Crin Antonescu trebuia sa isi respecte promisiunea si sa demisioneze - Sondaj

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 15:41
3787 citiri
Crin Antonescu trebuia sa isi respecte promisiunea si sa demisioneze - Sondaj

Crin Antonescu trebuia sa isi respecte promisiunea facuta in plenul parlamentului la 6 iulie si sa se retraga din viata politica apreciaza peste 82% dintre cititorii Ziare.com care au dorit sa participe la un sondaj pe aceasta tema.

Sondajul a fost realizat in perioada 04.09.2012 - 09.09.2012 si a inregistrat 5.676 de voturi.

Ar trebui sa demisioneze Crin Antonescu, asa cum a promis? - Sondaj Ziare.com

La intrebarea "Ar trebui sa demisioneze Crin Antonescu?", 68.66% dintre raspunsuri au fost "Da, asa a promis", iar 14,27% dintre raspunsuri au fost "Da, oricum va fi inlocuit".

In schimb, "Nu, si-ar trada alegatorii" a fost bifat ca raspuns de doar 10.52%, in timp ce "Nu, i-ar da satisfactie lui Basescu", de alti 4.58%. "Nu stiu, nu ma intereseaza" a reprezentat doar 1.97% dintre raspunsuri.

Sondajul si dezbaterea au fost lansate inainte ca Antonescu sa revina din vacanta si sa isi preia functia de presedinte al Senatului, in conditiile in care timp de mai bine de zece zile acesta nu mai daduse nicio declaratie publica.

Dupa ce in repetare randuri a anuntat ca isi va respecta promisiunea facuta in plenul Parlamentului, Crin Antonescu a abandonat ideea demisiei, dand vina pe liderii europeni si Departamentul de Stat al SUA pentru revenirea lui Traian Basescu in fruntea statului.

Sociologul Vasile Dancu a declarat pentru Ziare.com ca nerespectarea promisiunii de catre Crin Antonescu reprezinta cea mai mare greseala politica inregistrata in aceasta vara fierbinte.

Dancu: Renuntand sa demisioneze, Crin Antonescu a aratat ca ii e frica

"Crin Antonescu si-a negat tot comportamentul din perioada crizei. Buna sau rea, atitudinea sa virila de lupta cu Occidentul si cu Traian Basescu trebuia sa fie completata, incununata de gestul barbatesc al demisiei(...)

Dar prin frica de a demisiona, fie si pentru cinci minute, a aratat ca ii este frica de colegi si ca nu este sprijinit prea tare de echipa de la varful PNL. A aratat ca nu are incredere in echipa sa si a indreptat o parte din luminile rampei spre Tariceanu, care a devenit alternativa chiar fara sa miste un deget", a comentat Vasile Dancu, in opinia caruia liderul PNL "putea sa se retraga putin" urmand ca apoi sa fie readus in viata politica "in stil balcanic", adica la cererea sustinatorilor sai.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...
Comentarii