Fostul lider PNL Prahova: M-au tradat prietenii, e o goana dupa ciolan

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 15:51
1773 citiri
Fostul lider PNL Prahova: M-au tradat prietenii, e o goana dupa ciolan

Fostul lider PNL Prahova, Adrian Semcu, a declarat sambata ca demersurile impotriva sa, ca sef al filialei, reprezinta o "lupta pentru ciolan" si a calificat drept o "minciuna" acuzatia ca ar fi colaborat cu PDL.

"Am aflat, vineri, ca exista un document trimis conducerii centrale a partidului, in care mai multi lideri ai organizatiei judetene cer schimbarea mea din functie. Ca, vezi doamne, as fi in colaborare cu PDL. M-a surprins ca printre semnatarii scrisorii sunt oameni despre care eu aveam impresia ca-mi sunt alaturi, eu ii consideram prieteni", a spus Semcu.

Acesta si-a dat vineri seara demisia din fruntea filialei, la o sedinta la care a participat si presedintele partidului, Crin Antonescu.

Intrebat daca este adevarat ca a colaborat cu PDL, el a spus: "Totul este o minciuna. Eu tin steagul politicii liberale. Altii il tin pe cel al politicii socialiste. Asta nu inseamna ca nu ne putem intalni si, daca o facem, asta nu inseamna ca nu ne putem contrazice".

"Este febra de dinainte de alegeri. Totul este o goana dupa functii, o goana dupa ciolan", a spus Semcu, intrebat care sunt motivele reale ale demiterii sale.

El a precizat ca a fost plecat doua saptamani si, cand s-a intors, s-a "trezit cu acest document" impotriva sa, despre care sustine ca nu stia nimic. "Nu ma asteptam de la Virgil Guran si de la doctorul Bogdan Nica, care a fost dus de mana si facut secretar de stat la Ministerul Sanatatii", a spus fostul lider PNL Prahova.

Intrebat daca vrea sa mai continue cariera politica in PNL, Semcu a declarat: "Momentan, eu o sa imi vad de serviciu la Consiliul Judetean, vreau sa ma linistesc o perioada". Rugat sa raspunda la intrebare, el a spus ca "depinde". "Vom vedea comportamentul colegilor", a adaugat Semcu.

Cat priveste pozitia pe care a luat-o Crin Antonescu la sedinta, Semcu a spus ca liderul PNL a fost "rezervat" si a ascultat parerile membrilor filialei. "Nu stiu ce a gandit despre tot acest lucru", a completat fostul sef al PNL Prahova.

Deputatul PNL Gratiela Leocadia Gavrilescu, care a participat la sedinta de vineri seara, a declarat ca "a luat act" de demisia lui Semcu si este de acord cu ea. "Nu doresc sa fac niciun alt comentariu", a spus Gavrilescu.

Demisie in fata lui Antonescu

Presedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, si-a dat demisia din functie, vineri seara, dupa ce mai multi lideri ai filialei au semnat un memoriu impotriva lui, in care il acuzau ca sustine PDL.

Memoriul, in care i se reprosa lui Semcu obstructionarea protocolului USL si sustinerea PDL, a fost semnat de un grup de 14 membri marcanti ai PNL Prahova (consilieri locali, judeteni si un deputat).

Semnatarii petitiei au solicitat dizolvarea biroului judetean PNL, dar si pe cel al municipiului Ploiesti si numirea unor noi conduceri. Sedinta s-a desfasurat cu usile inchise si a durat patru ore, la dezbateri fiind acceptati doar consilierii locali si judeteni, o parte din membrii Biroului Judetean PNL, printre care si deputatul Gratiela Gavrilescu.

La finalul celor patru ore de discutii, presedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, si-a anuntat demisia declarand ca "din motive de sanatate" se retrage, pentru a lasa loc unui viitor presedinte, "mai tanar".

Crin Antonescu a declarat la finalul sedintei de la Ploiesti ca in jurul datei de 20 decembrie va desemna un nou birou judetean interimar PNL Prahova, iar Adrian Semcu va fi mentinut ca membru in cadrul conducerii nationale a PNL. Antonescu a refuzat sa comenteze acuzele aduse liderului PNL Prahova de catre semnatarii petitiei, precizand doar ca-i multumeste pentru intreaga activitate si, totodata, ca spera ca organizatia PNL Prahova va ramane unita in urma acestei demisii.

Adrian Semcu, care este si vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, a precizat ca si-a dat demisia doar din functia de presedinte al filialei judetene PNL, asteptand decizia viitorului birou judetean PNL de mentinere sau retragere a sprijinului politic din functia detinuta in administratia judetului.

Citeste si:
Ludovic Orban, tot mai aproape de a-și da demisia din PNL. Cine sunt liberalii care l-ar putea urma
Ludovic Orban, tot mai aproape de a-și da demisia din PNL. Cine sunt liberalii care l-ar putea urma
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a anunțat marți, 26 octombrie, că și-a dat demisia din grupul parlamentar al liberalilor, continuându-și activitatea ca parlamentar neafiliat. Orban a...
Senatorul Daniel Fenechiu, surprins de George Simion cu țigara aprinsă în Parlament. Răspunsul liderului liberal: ”Ești un jeg ordinar” VIDEO
Senatorul Daniel Fenechiu, surprins de George Simion cu țigara aprinsă în Parlament. Răspunsul liderului liberal: ”Ești un jeg ordinar” VIDEO
Senatorul PNL Daniel Fenechiu a fost surprins de copreședintele AUR, George Simion, în timp ce fuma în clădirea Parlamentului. Între cei doi parlamentari a avut loc un schimb dur de...
Sursa: rNews
Comentarii
Ghilotina
rank 5
la fel ca la antene , vor fi acceptati si promovati