Domnule Antonescu, impacati-va cu Patriciu! (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Sambata, 04 Iunie 2011, ora 18:32
4124 citiri
Domnule Antonescu, impacati-va cu Patriciu! (Opinii)

Crin Antonescu se incapataneaza sa demonstreze, nu e clar daca romanilor sau lui Dinu Patriciu, ca este in stare sa castige cea mai importanta demnitate a statului fara ajutorul omului de afaceri.

Ca asa cum nu se impaca Oana cu Pepe, sau cu maica-sa, pe motiv de printip, nici feciorul retoricii nu poate sa-si calce pe inima fata de cel care a avut proasta inspiratie sa afirme ca noul Cod al muncii nu e chiar asa de nasol precum infiera Opozitia ca sa nu piarda sustinerea sindicalistilor.

Sunt convins ca daca Antonescu i-ar solicita o intrevedere in vederea reconcilierii, Dinu Patriciu nu s-ar da ocupat. Dar intalnirea nu va avea loc. Liderul liberal a ajuns la stadiul in care orice parere contrara echivaleaza cu o crima de lezmajestate.

Si rau face! In ciuda suspiciunilor care planeaza asupra unora dintre succesele sale, Patriciu e considerat de multa lume buna profesorul afacerilor din Romania, dar mai mult decat atat, este asimilat de aceeasi multa lume buna, si nu numai, doctrinei de dreapta in cel mai curat sens al sau. Semnalele "conului Dinu" au ecouri importante in mediul privat, si nu ma refer la proprietarii de gogoserii. Ce inseamna mediul privat? Nu numai bani de campanie, ci si o potentiala unda de soc impotriva USL. O adevarata miscare de respingere, daca-si pune Patriciu in minte.

Daca ar fi rational, nu atins de un soi de maladie obsesiv-compulsiva care iese din definitiile medicale pentru a adauga una noua, caracteristica politicienilor atinsi de un orgoliu nemasurat, Crin Antonescu s-ar debarasa de meschinaria caracteristica omului frustrat si ar deveni un lider adevarat, asa cum dadea impresia ca este in stare in vremurile premergatoare candidaturii impotriva lui Calin Popescu Tariceanu. In plus, ar invata niscai economie.

Pentru ca mai exista pe lume, pe langa mediul de afaceri, si o buna parte din propriul partid care vede in Patriciu un intelept, un tip cu viziune, care aproape plictisit de banii pe care i-a facut, este in stare sa se dedice proiectelor comunitare - hoo, spun doar ce perceptie exista in PNL - , fapt care poate aduce voturi.

Nu sunt, desigur, naiv sa imi imaginez ca boierul nu are agenda sa. Atatia ani de business intr-o jungla nu i-a slefuit latura afectiva, nu i-a creionat apucaturi de calugar, ci l-a invatat ca lumea este o scena, iar actorii merg la piata.

Dar chiar si asa, motivele sale nu-l pot indeparta de PNL decat de catre cineva cu o doza maxima de inconstienta. Dinu Patriciu e un tip ambitios, adora provocarile si ii place sa se joace. N-ar fi exclus sa accepte invitatia lui Crin Antonescu de a pleca din partid, si nu imi imaginez ca ar face-o singur. La asta nu s-a gandit seful liberal?

Desigur ca din lene, inertie, lehamite, ar veni prea putini alaturi de el, desi ii poarta simpatie. Dar un oarecare deranj s-ar isca pe scena politica, si nu stiu daca Antonescu si-l poate permite.

Citeste si:
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Certifictul verde va fi introdus temporar, după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă a numărului de cazuri, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Sănătății,...
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Aproximativ 700 de localităţi din țară nu au contract pentru colectarea selectivă a deşeurilor, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Mediului, Tanczos Barna. Acesta a amintit că...
Comentarii
Bercea Mondial
rank 4
Cob sau ORD
rank 5
Domnu Patriciu! Desi v-au injurat, urmatorii postaci PDL, activisti si securisti, va sustin de acum inainte!