Liberalii au votat - nu sustin proiectul Rosia Montana

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 19:04
4092 citiri
Liberalii au votat - nu sustin proiectul Rosia Montana

Parlamentarii liberali au votat, luni seara, in cazul proiectului privind exploatarea de la Rosia Montana, acestia declarandu-se impotriva demararii lucrarilor in zona.

Deputatii si senatorii PNL s-au reunit intr-o sedinta de urgenta, la ora 18:00, la Parlament, la cererea liderului liberal Crin Antonescu. Intalnirea alesilor PNL vine dupa ce, luni, Antonescu a respins luni critica facuta de Victor Ponta conform careia se opune proiectului Rosia Montana din ratiuni electorale, spunand ca desi el a anuntat ca va vota impotriva acestui proiect, asta nu inseamna ca nu mai trebuia constituita comisia parlamentara speciala.

Reuniune de urgenta a parlamentarilor PNL, pe tema proiectului Rosia Montana

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus la iesirea din sedinta ca initiativa reuniunii a fost a presedintelui grupului liberal de la Camera Deputatilor, Andrei Gerea. Totodata, liderul liberal a precizat ca parlamentarii PNL au votat, cu doua exceptii, impotriva proiectului de la Rosia Montana: "Au fost doua voturi impotriva ideii de a vota impotriva, deci cred ca pentru".

"Punctul meu de vedere exprimat spre sfarsitul diminetii a fost si el luat in calcul si dupa dezbatere, pozitia politica asumata de parlamentarii PNL este de a vota impotriva acestui proiect de lege.

Reamintesc ca nu eu sau nu PNL am fost impotriva unei comisii comune. Nu noi am anulat sau am blocat desfasurarea sedintelor birourilor permanente reunite. Pozitia politica a PNL este de a vota impotriva proiectului de lege privitor la Rosia Montana", a declarat presedintele Senatului.

Antonescu: Daca respingerea proiectului atrage despagubiri, cum poti ca prim-ministru sa il respingi?

Totodata, acesta a subliniat ca parlamentarii care au votat impotriva proiectului isi vor mentine ideea si la votul din Senat, lucru care i se pare normal liderului liberal: "Am spus ca ar fi bine ca partidul sa aiba o pozitie sau alta, dar sa aiba o pozitie politica".

"Cred ca e vorba de o neintelegere faptul ca eu sau oricare alt lider politic este pro sau contra, domnul Ponta nu poate substitui vointa unui Parlament cu vointa mea. Eu am zis ca sunt contra, dar asta nu inseamna ca nu se mai discuta in Parlament, in comisii", a spus Antonescu.

Copresedintele USL a comentat si eventualitatea unor despagubiri pe care statul roman ar trebui sa le plateasca daca proiectul va fi respins, facand referire la premierul Victor Ponta: "Daca respingerea acestui proiect atrage despagubiri, cum poti ca prim-ministru sa il respingi?".

"Eu nu am cum sa imi asum politic niciun fel de plata, nici mai multe sau mai putine miliarde. Eu sau PNL nu am incheiat niciun fel de contract cu nicio firma de afaceri, nici cu electoratul Romanei, nici cu altcineva. nu vad nicio legatura a noastra cu aceste sume inspaimantatoare.

De cand are statul roman obligatie? Daca are obligatie, de ce mai vorbim noi la Parlament? Noi nu am angajat statul roman astfel incat sa vorbesc eu despre despagubiri", a mai afirmat Antonescu.

Acesta a explicat ca nu exista niciun scandal in USL si ca PNL nu era legat de niciun fel de angajament si si-a exprimat dorinta de a vota intr-un anume fel. Nu in ultimul rand, presedintele PNL a aratat ca, din cauza calendarului, nu a apucat sa aiba discutii cu colegii de alianta de la PSD: "Era bine sa avem aceasta discutie inainte ca proiecul sa se lanseze".

Eveniment Quarterly Report

Ciolacu și Ciucă se întâlnesc să discute proiectul de buget pe 2024. Premierul vrea adoptarea lui săptămâna viitoare
Ciolacu și Ciucă se întâlnesc să discute proiectul de buget pe 2024. Premierul vrea adoptarea lui săptămâna viitoare
Liderii coaliţiei de guvernare vor avea o întâlnire de lucru duminică, 10 decembrie, pentru a discuta proiectul de buget pe anul viitor. "În acest weekend vom lucra împreună pe proiectul...
Mircea Geoană dezvăluie care ar fi marele avantaj al României dacă Ucraina și Moldova ar intra în UE. „Vor face parte din familia europeană”
Mircea Geoană dezvăluie care ar fi marele avantaj al României dacă Ucraina și Moldova ar intra în UE. „Vor face parte din familia europeană”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că există o cale ca România "să evadeze" definitiv de la "periferia Europei", arătând că în următorii ani Ucraina, Republica...
#Antonescu proiect Rosia Montana, #liberali impotriva Rosia Montana, #sedinta parlamentari PNL Rosia Montana , #presedinte PNL
Comentarii
Poza ORD
ORD
rank 5
Nu condamn PNl ! Au reusit o contra puternica la ,Ponta , PSD si...
Poza bum
bum
rank 5
CRITICATI-MA , DAR ACUM AU votat bine !