Ponta: Crin Antonescu greseste implicand justitia in politica

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 14:56
1505 citiri
Ponta: Crin Antonescu greseste implicand justitia in politica

Vicepresedintele PSD, Victor Ponta, purtator de cuvant al candidatului social-democrat la prezidentiale, a declarat ca presedintele Senatului nu va sesiza CCR privind un conflict constitutional in legatura cu desemnarea premierului, precizand ca presedintele PNL greseste cerand CSM acest lucru.

"Domnul Antonescu este in campanie si nu ne suparam pe dansul, il intelegem. Mircea Geoana vrea sa fie un presedinte, spre deosebire de Traian Basescu, care sa aiba cat mai putine conflicte, si la CCR si in alta parti, motiv pentru care pe 6 decembrie seara rezolvam definitiv toate problemele si toate incalcarile de Constitutie comise de domnul Basescu, pentru ca sunt foarte multe. Daca ar lucra CCR trei ani nu ar termina sa le scrie pe toate", a declarat Ponta pentru NewsIn, precizand ca nu stie de cand a devenit Antonescu atat de conflictual.

Intrebat despre afirmatia liderului PNL referitoare la refuzul lui Geoana de a sesiza CCR pe conflictul de constitutionalitate, Ponta a precizat ca liderul PSD nu va sesiza CCR.

"Nu, nu doreste, pentru ca Mircea Geoana nu vrea sa tinem tara in continuare in conflicte, vrea sa le rezolvam si rezolvarea conflictului este schimbarea domnului Basescu, iar domnul Antonescu ar trebui sa stie acest lucru foarte bine", a explicat Ponta.

De asemenea, vicepresedintele PSD a precizat ca in opinia sa CSM nu va putea sesiza CCR cum a solicitat Antonescu.

"In conflictul intre alte doua puteri ale statului, dupa parerea mea, CSM-ul ii va raspunde domnului Antonescu ca nu e treaba CSM-ului. Poate sa sesizeze CCR cand este vorba de un conflict intre puterea judecatoreasca si una dintre celelalte doua puteri. Domnul Antonescu cred ca greseste bagand justitia in conflictul dintre celelalte doua puteri, acesta este punctul meu de vedere, ca greseste foarte tare si ca nu ar trebui sa bage a treia putere, justitia, in conflictul dintre Executiv si Parlament", a mai spus Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu il roaga pe seful CSM, Virgil Andreies, sa sesizeze CCR pentru a solutiona conflictul juridic de natura constitutionala intre Presedintele Romaniei si Parlamentul Romaniei, cu privire la procedura de investitura a Guvernului, informeaza un comunicat PNL.

Citeste si:
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Noile prevederi legale privind protecţia animalelor, care stabilesc sancţiuni mai dure pentru persoanele care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra acestora, au intrat, joi în...
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
Președintele AUR George Simion a încercat miercuri seară, 18 mai, să intre în sediul televiziunii Digi24 însă a fost oprit de către paznicii postului. Conform unor imagini publicate chiar...