Dancu: Renuntand sa demisioneze, Crin Antonescu a aratat ca ii e frica

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 14:03
4100 citiri
Dancu: Renuntand sa demisioneze, Crin Antonescu a aratat ca ii e frica

Sociologul Vasile Dancu apreciaza ca cea mai gresita decizie din aceasta vara este cea a lui Crin Antonescu de a nu demisiona, asa cum a promis in plenul Parlamentului, la 6 iulie. In opinia sa, renuntand, Crin Antonescu a aratat ca ii este frica de colegi si lipsit de sprijin politic.

"Cred ca a fost cea mai gresita decizie din toate aceste batalii politice. Aici Crin Antonescu si-a negat tot comportamentul din perioada crizei. Buna sau rea, atitudinea sa virila de lupta cu Occidentul si cu Traian Basescu trebuia sa fie completata, incununata de gestul barbatesc al demisiei", a declarat Vasile Dancu pentru Ziare.com.

Dancu: Niciunul dintre liderii europeni pe care i-am contestat sau jignit nu ne va ierta -Interviu Ziare.com

Sociologul crede ca liderul liberalilor "putea sa se retraga putin" urmand ca apoi sa fie readus in viata politica "in stil balcanic", adica la cererea sustinatorilor sai.

"Dar prin frica de a demisiona, fie si pentru cinci minute, a aratat ca ii este frica de colegi si ca nu este sprijinit prea tare de echipa de la varful PNL. A aratat ca nu are incredere in echipa sa si a indreptat o parte din luminile rampei spre Tariceanu, care a devenit alternativa chiar fara sa miste un deget", ne-a mai declarat Vasile Dancu.

Acesta admite ca poate parea "nedrept" ca Antonescu sa plece dupa ce 7,5 milioane de romani au sustinut proiectul sau de demitere a lui Traian Basescu.

"Dar el a promis ca aduce 9 milioane de romani care sa stea 'drepti in lumina'. Mi-a placut asa de mult aceasta expresie cand a spus-o incat am fost si eu convins ca va merge pe aceasta cale eroica.

A intarit asta pe tot parcursul campaniei: "Chiar dupa introducerea conditiei de cvorum, am spus, da, chiar si asa, e in regula, daca nu se strang 9 milioane de oameni sa se pronunte asupra acestei chestiuni sau daca ia mai multe voturi Traian Basescu, am plecat si ma duc invartindu-ma".

A demonstrat insa altceva, inclusiv faptul ca este un lider fascinat de propriul discurs", a conchis Vasile Dancu.

Citeste si:
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
USR îl va susține pe liberalul Florin Roman pentru șefia interimară a Camerei Deputaților, susțin surse politice pentru Ziare.com. Decizia va deveni oficială în seara zilei de luni, 18...
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Primarul Sectorului 1 a criticat dur comportamentul consilierilor PNL din forul legislativ local. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand afirmă că ”USL ucide”, după ce consilierii PSD şi...
Sursa: Ziare.com