Ponta si Antonescu se mananca intre ei (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 17 Mai 2011, ora 10:25
7242 citiri
Ponta si Antonescu se mananca intre ei (Opinii)

In timp ce sustinatorii lui Vasile Blaga isi rupeau bojocii la Conventia PD-L strigand din mijlocul salii "Libertate, Libertate, Libertate", cei doi lideri ai Uniunii Social Liberale se intreceau in datul cu parerea despre soarta unui partid fara de soarta si in diverse scenarii despre o guvernare fara niciun scenariu.

La masa celor doi se afla si inlocuitorul lui Dan Voiculescu, un nume care nu poate fi retinut nici daca faci eforturi repetate in acest sens. Si cum stateau ei aliniati in ordinea importantei in sondaje, fiecare avea cate o idee despre ce inseamna nimic si cum vor face ei totul bine.

Ca vor face, ca nu vor avea liniste pana nu il dau jos pe Boc, ca au solutii imediate pentru orice si, in general, ca totul va fi bine, chiar daca acum nimic nu merge cum trebuie. Ponta refuza sa-l mai comenteze pe Traian Basescu, pentru ca nu merita. Crin Antonescu, ceva mai rezervat in acest aspect, incearca sa explice de ce ar fi important de criticat esenta zicerilor presedintelui. Totusi, ne asigura ca nu o face acum. Poate maine. Substitutul lui Dan Voiculescu repeta, cu alte cuvinte, ceea ce tocmai spusesera cei doi.

Dupa ce ne-au lamurit cat de rai si de eronati sunt democrat liberalii, eventual in loc sa se bucure ca fac prostii, semnandu-si astfel condamnarea la iesirea din istorie, cei trei magi ai Opozitiei s-au declarat gata sa raspunda tirului de intrebari din partea presei. Doar ca, dupa o timida interpelare a unei jurnaliste, nimeni nu avea sa-i intrebe nimic. Prostie sau lene din partea ziaristilor, nu se stie, insa sigur asta nu i-a afectat prea mult pe viitori carmaci ai patriei. Si asa au inceput sa discute intre ei, sa isi puna intrebari singuri unul altuia, pe scurt, sa construiasca o adevarata suieta relaxata de duminica dupa-amiaza.

Te uitai prostit la televizor, duminica in amiaza mare, si nu iti venea sa iti crezi ochilor. Se intalnisera acolo fortele Universului, ca sa ne spuna ca nu merita sa comenteze aia, despre cealalta nu discuta azi, ci maine, iar despre viitor, cand o fi cazul. Nici un semn de nesiguranta, niciun dubiu legat de ce va sa vina. Fiecare dintre cei trei nu emite decat certitudini. Si platitudini. Baiatul care tine locul lui Felix, mai nescolit intr-ale politicii, chiar spune cu subiect si predicat ca ar fi bine daca nu ar mai fi rau si e pacat ca nu e bine.

Ponta la un moment dat isi aduce aminte ca programul lor de guvernare, alternativ, prezentat anul trecut, a fost furat de actuala coalitie de guvernare si pus in practica mai bine de jumatate. Te intrebi atunci, automat, de ce Doamne iarta-ne ii mai critica pe oamenii lui Basescu si Boc, din moment ce astia, saracii, nu aplica decat masurile PSD. Nu sesizeaza nimeni, nu intreaba nimeni. Jurnalistii probabil plecasera, totusi, la Conventia PD-L, unde cel putin era mai multa viata. Se striga "libertate" macar.

Aveau si jurnalistii care fugisera dreptatea lor. Ce sa-i mai intrebi pe niste baieti care stiu tot si asteapta doar sa vina la Putere? Peste alte cateva minute, jenat prabil si el de lentoarea discutiei, Ponta se ridica si ii anunta pe ceilalti doi ca-i lasa singuri si pleaca nu stiu unde cu stie el ce treaba. Crin Antonescu se face ca nu aude, celalalt incearca sa dea lovitura si pomeneste ceva de dictatura lui Basescu. Ponta se aseaza din nou, constient poate ca nu se face asa ceva (sa se ridice, sa plece si sa-si lase camarazii abandonati de toata lumea).

Din fata unui asemenea spectacol incepi sa ai convingerea ca nimic bun nu te mai poate astepta. Trei oameni care explica de ce nu pot face nimic acum, dar vor face totul de maine. Doi lideri si jumatate care nu sunt siguri daca vor rezista trei luni impreuna, cu cele doua armate de flamanzi din spate, dar au doar certitudini despre binele pe care il vor face ei romanilor. Nu stiu sa explice cum anume ne vor scoate din saracie si mizerie, dar ne asigura ca totul va fi bine.

Trei lideri care se anihileaza unul pe altul, au devenit mai slabi si mai vulnerabili impreuna decat daca ar fi ramas fiecare la casa lui. Imaginea celor trei presedinti, lipiti unul de altul, anunta un viitor care nu suna bine nici pentru ei, nici pentru noi.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Crin Antonescu presedinte PNL, #Victor Ponta presedinte PSD, #uniunea social liberala, #alegerile din 2012 , #presedinte PNL