in opozitie si cele care apar cand schimbi conducerea(...) A fost nevoie de recuperarea rapida a unitatii partidului dupa un Congres puternic competitional, cu doi candidati si doua tabere echilibrate, de un dramatism greu de depasit foarte repede", a precizat Antonescu.

Liderul PNL si-a exprimat dezamagirea fata de scorul slab obtinut de PNL la europarlamentare, sub 15%, in conditiile in care la alegerile legislative inregistrase 19%, si a pus acest rezultat pe seama lipsei de timp necesar pentru adoptarea unor masuri de reorganizare dupa ce Calin Popescu Tariceanu a fost inlocuit din functie.

"Noi nu am avut capacitatea de a pune in opera in timp util aceste masuri de reorganizare. Au existat dificultati de comunicare, de natura organizatorica, suspiciuni reciproce", a recunoscut actualul lider PNL.

As fi vrut sa am mai multi liberali langa mine si nu i-am avut

Un alt subiect abordat in discursul lui Antonescu a fost rezultatul de la alegerile prezidentiale. "Alegerile prezidentiale au fost pentru noi si o sursa de insatisfactie, o suita de obiective ratate, dar si semnul unor sanse electorale sporite", a punctat acesta.

Crin Antonescu a folosit acest prilej pentru a le reprosa unora dintre colegii sai ca nu au fost alaturi de el in campania electorala. "Am pornit de la prezumtia de bunacredinta a tuturor in momentul in care m-am angajat in batalia prezidentiala, care a fost grea din multe puncte de vedere. (...) In conditiile in care cer partidului sa lupte, sa stranga din dinti, sa se bata cu mai multa forta si determinare ca niciodata pentru ideile noastre, nu am dreptul in calitate de conducator sa fac inventatul motivelor de nemultumire, de mahnire,al momentelor in care as fi vrut sa am mai multi liberali langa mine si nu i-am avut", a avertizat Crin Antonescu.

Cu toate acestea, liderul PNL s-a aratat multumit de rezultatul inregistrat, "cel mai mare scor dupa 1990", si a subliniat faptul ca "in conditii de maxima dificultate, in conditiile in care PNL se batea impotriva a doi colosi, aliati in 2009, din aceasta batalie PNL din outsider a devenit actor principal".

"Dat fiind rezultatul acestor alegeri prezidentiale, cu un invingator care a dezamagit deja o parte dintre sustinatori, Traian Basescu, si cu un invins care a dezamagit pe toti sustinatorii sai, Mircea Geoana, imaginea noastra a liberalilor este ca avem o sansa care nu mai trebuie ratata pentru viitor", s-a aratat Antonescu increzator in viitorul partidului sau.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...