Crin Antonescu: Strategia Guvernului este ca cea a lui Mubarak

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 22:45
2494 citiri
Crin Antonescu: Strategia Guvernului este ca cea a lui Mubarak
Foto: Realitatea TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, vineri, ca actuala guvernare a gestionat situatia protestelor precum fostul presedinte al Egiptului, Hosni Mubarak.

"Strategia arcului guvernamental este ca cea a lui Mubarak, mergand pe ideea ca noi stam in continuare la putere, iar ei se linistesc", a declarat Crin Antonescu, la Realitatea TV.

El a afirmat ca in Occident, in presa, care este atenta si obisnuita deja cu miscarile de protest din alte tari europene, precum Grecia sau Spania, protestele de la noi au fost subsumate ca fiind declansate de masurile de austeritate.

"Mai degraba, ale noastre seamana cu 'Primavara Araba', pentru ca, in Romania avem o putere-stat, deoarece puterea e concentrata catre un singur om, iar oamenii tintesc acest cap al puterii, iar in continuare PDL se comporta ca un partid-stat", a spus Antonescu.

"Ei ne spun ca nici vorba de anticipate, solutia este dialogul, adica noi ramanem la putere, indiferent de ce vrei voi", a explicat acesta.

El a tinut sa mentioneze ca situatia din Romania nu se compara cu cea din tarile din Orientul Mijlociu, iar o guvernare cu oamenii in strada pana in noiembrie nu este posibila.

"Solutia clara, cu cele mai putine costuri, e a alegerilor anticipate, toata lumea va saluta maturitatea clasei politice, daca acest lucru se va intampla", a opinat acesta.

"PDL e un partid-stat si nu doreste sa plece de la putere decat cu scandal.

Incercam sa evitam escaladarea acestor tensiuni sociale", a reiterat el.

Antonescu considera ca, in ceea ce priveste protestul societatii civile, combustibilul nu-l ofera Opozitia, ci Puterea, prin ceea ce a facut pana acum.

"Nu e niciun element care sa ne indreptateasca sa zicem ca aceste miscari sunt anti-sistem, pentru ca, daca ar fi asa, nu ar exista solicitarea de organizare a alegerilor anticipate", considera el.

"Marea majoritate a romanilor este nemultumita de toata lumea politica, insa in grade diferite. Daca facem o chirurgie a opiniei publice, trebuie sa facem niste lamuriri. Daca spunem ca toti sunt la fel, e una, dar daca zicem ca nu suntem multumiti de toti, e altceva", a explicat acesta.

El a spus ca, in general, politicienii nu sunt nicaieri si nu participa activ, iar performanta lor nu a dat rezultate. "In timpul guvernului lui Tariceanu nu erau in strada, pentru ca nu erau motive, nimeni nu si-a asumat puteri abuzive si incalcari ale constitutiei, asa cum s-a intamplat in cazul Guvernului actual", a continuat acesta.

El a tinut sa precizeze ca Opozitia a salutat aceste miscari de protest pentru ca ele spun in mare parte lucrurile pe care le cere si USL-ul, insa prelungirea oricarei stari de tensiune sociale este nefasta.

"Scrie in Constitutie ca presedintele nu mai este membru al unui partid, atunci ce cauta Basescu la intalnirea cu reprezentantul PPE?", se intreaba, retoric, Antonescu.

"N-aveti sentimentul ca am fi avut nevoie de un mediator? Insa el, in loc sa fie un factor de echilibru, este un stranitor de scandaluri. Credeti ca oamenii din strada asteapta niste discursuri mai frumoase? PDL-istii n-au puterea sa admita ca au gresit", a afirmat Antonescu.

Presedintele PNL a prezentat programul USL pentru umrmatoarea campanie.

"USL-ul va avea un comportament responsabil cu banul public, o politica foare coerenta din punct de vedere fiscal, reducerea CAS-ului, reducerea treptata a TVA-ului, politica de atragere a investitilor de orice forma si de a atrage bani in Romania", a sustinut acesta.

In plus, el considera ca Guvernul a facut o mare greseala cand a privatizat companiile destat.

"Actuala guvernare a compromis ideea de dreapta, de liberalism, prin atacul ostentativ la idea de stat, cand se spune ca statul nu are nicio obligatie fata de nimeni, ce risca sa nasca o reactie de stanga dura si adevarata", a spus acesta.

"Oamenii protesteaza pentru ca statul le-a luat banii de 20 de ani si nu le-a dat de fapt nimic inapoi", a conchis Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Crina Antonescu proteste, #Crin Antonescu alegeri anticipate , #presedinte PNL