Kelemen Hunor i-a facut cadou un steag secuiesc lui Crin Antonescu (Video)

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 14:21
4022 citiri
Kelemen Hunor i-a facut cadou un steag secuiesc lui Crin Antonescu (Video)

Presedintele UDMR Kelemen Hunor i-a facut cadou liderului liberal Crin Antonescu un steag secuiesc, cu ocazia Congresului liberal de vineri, la care a luat parte si liderul UDMR.

Kelemen Hunor i-a spus presedintelui PNL ca steagul are aceeasi cromatica cu cea din jur, a insemnelor PNL (galben si albastru - n.red.), si ca este un gest simbolic, a transmis corespondentul Ziare.com, aflat la Congresul PNL.

Crin Antonescu a luat steagul, care era impachetat in tipla, si l-a arata salii, insa nu l-a desfacut si l-a pus jos, langa birou, multumindu-i lui Kelemen Hunor.

Liderul liberal a spus ca a crezut ca este vorba despre un steag sasesc, cu aluzie la noul membru al PNL, primarul sibian Klaus Iohannis, care si-a dat demisia din functia de presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Romania, dupa intrarea in PNL.

Congresul PNL: vezi cele mai importante declaratii si momente

Liberalii se reunesc vineri in primul congres de dupa alegerile generale din 9 decembrie. Evenimentele din ultimele zile conduc la concluzia ca nimic surprinzator nu se poate intampla, Crin Antonescu avand toti asii in maneca.

Arborarea steagului secuiesc - Sunteti de acord? Sondaj Ziare.com

Problema arborarii steagului secuiesc a inceput pe 5 februarie, cand secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe al Ungariei, Nemeth Zsolt, a cerut arborarea steagului Tinutului Secuiesc in Ungaria. Oficialul maghiar a spus ca primarii secui din Romania nu au dreptul sa arboreze acest steag, interdictie care a fost catalogata de acesta drept "agresiune simbolica" la adresa maghiarilor din tara noastra. Mai apoi, dupa arborarea steagului la Budapesta, Nemeth Zsolt a numit gestul unul de solidaritate fata de cauza autonomiei teritoriale a maghiarilor.

In replica, prim-ministrul Victor Ponta i-a transmis secretarului de stat maghiar ca nu accepta "obraznicii".

Ponta raspunde Ungariei in scandalul drapelului secuiesc: Nu acceptam obraznicii (Video)

"Vreau sa va rog, domnule ministru de Externe, sa-mi dati un raspuns foarte clar ca nu acceptam niciun fel de... nu vreau sa folosesc un termen nediplomatic, dar nu acceptam niciun fel de lectii de la nimeni in privinta aplicarii legilor pentru minoritati. Daca cineva vrea sa-si faca niste campanie electorala in Romania, vreau sa aveti o atitudine foarte ferma. Dar nu ne poate spune nimeni ce steaguri afisam pe aici", a spus Victor Ponta.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...
Comentarii
ORD
rank 5
Ungurii nu sunt PANTERE sa-i manance pe MITICI ! Hienele sudiste
USL si prostii ei
rank 5
Cum sa nu rada Ungurii/secui de USL si prostii ei ? Ocazia nu se