Ziare.com

Iohannis, ales ilegal presedinte PNL? Ce zice Antonescu de revenirea in fruntea partidului (Video)

de Theodora Sopalta
Marti, 09 Septembrie 2014, ora 11:40

   

Iohannis, ales ilegal presedinte PNL? Ce zice Antonescu de revenirea in fruntea partidului (Video)
Fostul presedinte al Partidului National Liberal (PNL) Crin Antonescu a declarat ca actualul lider Klaus Iohannis a fost ales la conducerea partidului in mod democratic, aceasta fiind o realitate politica incontestabila.

"Eu cred ca aceasta realitate politica incontenstabila va fi recunoscuta si in plan juridic, iar pana atunci, din punctul meu de vedere, nu exista niciun dubiu in fata acestei realitati politice", a spus Antonescu pentru Digi 24.

De asemenea, Antonescu a mentionat ca decizia sa de a demisiona de la conducerea PNL este una definitiva.

Fostul sef PNL nu crede ca imaginea lui Klaus Iohannis va fi afectata de acest incident.

"Domnul Klaus Iohannis n-a comis nicio fapta care sa fie taxata din punct de vedere politic si nu vad de ce sa aiba repercusiuni asupra imaginii", a explicat el.

Intrebat ce parere are ca un primar PNL a depus plangere impotriva lui Iohannis, Antonescu a declarat ca, tinand cont de context, acest lucru nu este de mirare si ca acum importanta este decizia Tribunalului.

Lovitura in justitie pentru Klaus Iohannis: Ar putea pierde sefia PNL

Tribunalul Bucuresti a respins unele modificari aduse statutului PNL la congresul din 28 iunie. Instanta a precizat ca "ia act de lucrarile congresului", in care Klaus Iohannis a fost ales presedinte PNL, in baza derogarilor privind vechimea necesara in partid.

"Admite in parte cererea formulata de petentul Partidul National Liberal, prin secretar general Marian Petrache. Dispune consemnarea in registrul partidelor politice a documentelor ce atesta desfasurarea adunarilor generale ale partidului, respectiv procesul-verbal al Congresului Extraordinar din data de 27.06.2014 si procesul-verbal al Congresului Ordinar din data de 28.06.2014.

Admite in parte cererea de interventie voluntara principala formulata de intervenientul Danut Badau. Respinge cererea formulata de petentul Partidului National Liberal de incuviintare a modificarilor aduse Statutului Partidului National Liberal", se arata in decizia Tribunalului Bucuresti.

Decizia tribunalului vizeaza derogarea primita de Klaus Iohannis pentru a putea candida la sefia PNL. Conform statutului initial al PNL, primarul din Sibiu avea nevoie de o vechime minima in partid de doi ani. Iohannis s-a inscris in tabara liberala in februarie 2013.

In Delegatia Permanenta a PNL s-a votat o derogare la statut prin intermediul careia Iohannis a primit dreptul de a candida la sefia partidului, iar la Congresul din 27-28 iunie, primarul Sibiului a fost ales in functia de presedinte PNL.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5541 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cat este de national si liberal PNL?

Nu este vorba de nemti sau armeni nici de ortodoxism sau luterani dar totusi sa se puna in paranteza particula "national" pentru ca este plin de sicofanti ,securisti si comunisti..."saracul Bratianu"!

 

PNL este atat de..Național..pe cat, este PDL-eul ..de Dreapta

Yes, I"m a great prettender"s..! Este un vers dintr-o piesă a formației Queen.!
Se potrivește perfect in cazul celor două partide care compun ACL.
Unul..(PNL)* pretinde că este partid Național,dar ne propune un ..NEAMȚ..ca Președinte al ..ROMÂNIEI..!!
Iar cel de al doilea..(PDL)* pretinde că este partid de ..DREAPTA..el*nefiind decat o fracțiune smulsă din fostul FSN..și avand in randul lor foști Securiști și membri PCR .
.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Se rascolesc in ....

mormant cei mai mari conducatori ai tarii , impreuna cu un Bratianu sau un Brancoveanu daca ar trai sa vada ce a ajuns Romania ca un parsiv de german sa ajunga sa decida destinele tarii romanesti !!! Vai de mama voastra cu parsivul de Yohanescu !!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor