Opinii: PNL ia taurul de coarne sau isi da foc la valiza?

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 12:12
4493 citiri
Opinii: PNL ia taurul de coarne sau isi da foc la valiza?

Declaratiile repetate, prin care Crin Antonescu presupune ca anul 2010 este ultimul an de opozite al PNL si ca, din 2012, se pregateste sa intre la Putere, lasa de inteles ca intreaga dreapta s-a cam saturat de atata hibernare si ca abia asteapta sa-l vada pe domnul Crin cum se trezeste din somn de moarte, ca viteazul din poveste.

Prima greseala

Nu-i pentru prima oara cand viteazul din poveste se face de basm. Ideea ar fi fost de nota zece, daca liderul dreptei nu pasea din start cu stangul, incercand sa faca ceea ce nu i-a reusit nici presedintelui Basescu, si anume sa cheme toti rivalii la consultari, ei intre ei, de la egal la egal si de la omolog la omolog.

Presedintele PNL a dat cu batul in balta si s-a stropit pe pantaloni ca atunci cand sufli contra vantului, in clipa cand s-a socotit el insusi mai egal si mai omolog, decat toti ceilalti omologi, la un loc.

Fireste, de la egal la egal, nu s-au prezentat invitatii. Prima greseala a fost ca, apucand de coarne numai taurinele din cireada, neindemnatecul Crin s-a prefacut ca nu-l observa pe omologul Oprea, fiind, din punct de vedere liberal, un fel de omolog neomologat.

Esecul era inevitabil. Boc fara Oprea ar fi isemnat spargerea coalitiei, Marko fara Boc ar fi insemnat ruperea lantului, iar Pambuccian, fara ceilalti si ramas singur numai cu Crin, ar fi un fel de spargere a opozitiei, ceva ca un fel de spectacol comic, in stilul faimosilor Stroe si Vasilache.

A doua greseala

A doua greseala a lui Crin Antonescu n-a fost atat o greseala, cat o gafa. Cum sa-l chemi pe Ponta, cand el se da singur mare si se prezinta ca cel mai tare din parcare? Ponta se crede steagul sindicalistilor, speranta pensionarilor, salvamarul salariatilor, drapelul somerilor, si fitilul antitanc, capabil sa reduca TVA la ceva vizibil numai cu microscopul.

In acest ceas al doisprezecelea, Antonescu trebuie sa demonstreze ca Ponta duce tara la pierzanie, ca stanga e una, dreapta e alta, iar la mijloc nu se afla dect haosul, debandada, dezastrul si saracia din ghiarele careia unul ca Ponta ne poate scapa, numai daca o dam pe Roberta jos de pe scaun.

A treia greseala

A treia greseala a domnului Crin este incercarea de a face consultari in vazul lumii, ca sa se dea mare, in loc aranjeze lucrurile pe sest, de la om la Boc, de la Crin la om si chiar de la Oprea la restul lumii, in baza principiului "mai da rumane, mai lasa jupane".

Chiar daca intalnirea ar fi avut loc, nimeni nu dadea nimic, nimeni nu lasa nimic in fata jurnalistilor cu ochii cat cepele, in fata camerelor de luat vedere si chiar a camerelor ascunse pe care fiecare i le pregteste celuilalt, ca sa aiba argumente la nevoie.

Acum, liberalii se afla in fata faimoasei dileme, "to be or not to be", vorba unui mare autor despre care unii au auzit, altii l-au invatat la scoala, multi l-au uitat si foarte multi, destui, nici n-au auzit de el.

Domnul Valeriu Stoica a auzit, a invatat, n-a uitat si chiar isi da seama cat de bine se aplica la liberali, intr-un moment de cumpana. In emisiunuea televizata de sambata seara el a lasat sa se inteleaga ca liberalii inca n-au luat taurul de coarne, dar nici nu si-au dat foc la valiza.

Ei isi tot drumul, pe care il cauta de douazeci de ani, si, de cate ori l-au gasit, de atatea ori l-au lasat balta.

Cine n-are batrani, sa-si cumpere

Atunci cand erau facuti cioburi si impartiti in cinci aripioare domnul Stoica i-a adus, dezinteresat, la putere si n-ar fi mare lucru pentru liberali sa se mai reunifice o data acum, cand in loc de cinci aripioare, sunt numai doua jumatati.

Nu ca ar fi vorba de o noua alianta DA, insa cu liberalii din PNL, plus cei din PDL ar iesi o majoritate care l-ar pune cu botul pe labe nu numai pe micul Titulescu, dar si pe marele Iliescu, plus numerosii hrebenciuci care fac jocurile, in ciuda liberalilor.

Concluzia e ca nimic nu-i lipseste domnului Antonescu, ca sa ia taurul de coarne, decat acel sfat intelept, care spune ca, cine n-are batrani, trebuie sa-si cumpere.

Cine nu-si cumpara, acela n-are decat sa-si dea foc la valiza, ca merita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#greseli Crin Antonescu, #PNL opozitie, #asumare raspundere Guvern , #presedinte PNL