Nu impotriva lui Crin Antonescu trebuie sa lupte PNL (Opinii)

Sambata, 12 Ianuarie 2013, ora 19:06
4949 citiri
Nu impotriva lui Crin Antonescu trebuie sa lupte PNL (Opinii)

Cu tot dezgustul pe care il simt fata de politicianismul si instinctele dictatoriale ale lui Crin Antonescu, fata de simbioza cu Dan Voiculescu, pericolul umplerii liberalilor de penibil nu din partea sa vine.

Retorica lui Andrei Chiliman, care da expresie unui curent de revenire a partidului la valorile liberale, pus in antiteza cu orientarea pro-rusa a lui Antonescu (sa fim seriosi!), este la fel de plina de fatarnicie ca a celui pe care il contesta.

Daca grupul conservator, autointitulat pur, are ca argumente pentru suspectarea sentimentelor filoruse faptul ca seful PNL a spus ca se teme de ambasada SUA, faptul ca s-a folosit de institutii pentru a-si gadila orgoliul, periclitand astfel statul de drept, si faptul ca in partid decide doar "sovietul" lui Antonescu (asa s-a exprimat Chiliman la B1), atunci insamna ca-i ia pe cei care nu-l inghit pe lider, membri sau nemebri de partid, de tampiti.

Chiar sa nu fi sesizat domnul Chiliman ca presedintele a fost ironic la adresa americanilor si a identificat in spusele sale o manifestare de credinta? De ce nu si-a dat demisia din partid domnul Chiliman cand institutia Avocatului Poporului a fost pusa la reverul USL si Curtea Constitutionala a fost transformata in montaj literar? Caci atunci a derapat democratia pana in Coreea de Nord, fapt pe care spune acum domnul Chiliman ca nu-l mai suporta, deci liberalismul trebuie sa apere statul de drept.

Aa, erau mai presus interesele imediate ale partidului? Deci consolidarea democratiei, pentru care vrea domnul Chiliman sa moara, si viitorul Romaniei in ecuatia europeana erau atunci mai putin importante decat meschinaria lui Crin Antonescu? Haide domnule, plimba ursul, ca sa ma exprim colocvial pentru cum ai merita matale!

PNL are nevoie de un congres de exorcizare, dar nu pentru a scuipa afara, sau a trimite pe tusa un lenes cu ochi. Ci ca sa-si verse toti frustrarile, minciuna, ipocrizia. Ci pentru a-si propune sa-si curete sufletele si sa nu plece de la sedinta pana cand toate punctele divergente vor gasi solutii. Nu privind prin prisma unui concubinaj cu PSD, cu toate compromisurile, trebuie judecate lucrurile.

PNL se poate salva de la ridicol ramanand unit, solidarizandu-si toate grupurile, mobilizandu-le. Crin Antonescu trebuie sa renunte la "soviet" si la Dan Voiculescu, iar talibanii la fite. Talibanii la complexele de superioritate, Crin Antonescu la George Becali, cel mai recent adversar al ANI. Caci pentru PNL, pericolul se afla in Pipera.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...