Dilema lui Antonescu: Relatia cu PC nu mai exista, dar oficializarea rupturii ar afecta USL

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 14:40
2136 citiri
Dilema lui Antonescu: Relatia cu PC nu mai exista, dar oficializarea rupturii ar afecta USL
Foto: B1TV

Crin Antonescu a declarat luni ca Alianta de Centru Dreapta (ACD), intre PNL si Partidul Conservator, nu mai exista "de facto", dar a recunoscut ca oficializarea acestei rupturi s-ar putea sa ridice probleme din punct de vedere juridic pentru USL.

Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferinte de presa tinuta la sediul PNL dupa replicile reciproce lansate sambata si duminica intre Dan Voiculescu si liderii liberali.

Crin Antonescu a declarat ca PNL si PC nu au avut o colaborare foarte buna si l-a acuzat pe Daniel Constantin, presedintele PC, ca s-a comportat in permanenta ca un "subordonat" al lui Victor Ponta, nu ca un partener al PNL.

Cu toate acestea, ramane sa se stabileasca daca ACD va continua sa existe din punct de vedere juridic, pentru a nu se crea o problema de legalitate USL, a precizat Crin Antonescu.

"Nu mai exista relatia cu PC in sensul unei aliante ACD (...) Daca nu ar exista niciun impediment de natura juridica, sigur ca ar fi o formalizare cat se poate de igienica", a subliniat inca o data acesta.

Intrebat de jurnalisti, Crin Antonescu a declarat ca "PC nu a solicitat sub nicio forma locuri pe listele PNL" pentru alegerile europarlamentare.

PNL sustine infiintarea comisiei de ancheta in cazul terenului Ioanei Basescu

De asemenea intrebat de jurnalisti, Crin Antonescu a explicat ca ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, are deplina responsabilitate in cazul unei decizii de inlaturare din functie a presedintelui CEC, Radu Ghetea.

Crin Antonescu a precizat insa ca ministrul de Finante nu are un "mandat special din partea PNL" sa il schimbe pe presedintele CEC, pentru ca "PNL considera ca activitatea unor institutii bancare nu poate fi judecata in PNL". In schimb, ministrul de Finante poate lua o asemenea decizie "pe criterii strict profesionale, in baza unor legi si criterii care nu tin de politica", caz in care PNL il sustine.

"Nu am dat noi mandate referitoare la banci, niciodata", a declarat Crin Antonescu.

In context, presedintele PNL a fost intrebat daca sustine infiintarea unei comisii de ancheta pe ceea ce Victor Ponta a numit "cazul Calarasi".

"Pozitia PNL va fi pentru, deoarece intotdeauna cand avem de a face cu lucruri care sunt de aceasta natura o comisie parlamentara poate sa aduca clarificari (...) Vom vedea ce se va propune, din punct meu de vedere nu exista niciun impediment", a comentat Crin Antonescu.

In plus, acesta a afirmat ca o comisie parlamentara de ancheta se poate face si la propunerea unei comisii parlamentare deja existente, dand exemplul comisiei de buget-finante.

"Nu vad niciun motiv sa impeidicam asa ceva (...) I-am transmis colegului Chelaru (deputat PSD, n.red.) ca oricand doreste convocarea comisiei, la orice ora din zi si din noapte, sa imi dea un semn. Nu mi l-a dat", a mai spus Crin Antonescu.

Citește și:
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Sindicatele i-au amenințat cu plângerea penală pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, din cauza pensiilor și a salariilor. Sindicaliștii de la...