Crin Antonescu si "nerusinarea pesedista" (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 14:57
5718 citiri
Crin Antonescu si "nerusinarea pesedista" (Opinii)
Foto: crinantonescu.pnl.ro

Crin Antonescu este oripilat de afirmatiile premierului Victor Ponta care compara anchetele DNA cu represiunea din decembrie 1989. Ele sunt in opinia liderului liberal o dovada "proaspata, nebanuita, de nerusinare pesedista" si arata ca PSD are un "proiect" de subordonare a tarii, pe care o considera "feuda" lor.

Nu imi permit sa il contrazic pe dl Antonescu. Nici n-as prea avea argumente. Dar ma intreb cand a descoperit domnia sa aceasta "nerusinare pesedista"? Cand a descoperit proiectul?

La sfarsitul lui ianuarie 2011, PSD organiza o ampla manifestatie fata de retinerea pe atunci presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu. Se scanda anti-DNA, se cerea eliberarea lui Nicolescu, se purtau veste inscriptionate cu mesajul "Si eu sunt pericol public. Arestati-ma!". La manifestatie au participat si reprezentanti ai PNL. Peste numai cateva zile, la inceputul lui februarie 2011, se constituia USL.

Inteleg ca la vremea respectiva dl. Antonescu nu descoperise nici proiectul PSD si, evident, nici "nerusinarea pesedista" pe care o acuza acum. E proaspata, intelegem. Mare pacat ca dl. Antonescu n-a fost la fel de vigilent si atunci.

Sau poate ca nu despre vigilenta a fost vorba, ci despre o nerusinare liberala, pe masura? Despre o mentalitate comuna? Nu stiu ce sa zic. Zic doar fapte. Doar cateva.

Imi amintesc ca, in vara lui 2012, dl. Antonescu dadea practic semnalul operatiunii de suspendare a presedintelui cu o declaratie socanta privind posibilitatea revocarii judecatorilor CCR. O declaratie de mare bun simt, in mod evident!

Si, tot in vara lui 2012, cand dl. Antonescu era presedintele Senatului, imi amintesc ca a fost nevoie ca dl. Ponta sa ia de la presedintele CE celebra "to do list", precum chelnerul dupa cum acuza tot dl. Antonescu, pentru ca aceeasi CCR sa fie repusa in deplinatatea competentelor amputate peste noapte prin ordonanta de urgenta si pentru ca decizia CCR privind cvorumul la referendum sa fie respectata. Alta dovada de mare bun simt!

Relu Fenechiu a fost numit ministru al Transporturilor, din partea PNL, in timp ce era judecat de ICCJ. A fost condamnat pe scaunul de ministru. Acum e la puscarie. Dl. Antonescu nu s-a dezis de el pana in usa celulei, cum ar veni.

Tudor Chiuariu a fost desemnat de PNL membru in Comisia de revizuire a Constitutiei, condusa de Crin Antonescu insusi, judecat fiind in dosarul Posta. A fost condamnat definitiv si irevocabil. Este si acum in comisia condusa de Crin Antonescu si liderul PNL nu i-a cerut sa se retraga, considerand probabil ca un condamnat de drept comun este numai bun sa modifice legea fundamentala a acestei tari. Sa nu-mi spuneti, va rog, ca aceasta ar fi o dovada de nerusinare. Eu nu cred asa ceva!

Nu spun ca dlui Antonescu nu i-ar sade bine principial. Dar ma intreb cat de credibil poate fi in aceasta noua postura de cavaler al Justitiei. Daca am trai intr-un basm, broscoiul sarutat de zana Opozitie s-ar putea da de trei ori peste cap pentru a deveni un chipes print pe cal alb cu sabia adevarului in mana.

Dar in realitate salturile acestea nu se soldeaza decat cu fracturi de imagine la impactul cu bunul simt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu justitie, #crin antonescu psd usl , #presedinte PNL