Paleologu ii raspunde lui Antonescu: Liberalismul incepe cu politetea

Duminica, 05 Aprilie 2009, ora 16:04
2575 citiri

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a raspuns duminica criticilor care i-au fost aduse de presedintele PNL Crin Antonescu, cum ca ar fi un exemplu de servilism in politica, cerandu-i liderului liberal sa respecte normele de politete.

"Domnul Crin Antonescu se grabeste sa arunce cu noroi inainte de a se informa corect asupra spuselor mele", a afirmat Paleologu, sustinand ca atacul "de o extrema violenta verbala" a liderului PNL se bazeaza pe o dezinformare a ziarului "Gandul".

"Cum era sa spun ca-l prefer pe Traian Basescu lui Ionel Bratianu? Este o pura aberatie", a comentat democrat-liberalul.

"Sensul spuselor mele era ca un politician, oricat de talentat, trebuie sa corespunda vremurilor in care traieste. Unul dintre exemplele pe care le-am dat a fost cel al lui Ionel Bratianu, cel mai mare politician al Romaniei moderne. Nu sunt sigur, am continuat, ca el ar putea sa se impuna in viata politica de azi. Dar asta pentru ca vremurile sunt asa cum le vedem", si-a explicat Paleologu discursul pe care l-a avut in urma cu ceva vreme.

"In schimb, fara doar si poate, domnul Crin Antonescu are toate datele zilelor noastre: agresivitatea, lipsa de politete, de substanta si de educatie. Ce ar mai cauta un Ionel Bratianu intr-o lume dominata de asemenea personaje? Promovarea lui Crin Antonescu la functia de presedinte al Partidului National Liberal este cea mai buna ilustrare a spuselor mele: lumea e intoarsa pe dos si carierele politice se fac pe baza unei veritabile contraselectii", a continuat ministrul Culturii.

"Crin Antonescu s-a referit si la tatal meu, pe care l-a calificat, pe buna dreptate, ca fiind un om mare. E bine ca nu stie ce parere avea tatal meu despre el. E rau insa ca nu i-a citit volumul "Politetea ca arma". Ar fi aflat acolo ca liberalismul incepe cu politetea", a conchis Theodor Paleologu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a ilustrat discursul legat de servilismul din politica, sustinut sambata la Conferinta tineretului liberal, dandu-l ca exemplu pe actualul ministru al Culturii, Theoder Paleologu, despre care spune ca este un "tanar care dezamageste".

Antonescu i-a indemnat pe membrii Tineretului National Liberal sa fie disciplinati, niciodata servili, spunand ca servilismul este o forma de "mutilare a tineretii, a demnitatii si este foarte des prezent in politica".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Paleologu liberalism politete, #acuzatii Antonescu Paleologu , #presedinte PNL