Mircea Dinescu: Mi-e si scarba de Crin Antonescu

Luni, 15 August 2011, ora 21:42
6648 citiri
Mircea Dinescu: Mi-e si scarba de Crin Antonescu
Foto: Arhiva

Mircea Dinescu ii da o replica uluitoare liderului PNL Crin Antonescu, declarandu-se "scarbit" de el. In plus, Mircea Ionescu Quintus, Varujan Vosganian si Radu Stroe il contreaza puternic din interiorul partidului pe liderul PNL.

Declaratiile lui Mircea Dinescu vin in contextul in care Antonescu a afirmat ca daca i-ar fi stat in puteri s-ar fi gandit sa il excluda din partid pe Dinu Patriciu "tinand cont de ce face, cu Mircea Dinescu, Catavencii".

Crin Antonescu l-ar exclude din PNL pe Dinu Patriciu

"Mi-e si scarba de Antonescu. M-am plictisit de subiectul asta. Crin asta traieste intr-o eroare. El crede ca totul i se trage de la Patriciu si nu este deloc adevarat. I se trage de la alianta asta cu Ponta si cu Voiculescu, in primul rand", a replicat Mircea Dinescu citat de Evenimentul Zilei.

Scriitorul chiar a scris un text usturator pentru actualul lider al PNL, Crin Antonescu, intitulat "Un crin vestejit pe catafalcul aliantei moarte".

"Cine ar fi banuit ca in zglobiul ministru al Tineretului si Sportului liberal sta pitulat un personaj misterios si dramatic, scrutand cu ochi de salau fiert negurile istoriei?... Nu ne-a fost usor sa iesim din mahmureala, ajutati, ce-i drept, si de profesorul de istorie care a gresit usa de intrare in istorie...

Drapat in vaduvie si in discursuri incheiate cu nasturi voievodali, Antonescu a carmit-o brusc spre sesurile batatorite ale nationalismului desantat, casatorindu-se intr-un an de trei ori, o data legitim, cu o doamna ce avea sa ne toarne cianura in dulceata, iar apoi morganatic si ilegitim cu o demoazela de pension socialist si cu o coarda batrana si securista....Incapabil sa danseze tarantela liberalismului cu eleganta lui Tariceanu, Crin Antonescu a dat-o pe sarba-n caruta.... ", sta scris intr-un fragment din textul citat.

Radu Portocala: Inlocuirea lui Crin Antonescu, un lucru bun pentru PNL -Interviu Ziare.com

Quintus: Patriciu critica constructiv PNL

Insusi presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, ii ia apararea lui Dinu Patriciu, contrazicandu-l pe Antonescu.

"Vad ca face declaratii (Patriciu - n.red.) mai mult din calitatea de ziarist. Nu cred ca atitudinea dansului este daunatoare. Sunt doar critici constructive. Atat cat l-am auzit, l-am citit, eu l-am inteles. El nu vrea raul PNL, asta e sigur, e doar ceea ce crede el ca se face bine sau mai putin bine in partid", a sustinut Quintus.

Seniorul liberal a mai explicat ca nu s-a pus inca oficial problema excluderii lui Patriciu din PNL. "Cat timp am fost presedintele PNL, timp de 8 ani, nu a fost exclus nimeni si, slava Domnului, au fost destui care au facut greseli. Excluderea este doar pentru acele acte grave de indisciplina, de atitudini care dauneaza PNL. Nu este cazul domnului Patriciu", a conchis Quintus.

Orban: Antonescu sa candideze la primarie, iar PNL sa ceara functia de premier

Tariceanu, alta rana deschisa in PNL

Vicepresedintele Varujan Vosganian a cerut, sambata, reactivarea fostului presedinte, Calin Popescu Tariceanu, in actul decizional al conducerii PNL, dar Crin Antonescu i-a replicat ca nu este nevoie de asa ceva.

Antonescu: Tariceanu nu trebuie recuperat politic

Tariceanu mai are in prezent doar drept de vot consultativ, nu unul plin, sustine deputatul PNL Radu Stroe, dupa ce, la intocmirea noului statut PNL, pentru a-l umili pe predecesorul sau, Antonescu a reusit sa impuna abrogarea prevederii prin care fostii lideri de partid erau membri de facto, cu drept de vot plin in BPC.

"Pentru propunerea lui Vosganian ar fi nevoie de un nou Congres", a mai explicat Radu Stroe.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Mircea Dinescu Crin Antonescu, #Dinescu Antonescu Patriciu, #Dinescu Antonescu scarba , #presedinte PNL