Mi-e teama de Antonescu! Dar si PSD-ului (Opinii)

Sambata, 28 Septembrie 2013, ora 16:14
7036 citiri
Mi-e teama de Antonescu! Dar si PSD-ului (Opinii)

Crin Antonescu si l-a "asumat" pe Dan Voiculescu. Uite rezultatul! Si l-a asumat pe Gigi Becali. Uite rezultatul! Si l-a asumat si pe Relu Fenechiu. Uite rezultatul!

Practic, cele mai fericite numiri sustinute de Crin Antonescu sunt, cu mici exceptii, cele in care oamenii "asumati" de el doar s-au facut de ras si au facut praf institutiile pe care le-au condus, vezi Andrei Marga.

Sigur, nu Crin Antonescu a furat in locul lui Voiculescu. Dar e vinovat pentru ca l-a luat la sanul sau - ori s-a lasat luat, nu e clar - stiind ca omul e securist dovedit, turnator dovedit, penal cu multe dosare la activ. "Mi-l asum", a zis de fiecare data. Bun, dar cum o faci, in afara de a da din gura? Se dovedeste ca ce iti asumi iese prost. Ce faci?

Cred ca m-am saturat de cate ori am spus-o, dar Crin Antonescu dovedeste ca ramane acelasi om care ar calca pe cadavre pentru a ajunge presedinte. Oricine, oricat de patat, pare ok pentru seful PNL.

Intrebam pe cineva experimentat din USL de ce ar numi Antonescu asemenea oameni, cand stie ca aduc probleme de imagine asa de mari? "Tu stii cat costa o campanie prezidentiala, ai idee?", mi s-a raspuns.

Asa e. Cu un partid precum PNL, mult mai slab ca structuri decat PSD si, in unele zone, chiar si decat PDL, Antonescu are nevoie de tot sprijinul financiar si mediatic de care poate face rost. Fie ca trebuie sa-si vanda si sufletul pentru asta. Am vazut cum a basculat rapid si a "adoptat" opozitia fata de Rosia Montana peste noapte. Va lua in brate si gazele de sist, poate si copiii din orfelinate si asa mai departe, daca e nevoie.

In conditiile astea, cum sa nu ma tem de ce numiri ar face Antonescu daca ar fi presedinte al Romaniei? Mi-e tot mai teama ca tara asta ar putea suferi grav de pe urma unor decizii de-ale sefului PNL. Omul asta e un pericol, pentru ca el va avea o putere extrem de mare in mana, ca sef al statului. Va numi procurorii-sefi si sefii serviciilor de informatii. Va numi judecatori la Curtea Constitutionala, va numi presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie samd. Va dati seama ce ar insemna asta? Va dati seama cati Voiculescu, Fenechiu si Becali poate aduce?

Mai e ceva de spus - nu sunt singurul care gandeste asa. Multor, foarte multor oameni din PSD le e teama de Crin Antonescu. De ce-ar putea face, in ce s-ar putea transforma. Pentru ca omul e imprevizibil, gol - foarte gol - impulsiv, dar mai ales lipsit de simtul responsabilitatii.

Si sunt multi, foarte multi, mult mai multi decat se vede, oameni grei din PSD care ar face orice ca Antonescu sa nu ajunga presedinte al Romaniei. De la unii am dedus, de la altii am aflat de-a binelea.

Oamenii gandesc strategic. Vor ei sa puna intr-o functie atat de puternica un om care parca le-a devenit dusman de acum? Risca atat de mult?

"Asta e mai rau ca Basescu", imi zicea un om din PSD. Nu inseamna ca Antonescu nu va fi candidatul USL in 2014. Inca mai sunt sanse, desi mici. Dar inseamna ca PSD, in multe zone, va prefera sa nu "traga" pentru el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Crin Antonescu Dan Voiculescu, #Crin Antonescu sustinere PSD , #presedinte PNL