PNL pregateste un guvern din umbra si sustine suspendarea presedintelui

Sambata, 28 August 2010, ora 14:01
3863 citiri
PNL pregateste un guvern din umbra si sustine suspendarea presedintelui
Foto:Antena3

Delegatia Permanenta a PNL a decis in unanimitate, sambata, ca liderul formatiunii politice, Crin Antonescu, sa alcatuiasca in doua saptamani un "guvern din umbra", pe care sa il propuna votului in partid si cu care liberalii sa se prezinte in fata alegatorilor pentru a obtine sustinerea lor la viitoarele alegeri, anticipate sau nu.

Crin Antonescu a declarat la Realitatea TV ca din acest guvern vor face parte, in principal, specialisti din partid, dar nu este exclusa cooptarea unor tehnocrati independenti.

Liderul liberal a explicat insa ca acest cabinet virtual nu este cel cu care liberalii se vor prezenta la viitoarele negocieri cu PSD, care vor avea loc in cazul in care Guvernul Boc va cadea in urma unei motiuni de cenzura in perioada urmatoare.

In aceasta situatie, Antonescu vede necesara formarea unui guvern PNL-PSD in care sa fie cooptat si UDRM, precum si alti parlamentari care se delimiteaza de actuala putere, si in care premierul sa fie independent, "o personalitate prestigioasa".

Antonescu nu a dat nume, precizand insa ca varianta Iohannis este in continuare posibila, ca proiect politic insa, nu ca persoana.

Intrebat ce se va intampla in cazul in care presedintele Traian Basescu va respinge, asa cum a facut si altadata, un premier pe care i-l va propune o noua majoritate parlamentara, a Opozitiei, Crin Antonescu a precizat, ca si in alte dati, ca liberalii sustin o noua suspendare a presedintelui.

"Daca acel scenariu se va repeta si vom ajunge in situatia unei majoritati in Parlament care sa inlature guvernul Boc si presedintele nu va intelege ca potrivit Constitutiei guvernul este expresia unei majoritati parlamentare si nu a unui om, fie el si seful statului, se va proceda la o procedura constitutionala si anume la suspendarea presedintelui", a conchis Antonescu.

Citește și:
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacționat rapid joi seară, 29 septembrie, după de Sorin Cîmpeanu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Educației. ”Un plagiator...
Comentarii
Poza Cine-uita-nu-merita
Cine-uita-nu-merita
rank 5
Poza ORD
ORD
rank 5
Amintesd lui CRIN ANTONECU Titlul unei piese de teatru din creatia lui William Shakespeare si anume: PREA MULTA MINTE STRICA .