Plesu: Crin Antonescu a dat "o foarte virila proba de impotenta"

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 15:22
6004 citiri
Plesu: Crin Antonescu a dat "o foarte virila proba de impotenta"

Andrei Plesu marturiseste ca i se face "nitelus frica" de modul in care gandeste Crin Antonescu, tinand cond de pozitiile adoptate de acesta in ultimele zile. "Asa ceva, Romania n-a avut inca niciodata!", semnaleaza filosoful.

"Domnul Crin Antonescu ne-a anuntat, zilele trecute, intr-un studiou de televiziune, ca e la guvernare, dar nu la putere. O foarte virila proba de impotenta! A avea in mana guvernul si a avea in mana o majoritate parlamentara de circa 70% sunt, in conceptia domnului Antonescu, niste mofturi. De ce? Fiindca nu 'are' si DNA-ul, ANI, si Curtea Constitutionala. Cu alte cuvinte nu esti la putere, daca nu ai toata puterea, daca nu reunesti sub sceptrul tau si legislativul si executivul si juridicul. Jos cu Montesquieu! Sus cu Dan Voiculescu! Jos cu separarea (si independenta) corpurilor diriguitoare. Ti se face nitelus frica", scrie Andrei Plesu intr-un articol publicat de Adevarul.

Acesta se intreaba, pe buna dreptate, daca USL nu e la putere, atunci cine e?

"Cine ne conduce? Basescu? Inseamna ca omul e un geniu, un personaj miraculos, un magician! Cum altfel, daca fara guvern, fara parlament, fara 'legitimitate', domina in continuare scena? Iar daca nu e el, cine altcineva e marele tartor? DNA-ul si ANI? Adica 'persecutorii' liberalilor? Dar iata ca le-au cazut victime si de-alde Videanu, sau Ioan Oltean. Nu suna asta a independenta prea mare? Sau e praf in ochi, ca sa ne adoarma vigilenta?", comenteaza Andrei Plesu.

Pe de alta parte, filosoful se declara nedumerit in ceea ce priveste mesajul pe care vrea sa il transmita liderul PNL, intrebandu-se ce vrea acesta sa spuna.

"Ca are idei, dar n-are putere? Ca ne conduc 'serviciile'? (adica un fost membru PSD si un fost liberal?). Ca USL-ul n-a fost decit o reteta conjuncturala pentru vindecarea de basescita, dupa care a cazut in desuetudine? Ca viseaza la 'o tiranie ca-n Rusia'? Ca nu-l mai iubeste pe Ponta? Deunazi, se lauda ca a depasit statutul de 'candidat' la presedintie. E, pur si simplu, presedinte. Dar aflam acum ca n-are putere. Mai bine sa stim asta mai devreme, decit prea tarziu. Liberalii o stiu?", intreaba retoric Andrei Plesu.

In aceste conditii, daca liderul PNL are dreptate, atunci Romania "e neguvernata", concluzioneaza Andrei Plesu.

"Nimeni nu e cu adevarat 'la putere' prin urmare nimeni nu poate decide nimic, nimeni nu e vinovat de nimic. Sa ne bizuim pe opozitie? Pai, acelasi domn Antonescu ne-a marturisit ca, in fond, el e si seful opozitiei. Caz in care puterea sa e fara precedent, caci imbina calitatea de copresedinte al aliantei de guvernamant cu aceea de eminenta cenusie a fortelor anti-guvernamentale. Asa ceva, Romania n-a avut inca niciodata! Sa contemplam cu uimire situatiunea si sa speram in eternul nostru noroc! Pana la urma s-o gasi cineva care sa ne convinga ca suntem, totusi, un stat normal", conchide Andrei Plesu.

Citeste si:
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...