Liberali putini, dar Antonescu e optimist: Sigur mai strangem 4 semnaturi

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 19:28
2546 citiri
Liberali putini, dar Antonescu e optimist: Sigur mai strangem 4 semnaturi

Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat, marti, ca liberalii pregatesc o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta 3, chiar daca partidul nu mai are numarul necesar de parlamentari pentru o astfel de initiativa.

Antonescu a declarat, dupa sedinta BPN a PNL, ca liberalii vor pregati textul motiunii pana pe data de 30 aprilie. Aceasta urmeaza sa fie depusa daca Executivul nu ia masuri pentru reducerea CAS cu 5% si scutirea de impozit pe profitul reinvestit pana pe 1 mai, astfel incat sa poata fi aplicate in iulie, a mai spus seful PNL.

Potrvit calculelor jurnalistilor, PNL mai are, in prezent, 140 de parlamentari, in conditiile in care Iosif Secasan si Victor Ciorbea si-au anuntat demisia din Senat, iar deputatul Radu Stroe a fost exclus din partid. Pentru depunerea unei motiuni de cenzura sunt necesare 144 de semnaturi.

Antonescu ameninta cu motiunea de cenzura: Este o arma importanta - cand va recurge PNL la ea

"Acum mai avea 140, dar eu nu cred ca pentru o motiune pe un asemenea subiect nu vom obtine minimum patru semnaturi suplimentare de la membri ai Parlamentului Romaniei. Nu pot sa va spun acum exact de unde si cum, evident ca motiunea va fi propusa si va putea fi semnata si de alte grupuri politice din Parlament", a explicat liberalul.

Negocieri cu PDL si PMP

Intrebat daca ia in calcul negocieri cu PDL sau PMP in vedrea obtinerii de voturi, Antonescu a raspuns: "Aveti obsesia negocierilor. (...) Nu ma deranjeaza ca pe o idee in care cred sa vina voturi si sustinere din orice directie".

PNL a ramas, de marti, fara suficienti parlamentari pentru a depune o motiune de cenzura. Numarul acestora a scazut la sub o patrime dupa plecarea celor trei alesi, iar, potrivit Constitutiei, pentru initierea unei motiuni de cenzura sunt necesare semnaturi din partea a cel putin o patrime dintre parlamentari.

PNL mai are, in prezent 140 de reprezentanti in Parlament din totalul de 570, si anume 47 de senatori si 94 de deputati. Cu alte cuvinte, liberalii nu mai pot depune singuri o motiune de cenzura.

Iosif Secasan (PNL), urmarit penal de DNA, a demisionat din Senat

Liberalul Iosif Secasan a demisionat, marti, din Senat, fiind inculpat intr-un dosar penal. El a motivat ca nu vrea sa prejudicieze imaginea Senatului si a partidului.

Radu Stroe, exclus din PNL: Antonescu a dorit asta

De asemenea, tot marti, Victor Ciorbea si-a anuntat demisia din Senat, dupa ce a fost ales in conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), iar deputatul Radu Stroe a fost exclus din partid pentru declaratii impotriva intereselor liberalilor.

Citeste si:
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat marți, 25 ianuarie, că ar exista premise serioase pentru ca România să intre în Schengen alături de Croaţia, care este deja confirmată....