Neagu Djuvara despre Crin Antonescu: Daca prostul nu-i fudul, nu-i prost destul

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 07:42
9743 citiri
Neagu Djuvara despre Crin Antonescu: Daca prostul nu-i fudul, nu-i prost destul

Istoricul si filozoful Neagu Djuvara are o parere proasta si despre liderul PNL, Crin Antonescu, dar si despre cel al PSD, Victor Ponta.

"Iubitii de liberali sunt condusi acuma de Antonescu. Acum cateva zile a declarat ca Iliescu s-a retras din politica. Ca sa spui o asemenea prostie implinesti o vorba romaneasca: Daca prostul nu-i fudul, nu-i prost destul. Asta este Crin Antonescu", afirma Neagu Djuvara, intr-un interviu acordat lui Robert Turcescu, din care au fost difuzate fragmente, marti seara, la B1TV.

Despre Ion Iliescu, istoricul este de parere ca in spatele sau se afla o parte a membrilor fostului Partid Comunist, care l-au instalat drept presedinte dupa Revolutie pentru a nu pierde puterea.

Neagu Djuvara: Cel mai mult il urasc pe Ion Iliescu

"Sa nu uitam ca el a fost adus de un grup, nu este initiatorul. Stiindu-se de la sfarsitul epocii Ceausescu ca ar fi unul dintre posibilii succesori, pus deoparte de Ceausescu, deci o parte din PC care a vrut sa pastreze puterea l-au luat pe acesta ca pe un fel de port drapel. In spatele sau este un grup intreg, posesor de industrii", a explicat scriitorul.

Nici despre Victor Ponta Neagu Djuvara nu are o parere prea buna, acesta afirmand despre liderul PSD ca este "o marioneta in mainile lui Ion Iliescu".

"El il dirijeaza pe Victor Ponta, se vede foarte clar", a afirmat Neagu Djuvara.

La inceputul anului acesta, istoricul a mai afirmat, in cadrul unui interviu acordat Ziare.com, ca nu este de acord cu ceea ce se intampla in PNL.

"Nu imi dau demisia dintr-un partid in care familia mea se afla de 170 de ani, dar nu sunt de acord cu ce se intampla, asa ca tac din gura", a declarat Djuvara.

"Am urmatoarea convingere: obligatia mea este sa nu-i dezamagesc pe cei aproape doua milioane de oameni care m-au votat, pe cei mai multi dintre ei in orice caz, sau pe cei mult mai multi de doua milioane care se confrunta cu aberatiile unei guvernari care nenoroceste Romania. Asta e in mult mai mare masura obligatia mea decat aceea de a nu-l dezamagi pe Neagu Djuvara", a fost replica lui Crin Antonescu.

Citeste si:
George Simion, nou scandal la dezbaterea legii offshore din comisii: „Tu, de la OMV, ieși afară!”
George Simion, nou scandal la dezbaterea legii offshore din comisii: „Tu, de la OMV, ieși afară!”
Reprezentanţii AUR au făcut scandal, marţi, 17 mai, în şedinţa comisiilor reunite de buget şi energie din Camera Deputaţilor, unde se dezbătea legea offshore, aceştia cerându-le...
Marcel Ciolacu, întâlnire cu Ciucă privind propunerea PSD de impozitare progresivă SURSE
Marcel Ciolacu, întâlnire cu Ciucă privind propunerea PSD de impozitare progresivă SURSE
Liderul PSD Marcel Ciolacu se întâlnește marți, 17 mai, de la ora 15.00, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă. Însoţit de ministrul de Finanţe, preşedintele PSD vrea să îi...