Firmele lui Dinu Patriciu si Dan Voiculescu au dat in judecata PNL - vezi de ce

Marti, 02 August 2011, ora 21:32
3049 citiri
Firmele lui Dinu Patriciu si Dan Voiculescu au dat in judecata PNL - vezi de ce
Foto: Antena3

Doua firme ale lui Dinu Patriciu si Dan Voiculescu au dat in judecata PNL pentru datoriile din campania prezidentiala. Liderul liberal Crin Antonescu sustine insa ca litigiile se vor rezolva "prin dialog".

Una dintre firmele care au apelat la instanta, la inceputul lunii iulie, pentru a-si recupera banii de la liberali a fost Editura Intact SRL, controlata de familia Voiculescu, scrie Gandul. Datoria penelistilor catre firma partenerului sau de Alianta, Dan Voiculescu, se ridica la aproximativ 60.000 de euro, dupa ce PNL a platit o prima transa de 10.000 de euro.

"In urma discutiilor pe care le-am avut cu cei de la Editura Intact le-am explicat ca vom plati intreaga suma, iar ei ne-au promis ca isi vor retrage actiunea din instanta. Nu sunt probleme mari cu acest contract, il vom plati. La ei a fost vorba de o chestie procedurala, actionandu-i in judecata pe toti cei care aveau datorii", a precizat Rares Manescu, trezorierul PNL.

Odyssey Communication, firma la care Patriciu are 60% din actiuni prin intermediul DP Holding, a dat in judecata PNL pentru datoriile din perioada campaniei prezidentiale. Suma se ridica la aproximativ 600.000 de euro.

"Nu stiu in ce consta acest contract. Este dreptul lor sa ne dea in judecata, am inteles ca au trimis o notificare la partid. Din cate stiu, este vorba de un contract mai vechi din campania prezidentiala. Nu am avut vreo discutie cu ei", a precizat Manescu.

"Sunt datorii contractate in timpul campaniei electorale din care s-au platit o parte, cu altele s-a intarziat si sunt relatii care se rezolva prin discutii cu respectivele grupuri. In aceste litigii de natura comerciala vom gasi metodele de a le rezolva prin dialog cu firmele respective, cu Intact si Odyssey, fara sa discut eu chestiunea aceasta nici cu Dan Voiculescu, care este partenerul meu politic si nici cu Dinu Patricu, cu atat mai putin", a explicat la randul sau liderul PNL Crin Antonescu.

In urma campaniei prezidentiale din 2009, in care a candidat Crin Antonescu, datoriile totale acumulate de PNL au fost de 2,7 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#datorii campanie PNL, #datorii PNL Patriciu Voiculescu , #presedinte PNL