Iohannis vicepremier, contestat de PSD - Antonescu: E caraghios! Ce spune Iohannis

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 17:20
6202 citiri
Iohannis vicepremier, contestat de PSD - Antonescu: E caraghios! Ce spune Iohannis
Foto: agenda.ro

Crin Antonescu considera ca prin promovarea lui Iohannis la Interne guvernul se intareste, Klaus Iohannis spune ca a fi primar al Sibiului e "un punct forte", iar PSD critica nominalizarea in functia de vicepremier pe motiv de "creare de instabilitate politica".

"Decizia de azi cu Iohannis inseamna un guvern mai puternic", a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu, afirmand ca propunerea lui Iohannis pentru functia de ministru de Interne "ar trebui sa bucure PSD".

Schimbari in Guvern: Iohannis, Atanasiu si Busoi primesc portofolii, Nicolaescu e mutat la Finante

"Astept raspunsul prim-ministrului, celelalte chestiuni le voi discuta cu prim-ministrul. Sunt chestiuni pe care e prematur sa le discutam acum si sunt chestiuni pe care le vom rezolva cu prim-ministrul", a spus Antonescu, refuzand sa vorbeasca despre primele critici venite dinspre PSD.

"Mi se pare caraghios sa vorbim de instabilitate, avem o majoritate de 70 si ceva la suta, avem un Guvern foarte puternic, avem toata legislatia de a rezolva in interiorul acestui Guvern si in interiorul Parlamentului aceste chestiuni", a mai spus Crin Antonescu.

Si Iohannis a preferat sa se eschiveze de la un raspuns transant atunci cand a fost intrebat ce va face daca premierul Victor Ponta nu va dori sa ii dea si functia de vicepremier. "Atunci cand Victor Ponta imi va spune pesonal acest lucru, atunci o sa ii dau un raspuns si o sa-l aflati si dumneavoastra", a spus primarul Sibiului.

Iohannis a evitat sa intre in dispute cu vocile care acuza incompatibilitatea dintre functia sa de primar, pe care nu vrea sa o paraseasca, si cea de ministru de Interne. "Faptul ca sunt primar la Sibiu e un punct forte, nu un punct slab", a pus el punct discutiei.

Dan Sova, ministrul Marilor Proiecte, a declarat ca Iohnnis nu poate fi vicepremier in guvernul Ponta. "Klaus Iohannis nu poate fi viceprim-ministru al Romaniei, in contextul actual. Domnul Johannis, nominalizat de PNL drept viceprim-ministru si ministru al Afacerilor Interne, nu are cum, in mod concret, sa fie viceprim-ministru pe probleme economice si fiscale, aceasta pozitie apartinand titularului de la Finante", a spus Sova.

Sova arunca bomba: Klaus Iohannis nu poate fi vicepremier

In viziunea lui Sova, desemnarea ca vicepremier a lui Iohannis ar insemna incalcarea atributiilor lui Gabriel Oprea. "Portofoliul dansului i-ar permite sa fie vicepremier in chestiuni de siguranta nationala si ordine publica. Dar aceasta pozitie este deja ocupata de catre domnul Gabriel Oprea si, in mod evident, nu poate fi pusa in discutie pozitia domniei sale in Guvernul Romaniei.

Nu in ultimul rand, cred ca este de discutat si problema oportunitatii si chiar a legalitatii ocuparii concomitente a functiei de ministru si de primar", sustine Dan Sova.

Mesajul sau a fost preluat si de purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada.

#Klaus Iohannis primar Sibiu punct forte, #Iohannis vicepremier Ponta Crin, #Crin Iohannis guvern puternic , #presedinte PNL