Kelemen Hunor i-a facut cadou un steag secuiesc lui Crin Antonescu (Video)

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 14:21
4022 citiri
Kelemen Hunor i-a facut cadou un steag secuiesc lui Crin Antonescu (Video)

Presedintele UDMR Kelemen Hunor i-a facut cadou liderului liberal Crin Antonescu un steag secuiesc, cu ocazia Congresului liberal de vineri, la care a luat parte si liderul UDMR.

Kelemen Hunor i-a spus presedintelui PNL ca steagul are aceeasi cromatica cu cea din jur, a insemnelor PNL (galben si albastru - n.red.), si ca este un gest simbolic, a transmis corespondentul Ziare.com, aflat la Congresul PNL.

Crin Antonescu a luat steagul, care era impachetat in tipla, si l-a arata salii, insa nu l-a desfacut si l-a pus jos, langa birou, multumindu-i lui Kelemen Hunor.

Liderul liberal a spus ca a crezut ca este vorba despre un steag sasesc, cu aluzie la noul membru al PNL, primarul sibian Klaus Iohannis, care si-a dat demisia din functia de presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Romania, dupa intrarea in PNL.

Congresul PNL: vezi cele mai importante declaratii si momente

Liberalii se reunesc vineri in primul congres de dupa alegerile generale din 9 decembrie. Evenimentele din ultimele zile conduc la concluzia ca nimic surprinzator nu se poate intampla, Crin Antonescu avand toti asii in maneca.

Arborarea steagului secuiesc - Sunteti de acord? Sondaj Ziare.com

Problema arborarii steagului secuiesc a inceput pe 5 februarie, cand secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe al Ungariei, Nemeth Zsolt, a cerut arborarea steagului Tinutului Secuiesc in Ungaria. Oficialul maghiar a spus ca primarii secui din Romania nu au dreptul sa arboreze acest steag, interdictie care a fost catalogata de acesta drept "agresiune simbolica" la adresa maghiarilor din tara noastra. Mai apoi, dupa arborarea steagului la Budapesta, Nemeth Zsolt a numit gestul unul de solidaritate fata de cauza autonomiei teritoriale a maghiarilor.

In replica, prim-ministrul Victor Ponta i-a transmis secretarului de stat maghiar ca nu accepta "obraznicii".

Ponta raspunde Ungariei in scandalul drapelului secuiesc: Nu acceptam obraznicii (Video)

"Vreau sa va rog, domnule ministru de Externe, sa-mi dati un raspuns foarte clar ca nu acceptam niciun fel de... nu vreau sa folosesc un termen nediplomatic, dar nu acceptam niciun fel de lectii de la nimeni in privinta aplicarii legilor pentru minoritati. Daca cineva vrea sa-si faca niste campanie electorala in Romania, vreau sa aveti o atitudine foarte ferma. Dar nu ne poate spune nimeni ce steaguri afisam pe aici", a spus Victor Ponta.

Citeste si:
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
PSD și PNL au intrat în conflict în orașul Huedin din județul Cluj după ce social-democrații au anunțat că se opun unei grădinițe cu predare exclusiv în limba maghiară. Proiectul a...
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimarul PNL din Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, a fost exclus din partid după ce într-o ședință de Consiliu Local a votat împotriva mandatului dat de formațiune. Ghiarfaș...
Comentarii
ORD
rank 5
Ungurii nu sunt PANTERE sa-i manance pe MITICI ! Hienele sudiste
USL si prostii ei
rank 5
Cum sa nu rada Ungurii/secui de USL si prostii ei ? Ocazia nu se