Dancu: Renuntand sa demisioneze, Crin Antonescu a aratat ca ii e frica

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 14:03
4290 citiri
Dancu: Renuntand sa demisioneze, Crin Antonescu a aratat ca ii e frica
Foto: Arhiva

Sociologul Vasile Dancu apreciaza ca cea mai gresita decizie din aceasta vara este cea a lui Crin Antonescu de a nu demisiona, asa cum a promis in plenul Parlamentului, la 6 iulie. In opinia sa, renuntand, Crin Antonescu a aratat ca ii este frica de colegi si lipsit de sprijin politic.

"Cred ca a fost cea mai gresita decizie din toate aceste batalii politice. Aici Crin Antonescu si-a negat tot comportamentul din perioada crizei. Buna sau rea, atitudinea sa virila de lupta cu Occidentul si cu Traian Basescu trebuia sa fie completata, incununata de gestul barbatesc al demisiei", a declarat Vasile Dancu pentru Ziare.com.

Dancu: Niciunul dintre liderii europeni pe care i-am contestat sau jignit nu ne va ierta -Interviu Ziare.com

Sociologul crede ca liderul liberalilor "putea sa se retraga putin" urmand ca apoi sa fie readus in viata politica "in stil balcanic", adica la cererea sustinatorilor sai.

"Dar prin frica de a demisiona, fie si pentru cinci minute, a aratat ca ii este frica de colegi si ca nu este sprijinit prea tare de echipa de la varful PNL. A aratat ca nu are incredere in echipa sa si a indreptat o parte din luminile rampei spre Tariceanu, care a devenit alternativa chiar fara sa miste un deget", ne-a mai declarat Vasile Dancu.

Acesta admite ca poate parea "nedrept" ca Antonescu sa plece dupa ce 7,5 milioane de romani au sustinut proiectul sau de demitere a lui Traian Basescu.

"Dar el a promis ca aduce 9 milioane de romani care sa stea 'drepti in lumina'. Mi-a placut asa de mult aceasta expresie cand a spus-o incat am fost si eu convins ca va merge pe aceasta cale eroica.

A intarit asta pe tot parcursul campaniei: "Chiar dupa introducerea conditiei de cvorum, am spus, da, chiar si asa, e in regula, daca nu se strang 9 milioane de oameni sa se pronunte asupra acestei chestiuni sau daca ia mai multe voturi Traian Basescu, am plecat si ma duc invartindu-ma".

A demonstrat insa altceva, inclusiv faptul ca este un lider fascinat de propriul discurs", a conchis Vasile Dancu.

Citește și:
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că schimbarea de premier va avea loc cu siguranță, fiind parafată în cadrul protocolului care a stat la baza formării coaliției de...
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a introdus o acțiune în justiție pe numele fostului europarlamentar Cristian Preda. Preda susține că a aflat de la un jurnalist că Sorin...